Новини ЗМІ

Стартували з румунами

08:29, 5 лютого 2010

У першому товариському матчі в Туреччині «Львів» мінімально поступився румунському «Ґаз Метану» 0:1.

 

«Львів» (Україна) – «Ґаз Метан» (Медіаш, Румунія)
Гол: Сільвашан (16)
Склад «Львова»: Марущак, Ільків, Леонідов, Білий, Романюк, Б.Баранець (Чепурненко, 63), Г.Баранець (Худзік, 46), Лупашко, Козак (Панас, 57), Федорчук, Степанов (Мандзюк, 46)

Десята на теперішній момент команда Румунії зуміла виграти у «Львова», хоча своєю грою представники елітного румунського дивізіону не переконали у перевазі над львів’янами. Проте футболісти «Ґаз Метана» використали ту єдину помилку львівської оборони (відзначився один з наполегливих форвардів «Ґаз Метана» Крістіан Сільвашан), яка й виявилася вирішальною у матчі, самі ж у захисті похибок не допускали.

Загалом, львівські футболісти, як це часто буває, більше контролювали м’яч, однак в атакувальних діях забракло завершальних пасів. Через це і не вдалося зрівняти рахунок. Як і раніше, завершення в нападі львів’янам трохи бракує.
Після забитого гола (у львівській команді помилився Лупашко) румуни не посоромилися відійти у захист і грали відверто на результати, подекуди використовуючи як грізну зброю стрімкі контратаки. Перериваючи одну з них, Леонідов навіть влучив у стійку власних воріт.

Особливо це стало помітно після перерви, коли команда з України заволоділа повною перевагою. На початку другого тайму львівські футболісти втратили чудовий момент зрівняти рахунок – після навісу Ільківа головою метрів із 7-ми пробив Мандзюк, воротар з-під поперечини витягнув м'яч. І відразу ж після цього пробивав зі зручної позиції Худзік, але влучив у захисника. Згодом Федорчук подав з флангу, Мандзюк пробивав головою – трохи вище воріт. А наприкінці поєдинку львівські футболісти втратили ще одну нагоду хоча б вирівняти становище – Федорчук «вирізав» діагональ на Мандзюка, який, зігравши у стінку з Худзіком, пробив у кут воріт, але воротар витягнув м’яч.

Варто зазначити, що і голкіпер львів’ян Марущак теж врятував свою команду після небезпечного удару зі штрафного за 4 хвилини до фінального свистка.
Отож, від середнячка румунської вищої ліги львівські футболісти поступилися, попереду ще три матчі, в яких можна буде реабілітуватися за стартову поразку.
Наступний поєдинок підопічні Альґімантаса Любінскаса проведуть у понеділок, 8-го лютого. Суперником львівської команди стане інша румунська команда «Отопені». Це буде матч у рамках Кубка «Аркадія» (Arcadia Belek Cup). Іншу пару команд, які візьмуть участь у цих змаганнях, складуть болгарський Локомотив із Софії та литовський чемпіон «Екранас».


Коментар головного тренера «Львова» Альґімантаса Любінскаса після матчу львівської команди з «Ґаз Метаном» (Медіаш, Румунія) (0:1)

– Гол привезли самі собі, через це і програли, – зауважив у післяматчевому коментарі головний тренер «Львова». – До того ж, варто відзначити і силу суперника. «Ґаз Метан» – добротний колектив з румунської Прем’єр-ліги. У Румунії ось-ось відновиться чемпіонат, розпочнеться друге коло. Так що ця команда, можна сказати, перебуває на піку форми. Кілька днів тому вони зіграли внічию 1:1 з російським «Анжи», тепер зберегли переможний рахунок у матчі зі «Львовом».

– У другому таймі львівська команда мала перевагу…
– Так. Румуни зіграли від оборони, а ми створили чимало моментів, але не використали їх. Добре ввійшли у гру після перерви Чепурненко, Мандзюк, Худзік, цих гравців можна відзначити. Але над реалізацією треба ще працювати.

– З нападаючими, як і раніше, проблема?
– Недаремно ж ми переглядаємо Степанова. Якого сьогодні випустили у стартовому складі. Але ще треба звернути увагу на той нюанс, що ми все ж таки, на відміну від суперника, грали цей матч на втомі. Навантаження для футболістів ще не зняті. Продовжуємо проводити досить насичені заняття. Так би мовити, працюємо і граємо одночасно. Тож у цьому аспекті я не можу дорікнути футболістам. Навпаки – вони витримали після навантажень 90 хвилин, втоми наче й не відчувалося. Кінцівку гри провели в атаках, впіймали свою гру, володіли ініціативою. Ми маємо ще час для того, щоб належно підготуватися. У нас є ще місяць і 10 днів до першого весняного офіційного матчу.

– Задоволені підібраним спаринг-партнером?
– У цьому плані все гаразд. «Ґаз Метан» виявився на голову вищим від тих опонентів, з якими доводилося грати у Криму. І ми виглядали у протистоянні з ним досить гідно. Хто його знає, як би все закінчилося, якби не цей безглуздий гол… Тому нічого особливо критичного у сьогоднішній поразці не бачу. Будемо працювати далі за нашим планом роботи.

 

Повідомляє: прес-служба ФК "Львів"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору