Новини ЗМІ

Кубок Співдружності: зупинка у чвертьфіналі

15:05, 21 січня 2010

Волею жеребу «Динамо-2» у чвертьфіналі Кубка Співдружності зустрічалося з «Екранасом», який із п'ятьма очками посів друге місце в групі «D».

 

Матч розпочався з 15-хвилинним запізненням, оскільки перший поєдинок цього ігрового дня в СК «Олімпійському» в основний час переможця не виявив, і все закінчилося серією пенальті. Така ж розв'язка ледь не спіткала й матч за участю «Динамо-2», але про все по порядку.

У перші хвилини команди обмінялися гострими моментами. «Екранас» кілька разів небезпечно подав кутові, але наші захисники і воротар були напоготові. А кияни в особі Коваля, якому хороший пас віддав Рибалка, поцілили в зовнішній бік сітки. Надалі команди грали доволі зібрано, боячись припуститися помилки, адже в іграх на виліт навіть щонайменша помилка може стати фатальною. Литовці нагнітали обстановку біля динамівських воріт переважно зі стандартів, тоді як господарі прагнули розвивати свої атаки швидко. В одній із них Сахневич, промчавши по своєму правому флангу, видав чудовий пас на Коваля, і бути б голу, якби Володимиру вдалося пробити належним чином.

У небагатьох уболівальників «Динамо» йокнуло серце, коли м'яч опинився в сітці після удару Римкуса, але, на щастя, литовець забивав вже після того, як було піднято прапорець бокового арбітра. За мить Римкус міг відзначитися вже за правилами, м'яч лише якимось дивом не залетів у ворота після його потужного удару. Але найреальніший момент у першому таймі був, мабуть, у Бічки, якому дозволили пробити з меж штрафного майданчика, але Рибка врятував.

У другому таймі гра продовжувалася за тим же сценарієм, хіба що «Динамо-2» стало частіше підходити до воріт литовців. Непогано пробивав Морозенко, але після рикошету воротар все ж таки забрав м'яча. Ефектно, бічними ножицями намагався забити Шевчук – трохи неточно. А за кілька хвилин серйозно вступити у гру довелося вже Рибці, який ліквідував вихід суперника віч-на-віч. Ще за мить у штрафному майданчику динамівців ще більші пристрасті: м'яч відскочив до Римкуса, і литовці вже напевно бачили його у воротах, коли під удар кинувся Допілка і вибив м'яча подалі від воріт. А коли все вже йшло до серії післяматчевих пенальті, невгомонний Римкус таки відзначився, краще за всіх розібравшись у штрафному майданчику. В цей час четвертий суддя підняв табличку з однією компенсованою хвилиною. Дивно, але і за цей час у динамівців був шанс зрівняти рахунок. У штрафний майданчик литовців на подачу штрафного прибіг навіть Рибка, але м'яч дістався не йому, а Новаку, після удару якого м'яч на лічені сантиметри розминувся з дальньою стійкою.

Таким чином, кривдник «Динамо-2» у півфіналі зустрінеться з «Актобе», а наша команда завтра вранці повертається до Києва.

Геннадій Литовченко, старший тренер «Динамо-2»:

- Звичайно, було видно, що хлопці втомилися, адже за короткий строк провели чотири гри, докладаючи в кожній максимальні зусилля. Помітно, що сьогодні нам протистояв досвідченіший суперник, ми ж трохи підсіли як фізично, так і морально. В цілому, билися, боролися, продемонстрували характер, але трохи не вистачило, позначився молодий вік. Все ж таки, гадаю, нічия і серія пенальті були б більш справедливим результатом, адже матч був рівним і за моментами, і по грі. Тепер до 9-го лютого будемо працювати в Києві, а потім вирушимо на двотижневий збір на Кіпр.

Кубок Співдружності, 1/4 фіналу

«Динамо-2» – «Екранас» – 0:1 (0:0)

«Динамо»: Рибка, Родіна, Новак, Бутенін, Сухоцький, Кушніров, Сахневич, Рибалка, Морозенко (Допілка, 63), Коваль, Шевчук (Малин, 79).

«Екранас»: Черняускас, Сідлаускас, Томкевичюс, Скіндеріс, Радавичюс, Кучіс, Бічка, Банис (Погребан, 60), Галкевичюс, Адемолу (Маркевичюс, 80), Римкус.

Гол: Римкус (90).

 

Повідомляє: Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Москви (Росія)




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору