Новини ЗМІ

Контрольний матч. "Волинь" - "Ворскла" Полтава 1:1

09:58, 18 січня 2010

Вчора "Волинь" провела свій перший спаринг на зборах у Ялті. Суперником лучан стала прем'єр-лігова полтавська "Ворскла".

Щоправда, перед поєдинком виникла дещо казусна ситуація, пов'язана із відсутністю у складі лучан воротарів. Оскільки Ісса Ндоє приєднається до команди лише 18 січня, а напередодні гри отримали ушкодження спочатку Віталій Неділько, а у суботу - і Дмитро Семченко, то за джентльменською угодою ворскляни "позичили" "Волині" на перший тайм свого кіпера Чулаєва. А після перерви у "рамці" лучан стояв новий воротар Василь Шпук, який приїхав на перегляд і потрапив на гру буквально з потягу.

Сама ж гра, загалом, проходила на рівних, без відчутної переваги когось із опонентів. Перший небезпечний момент у матчі створили підопічні Віталія Кварцяного, коли на 2-й хвилині Лопес після вишуканого проходу лівим краєм потужно пробив у "дев'ятку" і воротар "Ворскли" з неабиякими труднощами перевів шкіряного на кутовий. На 10-й хвилині непогано приклався до м'яча й Майкон Олівейра, але і у цьому випадку на висоті виявився кіпер. Зрештою, лучани таки досягли успіху. На 24-й хвилині вдала комбінація за участю Рамона Лопеса та Майкона Олівейри призвела до виходу останнього сам на сам у штрафному майданчику ворсклян, проте за порушення проти бразильського форварда арбітр призначив одинадцятиметровий у ворота полтавців, який і реалізував сам Майкон. Крім того, у першому таймі двічі відзначився гострими штрафними Богдан Карковський, але успішно завершити стандарти його партнерам так і не вдалося. Суперники ж у боргу не залишилися і також кілька разів серйозно потурбували захист волинян, однак - безрезультатно.

Після відпочинку волиняни повністю змінили склад, але ситуація на полі залишалася ідентичною першій половині гри. При цьому малиново-білі втратили дві гарні нагоди збільшити свою перевагу. Спочатку Пічкур своїм "фірмовим" проходом добрався аж до лицьової лінії, обіграв кіпера ворсклян, але з гострого кута не влучив у ворота. А згодом Павлов відмінною передачею вивів було на побачення з воротарем Бабира, та останнього збили на вході у карний майданчик. Попри вилучення у суперників (за домовленістю між тренерами вилученого гравця замінив запасний), Андре Соуза із штрафного потрапив у стінку. Суперники також провели кілька гострих атак на ворота "Волині". В одній з них Шпук вдало ліквідував вихід сам на сам Сачка. Та, на жаль, втримати переможний рахунок волинянам не вдалося - за десять хвилин до завершення зустрічі, після подачі кутового, "Ворсклі" вдалося зрівняти рахунок. Після скидки головою у виконанні Василя Сачка Матвєєв проштовхнув м'яч у сітку.

Склад «Волині» у звітному поєдинку був наступним:

Чуваєв (Шпук, 46), Годований (Сімінін, 46), Лебединець (Шевелюхін, 46), Карковський (Мостовий, 46), Гошкодеря (Ковалюк, 46), Шарпар (Андре Соуза, 46), Бамба (Шонія, 46; Циркуненко, 81), Лопес (Пічкур, 46), Кану (Степанов, 46), Майкон Олівейра (Павлов, 46; Карасюк, 82), Леонардо да Кошта (Бабир, 46; Приндета, 83)

По завершенні поєдинку головний тренер лучан Віталій Кварцяний зазначив: «По грі відзначу більше плюсів, аніж мінусів. У «Ворскли» в деяких моментах був гарний контроль м’яча внизу. Але ми не поступалися супернику у силовій боротьбі, не поступалися в єдиноборствах і грали у свій футбол. Загалом зіграли серйозно і виглядали непогано».



Повідомляє: прес-служба ФК "Волинь"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору