Новини ліги

Разом проти расизму

09:29, 14 січня 2010

Під час європейської конференції «Разом проти расизму», яка відбулася під егідою УЄФА і FARE у Лондоні, представники всіх країн-членів УЄФА обговорили становище, що склалося у європейському футболі та спільними зусиллями визначили стратегію подальших дій, пов’язаних із подоланням такого ганебного явища, як радикальний націоналізм, расизм, антисемітизм та пов’язаних з ними актів насильства.

УЄФА веде непримиренну боротьбу з будь-якими проявами расових забобонів і дискримінацій та має намір зробити свій внесок у викоренення расизму та ксенофобії зі світу футболу.

Просимо всіх членів великої футбольної родини підтримати проект УЄФА «Разом проти расизму» у справі заборони пропаганди расизму, дискримінації футболістів, тренерів, арбітрів, інших офіційних осіб та глядачів за національною ознакою або кольором шкіри та провести активну боротьбу з расизмом і насильством, згідно Плану програми УЄФА, а саме:
1.    Виступити з заявою, в якій клуб рішуче засуджує расизм. У ній неодмінно вказати заходи до тих, хто скандує расистські гасла на трибунах стадіонів. Текст заяви має бути надрукований у програмах матчів і розміщений на видному місці стадіону.
2.    Робити публічні оголошення на стадіонах під час матчів про неприпустимість скандування расистських гасел.
3.    Не продавати квитки особам, що брали участь в діях расистського характеру.
4.    Не допускати поширення літератури расистського характеру всередині та поблизу стадіонів.
5.    Приймати дисциплінарні заходи по відношенню до футболістів, чиї дії можна визначити як расистські.
6.    Зв’язатися з іншими клубами, щоб переконатися в тому, що ті повністю розуміють та підтримують позицію клубу по відношенню до расизму.
7.    Заохочувати вироблення загальної стратегії поведінки міліції та стюардів на матчах по відношенню до вчинків расистського характеру.
8.    У терміновому порядку видалити із стадіонів всі надписи та малюнки расистського змісту.
9.    Забезпечувати рівні можливості надання роботи або послуг незалежно від раси клієнта або працівника.
10.  Працювати з іншими групами або агентствами, такими як об’єднання гравців, шкільні, добровольчі організації вболівальників, молодіжні клуби, спонсори, місцеві органи влади та міліція. В рамках цієї співпраці проводити спеціальні програми з метою повного знищення расизму та дискримінації у всіх проявах.

Також на рекламних стрічках стадіонів просимо розміщувати пропагандистські матеріали за боротьбу з расизмом, а на офіційних сайтах, квитках, буклетах, програмах матчів клубів – спеціалізований логотип УЄФА «Разом проти расизму».

Крім цього, просимо всі клуби ПФЛ розробити власні плани, спрямовані на протидію насильству та расизму в клубах і на стадіонах. До цих планів рекомендуємо внести проведення семінарів, лекцій та інших комплексних заходів з боротьби з расизмом і насильством для футболістів, тренерів, арбітрів, уболівальників тощо.

З повагою,
Адміністрація ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору