Новини ліги

Любінскас очолить ФК «Львів»

16:44, 17 грудня 2009

Колишній наставник збірної Литви Альгімантас Любінскас одразу після Нового року очолить ФК «Львів», який займає друге місце в першій лізі України та претендує на вихід у вищий дивізіон.

Задача – вищий ешелон

Зараз  Любінскас знаходиться в Україні, де закінчує курси для отримання тренерської ліцензії PRO. Біля керма ФК «Львів» литовський спеціаліст замінить В’ячеслава Маврова. «До нової роботи приступлю на початку січня. Контракт буде розрахований на півроку. Зайвого часу не буде. Моя задача полягає в тому, щоб в наступному сезоні ФК «Львів» грав у вищому дивізіоні першості України», - сказав 58-річчний Любінскас у інтерв’ю з uefa.com.

Багатий тренерський досвід

Любінскас керував збірною Литви в 1992-1994 та 2003-2008 роках. Перед початком відбіркового циклу ЧС-2010 його замінив португальський спеціаліст Жозеф Коусейру. В 32 роки Любінскас став наймолодшим тренером вищої ліги першості СРСР, прийняв «Жальгіріс» (1983-1985 роки). В 1997 році його «Кареда» з Шяуляю виграла чемпіонат Литви. На батьківщині Любінскас також був тренером у «Панерис» і «Екранас», та крім цього, працював з польською «Ягеллонією» і бангладешською «Абаханою».

За матеріалами uefa.com.

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору