Новини ліги

Відкрите звернення Центральної Ради до ХІ Конгресу ФФУ

16:10, 17 грудня 2009

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ

Центральної Ради Об’єднання футбольних клубів

«Професіональна футбольна ліга України» до ХІ Конгресу ФФУ

та президента ФФУ Суркіса Г. М.

м. Київ                                                                                               17 грудня 2009 року

Шановні делегати ХІ Конгресу!

Шановний Григорію Михайловичу!

Нам, членам Центральної Ради ПФЛ, довірено Конференцією ПФЛ представляти та захищати інтереси клубів у системі професіонального футболу та в правовому полі вищих футбольних інституцій, у тому числі ФФУ. При цьому ми визнаємо виключну компетенцію ФФУ в питаннях управління футболом у країні.

Ми з повагою ставимося і підтримуємо прагнення тридцяти шести із тридцяти семи трудових колективів клубів ПФЛ, що представляють 23 територіально-адміністративних центри із 27 в Україні, бути колективними членами ФФУ, яке відображено у відповідних заявах, поданих на адресу ХІ Конгресу та на ім’я президента ФФУ. ПФЛ повністю підтримує таке ж прагнення клубів Прем’єр-ліги.

Порушуючи це питання, клуби ПФЛ керуються законодавчими актами України, нормами статутів ФФУ, ПФЛ та необхідністю приведення у відповідність до сучасної ситуації у системі українського футболу принципів рівноправного співробітництва учасників футбольного процесу на основі задекларованого в клубних статутах беззаперечного дотримання статутних і регламентних норм ФІФА, УЄФА, ФФУ і законодавства.

Наше звернення ґрунтується:

-    на положеннях статті 12 Закону України "Про об'єднання громадян", де сказано, що колективне членство в громадських організаціях у відповідності до статутних завдань, які вони ставлять, отримують ті трудові колективи, діяльність яких пов'язана зі статутною діяльністю такої громадської організації, розвитком певної галузі або, наприклад, професіонального об'єднання;

-    на законному прагненні клубів бути прямими, а не надуманими, всупереч законодавству, творцями Статуту ФФУ (побічними) опосередкованими членами вищої футбольної інстанції України;

-    на положенні пункту 3 статті 7 Статуту ФФУ про те, що ФФУ бере на себе зобов’язання забезпечити підтримку професіональних футбольних клубів незалежно від їх організаційної структури та форми власності.

Незаперечним фактом є те, що інвестиції професіональних клубів в розвиток футболу складають більше 280 мільйонів гривень.

Також незаперечним є те, що професіональні клуби представлені на Конгресі, де вирішуються стратегічні питання розвитку футболу, у тому числі й професіонального, лише двома колективними членами ФФУ із сорока семи і шістьома голосами із сто сорок одного.

На цьому фоні доречне питання: а яку фінансову підтримку футболу здійснюють інші 45 колективних членів ФФУ? Відповідь буде далеко не на їх користь.

Наведені приклади, висвітлюють реальний вплив професіональних клубів на розвиток футболу в Україні та демонструють, що сьогодні принципи рівноправного партнерства всіх суб'єктів системи футболу практично відсутні.

Виходячи з наведеного, звертаємося до вас з пропозицією внести до порядку денного Конгресу питання "Про прийняття в колективні члени Всеукраїнської спортивної громадської організації "Федерація футболу України" трудових колективів клубів Професіональної футбольної ліги".

При цьому, наголошуємо, що професіональні клуби рішуче заперечують
будь-яке протистояння в українському футболі. Ми за рівноправні стосунки між усіма учасниками футбольного господарства в межах суворого дотримання статутних і регламентних норм і законодавства при розв’язанні проблем розвитку футболу в Україні.

Ми впевнені, що ви з розумінням поставитеся до нашого звернення і приймете рішення, яке задовольнить законне прагнення професіональних клубів бути повноправними членами футбольного співтовариства України.

Водночас ми впевнені, що нас підтримають багатомільйонна аудиторія вболівальників, громадськість та всі симпатики спорту в Україні.

За дорученням Центральної Ради ПФЛ

в. о. президента                                                                            М. Лавренко

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору