Новини ЗМІ

До 12 листопада обласна влада має виділити землю під Полтавою для майбутньої бази ФК «Полтава».

08:40, 12 листопада 2009

 

До 12 листопада обласна влада має виділити землю під Полтавою для майбутньої бази ФК «Полтава».

Днями до Полтавської міської ради та облдержадміністрації надійшов лист від першого віце-прем’єр-міністра Івана Васюника, в котрому той доручає місту та області погодити будівництво бази ФК «Полтава», спираючись на висновки Держкомзему. До листа цей висновок додається, і в ньому зазначено, що комітет передає всі питання щодо спорудження бази у відання обласної влади. Таким чином, Васюник фактично зобов’язав обласну владу виділити землю під базу футбольному клубу.

 Нагадаємо, що це питання не могли вирішити протягом двох останніх років – через те, що виділення землі в лісі суперечить розпорядженню Кабміну, яким уряд заборонив виділяти лісові ділянки зі зміною їх профілю. Постанова № 610-р від 10 квітня 2008 року мала на меті запобігти зловживанням у цій сфері.

 Місце для будівництва бази знаходиться у селі Терешки під Полтавою на площі 2,7 га. Там планують зробити два поля – штучне і натуральне стандартних розмірів, поставити трибуни на півтори тисячі місць, збудувати житлові і побутові приміщення, обладнати тренажерний зал, забезпечити решту інфраструктури. Загалом орієнтовна вартість цієї бази – 70 мільйонів гривень, компенсація за ліс становитиме 400 тисяч гривень, проект землеустрою коштує 200 тисяч гривень.

  Об’єкт внесений до програми підготовки до Євро-2012 і може стати одним із базових таборів для збірних-учасниць континентального футбольного форуму.

 За словами заступника міського голови Олександра Русіна, до Євро-2012 базу вже збудують і здадуть в експлуатацію. «За графіками, які нам надали ТОВ «Сучасний дім» і ФК «Полтава», вони повністю встигають здати тренувальний комплекс в експлуатацію. Вони надали гарантійні листи від свого імені, і ми також підтверджуємо це рішення. Ці гарантійні листи надали і в УЄФА: до чемпіонату Євро-2012 базу введуть в експлуатацію», – зазначив чиновник.

   За матеріалами turnir.com.ua.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору