Новини змагань

Новачки ПФЛ: форвард для Полтави, земляки для Прикарпаття, масове посилення Скорука

13:30, 28 лютого 2023

Пресслужба Професіональної футбольної ліги - про офіційні дозаявки на час зимової перерви сезону 2022/23.

Новачок Полтави Павло Замуренко. Фото: scpoltava.com


У лютому розпочався процес заявки футбольних клубів - учасників чемпіонату України з футболу. Поповнюють свої склади й клуби VBET UA Першої. На офіційному сайті ПФЛ ми висвітлюємо зміни в складі команд. До вашої уваги - новачки футбольних клубів Прикарпаття (Івано-Франківськ), СК Полтава та . Хто ці гравці?

СК Полтава (6 місце Групи "Б" на першому етапі, 6 місце на старті VBET UA Перша "вибування") дозаявляє двох новачків. 24-річний нападник Євген Дрозд (№7). Його попередня команда - Стандарт (Нові Санжари) з чемпіонату Полтавщини. П'ять років тому Дрозд грав за юнацьку команду ФК Олександрія, у 10 матчах відзначившись одним голом. Також нападник пройшов чимало аматорських колективів у різних областях. Чемпіонат Полтавської області 2022 року став зоряним часом для Євгена 19 голів (!) у 16 зустрічах за Стандарт.  Черговим новачком команди став півзахисник Павло Замуренко. Гравець - уродженець Кропивницького. Полтавським уболівальникам футболіст відомий за виступами в ЛНЗ, адже у двох очних зустрічах, які були восени, Павло встиг зіграти проти містян


Читайте також: Новачки ПФЛ: гравці з УПЛ і ностальгійні спогади - для ЛНЗ Черкаси та Новачки ПФЛ: посилення захисту та середньої ланки - для Прикарпаття

 

Скорук (7 місце Групи "Б" на першому етапі, 2 місце на старті VBET UA Перша "вибування") укомплектував свій склад низкою нових виконавців. Про кого ми можемо наразі оголосити? Це 28-річний захисник/півзахисник Олександр Мігунов, який восени зіграв 5 матчів за ЛНЗ Черкаси. Він пройшов Дніпро, Шахтар і молодіжну збірну України. Був у заявці дніпрян у легендарному сезоні з фіналом Ліги Європи та грав у турнірі за донецький Олімпік. 20-річний нападник Володимир Здирко (№15) прибув у Скорук із УТК (с. Паланка). В 11 матчах минулого обласного чемпіонату він відзначився чотирма голами, а загалом за два роки в Черкаській області забив аж 12 м'ячів! Вихованець уманського футболу на юнацькому рівні грав за Динамо з Забарним, Вівчаренком і Ванатом. Хороше надбання для Скорука, який, нагадаємо, домашні матчі проводить в Умані.

 

Ну, і нарешті ще один досить відомий у ПФЛ новачок. 34-річний нападник Станіслав Куліш (№10) у минулому сезоні грав за ВПК-Агро, а найбільш зоряні роки провів у кам'янській Сталі, ФК Олександрі, Дніпрі-1. Багаторазовий переможець і медаліст змагань ПФЛ, визнавався найкращим гравцем Першої ліги в 2015 році, ставав найкращим бомбардиром Першої та Другої ліг. 

 

Прикарпаття (5 місце Групи "Б" на першому етапі, 3 місце на старті VBET UA Перша "вибування") продовжує посилюватися місцевими вихованцями. До заявочного списку внесені 20-річний півзахисник Дмитро Титов (№4) та 21-річний нападник Андрій Хома (№9). Обидва давно в клубній обоймі, пограли як на обласному, так і на всеукраїнському рівні.

 

Залишайтеся на pfl.ua, а також відвідуйте наші акаунти у Facebook i Instagram.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору