Новини змагань

Нагорняк: зацікавлений у тому, щоб продовжувати працювати з тими хлопцями, яких ми підписали влітку

14:05, 19 жовтня 2022

Головний тренер ФК «Епіцентр» Сергій Нагорняк в інтерв’ю виданню «SportArena» підбив підсумки виступів команди в осінній частині сезоні, оцінив формат змагань та трансляції, а також розповів про плани команди й клубу.

‐ Епіцентр цієї осені приємно вразив, здобувши чимало чудових перемог і без проблем пробився до Чемпіонської групи. А вас напередодні сезону призначили головним тренером Епіцентру, тоді як перед цим ви були консультантом тренерського штабу. Виходить, ваші функції змінилися у клубі і прийшли результати?

‐ Мої функції жодним чином не змінилися. Змінилася лише назва – з консультанта на головного тренера. Ми задоволені своїми результатами в осінній частині сезону. Команда зібралася за місяць до початку чемпіонату. Довелося створювати новий колектив, адже залишилося лише п’ять гравців, які виступали у минулому сезоні. Передивилися низку футболістів, запрошували вільних агентів. Надали можливість проявити себе молоді і вони не підвели. Ми посіли місце в топ-4 з низкою молодих гравців і це не може не радувати.

‐ Не прикро, що ви двічі обіграли Карпати, але вони обійшли вас у турнірній таблиці?

‐ Завжди приємно перемагати у таких команд. Проте, головне – це місце у турнірній таблиці. Наприклад, Карпати двічі виграли у Ниви, а ми з тернопільський колективом зіграли внічию. Такі матчі дають змогу футболістам прогресувати. На мою думку, у Першій лізі є низка клубів, які за рівнем не поступаються УПЛ. Варто відзначити хороший підбір виконавців у Карпат та Полісся. У протистоянні з цими клубами отримуємо чимало досвіду. Щодо ігор з Карпатами, то ми реалізували свої моменти і змогли втримати свою перевагу. Виграли за рахунок самовіддачі та дисципліни. Це був матч за «золоті» очки. Складно було віддати комусь перевагу, але нашій команді дещо пощастило.

‐ Не складно було поєднувати роботу в Епіцентрі і тренером збірної U-19?

‐ Жодних проблем не було, адже я пропустив свого одну гру з тернопільською Нивою. З юнацькою збірною грали з чистого аркушу, адже три роки до того хлопців не збирав. У нас була непроста група, але своє завдання виконали. Перша гра з Косово була складною, адже відчувалося хвилювання, до того ж, грали на штучному газоні.  Від матчу до матчу хлопці прогресували. Постійно був на зв’язку зі своїм тренерським штабом. Матч з Нивою дивився, проте всі рішення у цій грі ухвалював Олег Надуда.

‐ Що можете сказати про новий формат змагань?

‐ Варто віддати належне ПФЛ за те, що ми маємо змогу провести чемпіонат у період війни. Безумовно, найбільш справедливий формат – це 16 команд у два кола. Нинішній формат змагань теж цікавий, але в останніх турах деякі колективи вже не мали мотивації. Хочеться, щоб наступний сезон вже грали в два кола.

‐ Напевно, головним відкриттям Епіцентру став Максим Гірний, який забивав у кожному другому матчі. Минулого сезону він і за Мункач багато забивав у Другій лізі. Як вдалося запросити цього гравця?

‐ Жодних проблем з підписанням контракту з Гірним у нас не було. Наш тренер воротарів Боженко добре спілкується з Шумським, який тренував Мункач. В середині липня розуміли, що зіркового нападника запросити не зможемо, тому орієнтувалися на молодь. Спочатку взяли на перегляд Стеня та Григоращука, а Максим тоді ще був травмований. Гірний приїхав до розташування лише за два тижня до початку чемпіонату. Мені цікаво працювати з цим талановитим нападником.

‐ Вам так і не вдалося зіграти у Кам’янці-Подільському. Навесну плануєте перебратися до цього містечка?

– Дійсно, всі свої домашні матчі у 2023 році гратимемо у Кам’янці-Подільському. На жаль, якість газону не дозволила нам зіграти там ще в першій частині сезону. Керівництво нас почуло і прийшли до компромісу з місцевою владою. Міська влада провела реконструкцію стадіону, а компанія «Епіцентр» постелила новий газон. У нас буде один із найкращих футбольних газонів.

‐ У які терміни в команди розплановані збори?

‐ Маємо зібратися на початку лютого за два місяці до відновлення змагань. Протягом двох тижнів тренуватимемося у Києві, а потім плануємо полетіти на три тижні до Туреччини. Останній збір проводитимемо вдома.

Хто вже покинув команду з футболістів і на яке поповнення очікуєте?

‐ Наразі жодних кадрових змін у нашій команді немає. Можемо підписати двох-трьох футболістів, але кардинальних змін точно не буде. У першій частині сезону були матчі, де у заявці були всього 14 футболістів. Наші гравці змушені були пропускали ігри через простуди. Важливо, що нам вдалося з честю вийти з цієї ситуації. Зацікавлений, щоб продовжувати працювати з тими хлопцями, яких ми підписали влітку.

‐ Цього сезону всі права на трансляції матчів Першої ліги  було закумульовані на YouTube каналі ПФЛ. Як вважаєте, змагання ПФЛ від цього виграли?

‐ Думаю, що це абсолютно правильне рішення, яке піде на користь нашому футболу.  У низки клубів є сучасні стадіони, звідки глядачі мають змогу бачити якісну картинку. Для тренерів трансляції в YouTube це також зручно, адже можна в будь-який час переглянути матч. Думаю, що навесні трансляції будуть ще більш якісні.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору