Новини ЗМІ

Василенко: завдання АФСК Київ - вивести молодих футболістів на новий рівень

11:00, 16 лютого 2022

Президент АФСК Київ Володимир Василенко для клубної пресслужби підбив підсумки першого кола чемпіонату та окреслив плани команди на найближче майбутнє

Фото: afsckyiv.com


Результати команди

- Негативно оцінюю виступи команди у першому колі з точки зору спортивного результату, - сказав президент Києва. - Хоча ми й не ставили серйозних турнірних завдань в дебютному сезоні, але передостаннє місце в групі для будь-якої спортивної команди це не дуже гарний результат. Але знову нагадаю, що для нас головна мета – це не посісти якесь визначене місце в турнірній таблиці, а вирощувати молодих футболістів, виводити їх на новий якісний рівень. Потрібно зробити висновки з помилок, і в наступному колі бути краще. Я вірю в нашу команду, в тих гравців, які перебувають в нашому таборі. Серед них дуже багато талановитих футболістів. В першому колі, об’єктивно, ми за грою поступилися  лише в двох-трьох матчах, а в інших ми, за великим рахунком, програли самі собі.

Фактор виїзного поля

- Постійні виїзди ускладнили життя гравцям, однак вирішальними складниками нашого невдалого виступу стала молодість та недосвідченість футболістів. Для переважної більшості гравців – це перший досвід гри на професійному рівні, а для багатьох – взагалі перший досвід дорослого футболу. Атмосфера виїзних матчів, вболівальники суперників, легендарні стадіони, як наприклад, львівська «Україна», звісно, впливали на них.

Рівень гри

- Розумію, що головному тренеру зараз складно, тому що йому доводиться працювати з дуже молодими гравцями, які поки що не можуть виконувати його настанови у повній мірі. Я розумію, що ми граємо в більшості випадків у п’ять захисників, але при цьому це досить прогресивна схема, яка дозволяє швидко перелаштовуватися на атаку завдяки двом активним «латералям». Не завжди у нас це виходить, але мені імпонує, як команда вміє перелаштовуватися за ходом гри, як вона намагається грати в пас, швидко виходити з оборони в атаку.

Трансферні новини

- Ротація складу в будь-якому випадку буде. Є певний інтерес до окремих наших футболістів з боку інших клубів. Розмови на цю тему ведуться, але поки що давайте почекаємо з офіційною інформацією. Ми відкриті до пропозицій, і я з радістю відпущу гравця, якщо це буде на користь йому і клубу. Ми переглядаємо багато молоді, шукаємо таланти. Щодо змін у складі, це більше компетенція головного тренера та спортивного директора. А я, в свою чергу, зроблю все можливе, щоб зміни в складі відповідали баченню тренера. Ми – молода команда, яка динамічно розвивається, тому кадрова ротація неминуча.

Плани команди

- Хлопці відпочили і фізично, і морально від футболу, перезавантажилися, переосмислили, так би мовити, зіграні матчі в першій частині сезону. Розпочали тренування з зимового збору, який стартував 12 січня. Ігрова підготовка включатиме в себе участь нашої команди в традиційному турнірі – Меморіалі Олега Макарова.

Клубна академія

- Ми запустили юнацьку клубну академію. Ми йдемо вперед за чітким планом.  Маємо вже групи 2009 та 2010 років народження. Розпочали набір діток від трьох до шести років. Вважаю, що ми – на правильному шляху. З цього року наш клуб буде представлений юніорськими командами в ДЮФЛ України.

Забивний нападник

- Щодо форварда, то це – лише гвинтик в нашому механізмі. Я б не хотів применшувати чи завищувати внесок в загальний успіх того чи іншого гравця чи командної ланки. У нас команда складається на дев’яносто відсотків з молодих футболістів. Та кількість м’ячів, які ми забили, - це наш спільний результат, починаючи з мене, як президента клубу, і закінчуючи «болл-боєм» на нашому стадіоні. Я вірю в наших нападників. Вони всі талановиті, кожен з них по своєму унікальний і має право розраховувати на серйозну ігрову кар’єру.

Звернення до вболівальників

- Хочу всіх запросити на домашні матчі АФСК «Київ». Я сподіваюся, що наш клуб заслужить увагу вболівальників і буде мати своїх істинних шанувальників. Наближається до завершення будівництво нашої домашньої арени «Urban Sport City Arsenal» в центрі столиці за адресою: вулиця Грушевського,36. З введенням її в експлуатацію маємо надією стати альтернативною силою  столичного футболу.

 

Пресслужба ПФЛ

 

 




ТЕГИ: АФСК КИЇВ
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору