Новини змагань

Цього дня: Бабич, Цой, Матяж, Рубчинський

23:10, 14 лютого 2022

Олександр Бабич, фото fckryvbas.com

Денис Столярчук

PFL.ua пропонує привітати з днем народження наших футбольних людей.

15 лютого народилися:

1979 рік: Олександр Олександрович Бабич - український захисник і тренер, що виступав у складі дніпропетровського Дніпра, харківського Металіста, одеського Чорноморця та низки інших клубів. Випускник школи ФК Дніпро. У 1997 році він почав свою кар'єру в другій лізі чемпіонату України з футболу в клубі Кремінь. У 2017 році – виконувач обов'язків головного тренера Чорноморця. 2017 року очолив ФК Маріуполь, який тренував до літа 2020 року. Від осені 2021 року – головний тренер Кривбасу (Перша ліга).

1984 рік: півзахисник Енергія (Нова Каховка, Друга ліга) Сергій Цой – два матчі в першій частині чемпіонату

1988 рік: півзахисник Оболоні (Київ, Перша ліга) Іван Матяж – 18 матчів, один гол у першій частині чемпіонату

1999 рік: півзахисник Ниви (Тернопіль, Перша ліга) Андрій Малащук – 15 матчів у першій частині чемпіонату

2000 рік: захисник Яруду (Маріуполь, Друга ліга) Данило Саєнко – вісім матчів у першій частині чемпіонату

2002 рік: півзахисник ФК Нікополь (Друга ліга) Валентин Рубчинський – 20 матчів, три м’ячі, в першій частині чемпіонату.

Серед відомих іменинників цього дня –

1965 рік: Ігор Романович Покідько - колишній радянський та український захисник. Виступав у складі тернопільської Ниви та рівненського Вереса. За національну збірну України зіграв одну гру (товариський матч проти США). По завершенні ігрової кар'єри ‒ футбольний арбітр.

1981 рік: Олексій Григорович Бєлік – найбільше відомий як нападник донецького Шахтаря та національної збірної України (19 матчів, п'ять м'ячів), вихованець донецької футбольної школи, також виступав за німецький Бохум, ФК Дніпро та запорізький Металург. Триразовий чемпіон та володар Кубка України, чвертьфіналіст чемпіонату світу у 2006 році.

Святковим є цей день і для багатьох зарубіжних футболістів. Зокрема, день народження відзначає

1988 рік: Руй Патрісіу - португальський воротар італійської Роми та національної збірної Португалії (102 матчі). Раніше виступав у складі португальського Спортінгу та англійського Вулвергемтону. Чемпіон Європи 2016, триразовий володар Кубка Португалії.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору