Новини змагань

Старт Winter Cup 2022, тріумф Чайки на Меморіалі Макарова та інші найяскравіші події зимового антракту

09:30, 3 лютого 2022

Головні тренери команд-учасниць Winter Cup 2022
на старті турніру з керівництвом ТК "Футбол 1/2/3"

Незважаючи на сніжну зиму, футбол не відпочиває - він працює. Відразу кілька примітних подій чекає на нас у лютому, а деякі відбулися після тривалого січневого марафону подій. Пресслужба ПФЛ знайомить читачів із графіком головних подій зимового антракту.

Winter Cup 2022 - похвальна ініціатива, яка не залишить байдужих

Сьогодні в турецькому місті Белек стартує, до певної міри, історична подія - перший зимовий турнір, організований вітчизняними телевізійниками, за участі клубів УПЛ і Першої ліги.

Телеканали "Футбол 1/2/3", які виступили ідеологами та ініціаторами турніру, задумали цікавий формат і місце проведення. Турецький Белек приймає потужні команди - рівненський Верес (9 місце на проміжному етапі УПЛ), одеський Чорноморець (13 місце УПЛ на час зимового антракту), харківський Металіст (1 місце на час зими в Першій лізі) та житомирське Полісся (9 місце в Першій лізі станом на зараз). Відзначимо, що Верес і Чорноморець - це чемпіон і срібний призер Першої ліги ПФЛ за підсумками сезону 2020/21, які підвищилися в класі.

"Ми розглядали декілька варіантів дизайну трофею Winter Cup 2022. Хотілося, щоб він, з одного боку, був ні на що не схожий. Але це дуже важко, адже турнірів багато, і усі кубки, так чи інакше, схожі один на одного. Але цей, завдяки своєму кольору - дійсно щось нове. Такий трофей важко буде з чимось сплутати, він оригінальний. Кожен гарний кубок має бути важким. Це дійсно важкий кубок.Його буде дуже складно підняти над головою, а це означає, що виграти його буде не менш тяжко", - розповів директор телеканалів Футбол 1/2/3 Олександр Денисов.

Інтерес до турніру величезний - сам чемпіон світу з боксу Олександр Усик візьме участь у змаганнях у складі житомирського Полісся! Новина про це облетіла всі інформагенції та провідні новинарні сайти світу.

Додамо, що Winter Cup 2022 пройде за груповою схемою "кожен з кожним", переможцем турніру стане команда, яка набере найбільше очок за підсумками всіх турів (у випадку рівності зіграють свою роль особисті зустрічі - очки, голи, різниця). Командам дозволено проводити по 5 замін за матч упродовж трьох слотів, як в УПЛ. Переможцю турніру дістанеться грошовий приз і почесний кубок, ексклюзивно виготовлений для турніру.

Меморіал Макарова вперше в історії виграла Чайка

Тим часом у Києві та області пройшов 27-й турнір пам'яті заслуженого майстра спорту, великого воротаря Олега Макарова. Участь у турнірі взяли 15 команд, у тому числі - представники змагань ПФЛ: Група «А»: Лівий берег (Київ), Група «Б»: Чайка (Петропавлівська Борщагівка), Група «В»: Рубікон (Київ), АФСК Київ.

Відзначимо, що половина наших учасників - представників Другої ліги - вибула з турніру після групового етапу, а от Лівий берег і Чайка дійшли до вирішальних матчів. У півфіналі кияни поступилися борщагівцям, а дубль у Чайки оформив досвідчений пенальтист Бартошук. У фіналі Чайка переграла Дружбу з Мирівки завдяки голу Пуди. Підопічні Хомутова вперше в історії здобули престижний трофей, з чим їх вітали, зокрема, голова КОАФ Андрій Засуха та перший віце-президент УАФ, змс, зту Олексій Михайличенко. До слова, найкращим гравцем турніру організатори назвали універсала Чайки Андрія Бартошука.

Чайка тріумфує на головному зимовому турнірі Київщини

Додамо, що цієї зими очікується ще кілька турнірів за участі професіональних клубів зі змагань ПФЛ - про перебіг цих змагань на Харківщині, Полтавщині, Херсонщині та інших куточках України ми повідомимо додатково.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору