Новини змагань

Цього дня: Костюк, Рязанцев і Варцаба

23:10, 27 січня 2022

Євгеній Костюк, фото niva-v.com.ua

Денис Столярчук

PFL.ua пропонує привітати з днем народження наших футбольних людей.

28 січня народилися:

1991 рік: воротар Скорука (Нікопольський район, Друга ліга) Ігор Варцаба

2002 рік: захисник Ниви (Вінниця, Друга ліга) Євгеній Костюк

2002 рік: півзахисник Металіста (Харків, Перша ліга) Євгеній Рязанцев

Серед відомих іменинників цього дня –

1957 рік: Юрій Іванович Смагін - український нападник. У 1974 році входив до складу юнацької збірної СРСР. Виступав у складі аматорської команди Енергія з рідної Нової Каховки. Володар двох бронзових медалей чемпіонату УРСР. Рекордсмен миколаївського Суднобудівника за кількістю проведених матчів - 361. Посідає дванадцяте місце у списку найрезультативніших гравців чемпіонату УРСР у рамках другої ліги - 120 голів. Працював тренером мелітопольського Торпедо та МФК Миколаїв.

Святковим є цей день і для багатьох зарубіжних футболістів. Зокрема, день народження відзначає

1978 рік: Джанлуїджі «Джиджи» Буффон — італійський воротар Парми. Один з найвидатніших голкіперів в історії футболу. Чемпіон світу 2006, володар кубка УЄФА, десятиразовий чемпіон Італії. Рекордсмен збірної Італії за загальною кількістю проведених офіційних матчів (175), а також кількістю матчів у статусі капітана (разом з Фабіо Каннаваро, по 79). Відомий, передовсім, виступами за Ювентус, також певний період провів у французькому ПСЖ.

1989 рік: Сім де Йонг - півзахисник і нападник національної збірної Нідерландів (шість матчів, два м'ячі) та голландського Геренвену. Виступав у складі нідерландського Аяксу та ПСВ, англійського Ньюкаслу, австралійського Сіднею та американського Цинцинаті. Чотирьохразовий чемпіон Нідерландів, володар кубка та суперкубка Нідерландів, чемпіон Австралії.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору