Новини змагань

Цього дня: Гуськов, Білоцерковець, Андріца та переможець Реалу

23:10, 21 січня 2022

Юрій Вернидуб, фото zbirna.com

Денис Столярчук

PFL.ua пропонує привітати з днем народження наших футбольних людей.

22 січня народилися:

1994 рік: колишній півзахисник Лівого Берегу (Київ, Друга ліга) Олександр Гуськов

2000 рік: нападник МФК Металург (Запоріжжя, Друга ліга) Володимир Білоцерковець

2002 рік: півзахисник Балкани (Зоря, Друга ліга) Артем Андріца

Серед відомих іменинників цього дня –

1966 рік: Юрій Миколайович Вернидуб - український футбольний тренер, колишній захисник та півзахисник. З 2011 по 2019 рік тренував луганську Зорю, з якою ставав бронзовим призером чемпіонату України, та виводив клуб у груповий етап Ліги Європи. У сезоні 2015/16 дійшов до фіналу Кубка України, де програв Шахтарю з рахунком 0:2. У 2020 році тренував Шахтар з Солігорська, однак був звільнений після 23 туру (клуб у підсумку став чемпіоном Білорусі). Наразі тренує молдавський Шериф, на чолі якого обіграв Реал у груповому турнірі Ліги чемпіонів.

1974 рік: Сергій Геннадійович Кормильцев - колишній український півзахисник, відомий за виступами у складі київського Динамо, московського Торпедо, а також національної збірної України (15 матчів) та Росії (одна гра). Майстер спорту міжнародного класу України, дворазовий чемпіон та володар Кубка України.

Святковим є цей день і для багатьох зарубіжних футболістів. Зокрема, день народження відзначає

1988 рік: Марцель Шмельцер - німецький лівий захисник Боруссії Дортмунд та національної збірної Німеччини (16 матчів). Дворазовий чемпіон Німеччини, триразовий володар Кубка Німеччини, переможець молодіжного чемпіонату Європи у 2009 році.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору