Новини ЗМІ

Загорулько: у січні Нива отримає головного тренера

15:00, 8 січня 2022

Президент вінницької Ниви Артур Загорулько відповів на питання ЗМІ

Фото: facebook.com/FCNyvaVinnytsia


Для вінницької Ниви зимові канікули можуть стати періодом для перезавантаження. Наразі у турнірній таблиці команда посідає 7-8 сходинку, хоча на старті сезону трималася у першій п’ятірці. Керівництво клубу зробило висновки, розлучившись посеред сезону з тренером Володимиром Циткіним. Граючий президент Ниви Артур Загорулько розповів порталу naparise.com про перемовини з досвідченим фахівцем, новим головним тренером.

- Артуре, чи задоволені Ви, як президент, загальним результатом Ниви у першій половині сезону?

- Однозначно не задоволений, адже, на мою думку, команда має перебувати значно вище у турнірній таблиці. За якістю гри ми мали б бути у першій п’ятірці. Тому обов'язково головний тренер буде призначений. Сподіваюсь, найближчим часом – уже у січні – оголосимо про підписання угоди. Це буде не місцевий тренер, але з досвідом роботи.

- Яке підсилення складу планується взимку?

- Сподіваюсь, що з призначенням головного тренера буде оцінка існуючим гравцям, він визначить слабкі ланки та матиме час на пошук тих виконавців, яких вважатиме необхідними для команди.

- Ви особисто є одним з лідерів гонки бомбардирів Другої ліги (12 голів). Скільки плануєте забити за сезон і чи є бажання поставити власний рекорд?

- Чим більше – тим краще. Чесно кажучи, планів забити 20-25 голів не ставив. Хоча, звісно, не проти стати найкращим бомбардиром Другої ліги. Хочеться, аби не тільки я, а й інші гравці Ниви забивали якомога більше. Щодо особисто мене, то, знову ж таки, це залежать від командної гри. Якщо команда гратиме краще, більше забиватиму. 

- Пошуки іншого «забивного» форварда мають місце?

- Звісно. Новий головний тренер шукатиме.

- Плани по створенню власної клубної бази на вулиці Зулінського реалізуються?

- Ми завершили етап документального оформлення. Якщо б дозволяли погодні умови, то підготовчі роботи для побудови бази розпочали б ще наприкінці 2021 року. На початку 2022-го почнемо.

- Міська влада не приховує, що ЦМС «Локомотив» краще знести, ніж реконструювати. До цього часу Нива матиме власну арену?

- З приводу знесення - питання до влади. Особисто мені хотілося б, аби у Вінниці була власна арена. Це великий «плюс» для міста та команди. У будь-якому разі Нива не залишиться без стадіону, на якому гратиме.

- Чи вдається до клубу залучати кошти інвесторів?

- Так, але це невеликі кошти. Кілька компаній на потреби команди дають певні суми, тому ми залишаємося у пошуках більш потужних інвестицій. 

- Наскільки прибутковими є інвестиції у футбол у Другій лізі? Коли Нива зможе заробляти?

- Лише коли буде в УПЛ та виступатиме в єврокубках… Щоб заробляти на трансферах, ми працюємо з молоддю. Колишня школа Блохіна-Бєланова нині готує резерв для Ниви. Від юних футболістів залежить як вони зростатиме. Талановита молодь є. Ми створюємо умови, маємо першу команду, а далі все залежатиме від вихованців. Якщо розвиватимуться, то і клуб зможе заробляти.

Наразі клуб продав лише Женю Костюка (у ковалівський «Колос» у січні 2021 року, - прим. авт.) і не за великі кошти. Але на все свій час. За 2021 рік, я вважаю, ми виросли, як клуб. Це головне.

- Як президент, ставите конкретні цілі на сезон?

- Перед початком не ставили таких планів. Важливо виходити на кожен матч заради перемоги. Наразі головна мета – побудова бази, аби влітку 2022 року за умови доукомплектації ставити ціль виходу у Першу лігу на наступний сезон. Щодо цього сезону, то, на моє переконання, ми заслуговуємо на те, аби завершити сезон 2021/22 у першій п’ятірці. 

- Що сталось в команді у середині осінньої частини сезону, коли після впевненого старту та серії перемог, Нива почала «пробуксовувати»?

- Мені складно відповісти, адже, можливо, я й сам не до кінця розумію причин. Дві гри з «Діназом» і «Карпатами» ми не мали програвати, але обидва рази поступилися. Через це, я вважаю, виник певний психологічний «збій». Цього не очікували. Далі важко було вийти з цього стану.

- Можливо команді потрібен психолог, психотерапевт чи фахівець з нетрадиційних практик, аби налаштувати колектив?       

- Я готовий на будь-який крок, але все будемо робити почергово. З часом, впевнений, що психолог буде актуальним.

 

Пресслужба ПФЛ за матерілами naparise.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору