Новини змагань

Центральна Рада ПФЛ: трансляції, екіпірування футболіста і офіційний м’яч

13:30, 23 грудня 2021

У онлайн режимі пройшло засідання Центральної ради ПФЛ

На підсумковому засіданні Центральної ради ПФЛ була ухвалена низка стратегічно важливих рішень.

Трансляції матчів

Президент ПФЛ Олександр Каденко познайомив учасників засідання з поширеними проблемами та питаннями щодо організації та проведення трансляцій матчів змагань ПФЛ. «Ситуація у Першій лізі нарікань не викликає – з початку сезону офіційним мовником матчів став авторитетний і знаний в нашій країні ТК Футбол. А от щодо Другої ліги, то клуби зобов’язані власними зусиллями забезпечувати трансляцію щонайменше в мережі YouTube. І якщо на початку цього сезону певні проблеми виникали, то за кілька турів вдалося уникати серйозних порушень регламенту в цьому питанні. Однак є ще питання щодо єдиної графіки і наявності коментаторів матчів. За словами Олександра Каденка, це питання на особистому контролі і проводиться робота щодо покращення роботи в цьому напрямкові.

Ухвалено рішення надіслати клубам, що мали проблеми та питання щодо організації та проведення трансляцій матчів змагань ПФЛ, відповідні листи, вказавши їх порушення.

Оперативна інформація

Не менш актуальним є питання щодо передачі оперативної інформації про хід матчу для розміщення її на офіційному сайті ПФЛ. Якщо абсолютна більшість клубів змагань ПФЛ не має нарікань, то все ж деякі клуби мають порушення у цьому питанні. Такі клуби також отримають відповідні листи від ПФЛ.

Обов’язкова процедура

Учасники засідання однозначно підтримали питання, яке розглядалося днями ще на Раді Першої та Другої ліг. Йдеться про внесення змін до Регламенту в частині відтворення Державного Гімну України під час передматчевого шикування команд.

Таким чином, ухвалене рішення до першого січня 2022 року підготувати та надати для затвердження Виконкомом УАФ проєкт питання щодо обов’язкового виконання Державного Гімну України перед матчем. При цьому клуб-господар зобов’язаний забезпечити виконання офіційного музичного супроводу ПФЛ перед початком матчу.

Регламент по статусу футболістів

Центральна рада не обійшла увагою питань, порушених у листі львівських та галицьких Карпат щодо зміни розміру внесків за першу реєстрацію футболістів-легіонерів та збільшення кількості футболістів-легіонерів, які можуть одночасно перебувати на полі у складі команди. Перше питання розглядатиметься на Конференції ПФЛ за підсумками сезону, а щодо другого – відповідне звернення готуються на адресу Комітету зі статусу та трансферу футболістів УАФ.

Питання безпеки

Не обійшли увагою і питання підготовки стадіонів до змагань. Адміністрація ПФЛ має звернутися до клубів щодо порушень під час осінньої частини змагань. Також буде направлений лист до Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань щодо проведення семінару для офіцерів безпеки клубів Першої та Другої ліги. А також були підняті питання щодо основних і резервних стадіонів клубів, дотримання клубами ПФЛ Тимчасового протоколу для організації та проведення футбольних матчів в Україні серед професіональних футбольних клубів в умовах карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої коронавірусної хвороби COVID-19.

Екіпірування футболіста

Центральної Рада ПФЛ розглянула питання про розміщення на ігровому екіпіруванні футболіста наших змагань офіційної великої емблеми УАФ з офіційними гаслами. Ухвалене рішення клубам ПФЛ забезпечити розміщення на ігровому екіпіруванні футболістів наданої офіційної великої емблеми УАФ з офіційними гаслами.

Офіційні м’ячі

Розглянуте питання та проведене опитування серед клубів щодо пропозиції про використання м’ячів SELECT Brilliant Super FIFA як офіційного м’яча чемпіонатів України серед команд Першої та Другої ліги на сезон 2022/23. На основі відповідей більшості клубів ухвалене рішення про доопрацювання цього питання.

 

Пресслужба ПФЛ




ТЕГИ: ПФЛ
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору