Новини ЗМІ

Лобов: у Оболоні є все, щоб прогресувати

10:00, 14 грудня 2021
Півзахисник Оболоні Олексій Лобов відповів на питання клубної пресслужби
 
Фото: facebook.com/obolonfc

– Для мене рік був непростим, - зізнався футболіст. - Нова команда, новий колектив, велике місто, знадобився певний час для адаптації.
– Не шкодуєш, що обрав Оболонь для продовження кар’єри?
– У мене немає жодних сумнівів щодо цього. Оболонь – команда з великими амбіціями та високими задачами, тут є все, щоб розвиватись та прогресувати, а також демонструвати свої найкращі якості.
– Як Олексій Лобов став футболістом?
– Моє футбольне дитинство складалось вдало, дуже маленьким я вже грав у своєму смт. Селезнівка Луганської області з місцевими хлопцями (і показував хороший рівень). З плином часу, коли мені виповнилось дев’ять років, один з тренерів ФК Сталь Алчевськ Олександр Кудряшов запросив мене до академії Сталі. Без жодних роздумів сказав: “Я готовий!”, адже мріяв лише про футбол – так все й розпочалося.
– Щодо цього сезону. Який матч запам’ятався найбільше у футболці “пивоварів”?
– Всі поєдинки були по-особливому цікавими, але я б все ж виділив матч проти ФК Металіст у першому колі нинішнього сезону. Протягом усієї гри відчувалася напруга, ми створювали моменти навіть у меншості, і це були гольові моменти. З нашого боку була агресивна манера гри, так само, як і з боку суперника. Єдине, що врешті-решт не влаштувало – це кінцевий рахунок.
– Відчуваєш певну двозначність щодо результату цього матчу?
– Немає жодної двозначності. Наша справа – виходити на поле та показувати свою гру, що ми і зробили у тому ж виїзному поєдинку проти харків'ян, продемонстрували свій футбол і свою якість гри. Ми граємо для вболівальників і вони все бачили, вболівальників неможливо обманути.
– Оболонь закінчив рік у зоні перехідних матчів, як оціниш виступ “біло-зелених” у першій частині сезону?
– У нас були різні матчі, вдалі і не зовсім, але фактично в кожній зустрічі ми грали в хороший футбол. Створювали багато небезпечних моментів. Я вважаю, що ми дорбе попрацювали у першій частині сезону, впорались із завданням на нинішному етапі змагань.
– Після 20 туру на Першу лігу очікує тривала пауза – майже три місяці. Що потрібно зробити за цей період оболонцям, щоб навесні конкурувати за найвищі місця?
– Я вважаю, спочатку потрібно відпочити психологічно та фізично, побути з сім’ями, з рідними, можливо з’їздити кудись на відпочинок. Клуб створює дуже хороші умови у зимовий період сезону. Наступного року у нас буде достатньо часу для підготовки і покращення командних ігрових якостей. Все у наших руках та ногах, маємо хороший фундамент для боротьби за призові місця.
Фото: facebook.com/obolonfc

– Ти досить універсальний гравець, можеш без проблем зіграти на будь-якій позиції центральної вісі. На якому місці відчуваєш себе найбільш комфортно?
– Обставини склалися таким чином, що коли починав свою професіональну кар’єру, грав на позиції центрального захисника. Але згодом тренер Авангарда Олександр Косевич побачив, що я можу закрити декілька позицій, і вже залежно від тактичного плану на матч проти кожного окремого суперника міг вийти у тій чи іншій зоні. Зараз найкраще себе почуваю на місці опорного півзахисника.
– У якому футбольному стилі тобі подобається грати?
– Мені довподоби грати у сучасний агресивний футбол, створювати небезпечні моменти, пресингувати, контролювати м’яч, але також потрібно вміти у відповідній ситуації перелаштовуватися на оборону.

 – З чим у першу чергу у тебе асоціюється Оболонь?

– Це столичний клуб, який виділяється своєю стабільністю та інфраструктурою.
– Які враження на тебе склав  матч з Ужгородом. Чи могли “пивовари” схилити шальки терезів на свою корсить?
– Ужгородці дуже добре оборонялися, нам було важко проходити їхній захист. Ми контролювали гру, але одна помилка призвела до голу у наші ворота зі стандарту. Тренерський штаб у перерві зазначив, що нам варто більше працювати через фланги, ми виконали велику кількість подач, але не змогли забити – варто відзначити вдалі дії суперника в обороні.
– Чим цікавишся окрім футболу?
– Спочатку нелегко було звикнути до ритму столиці, але з часом Київ став для мене рідним, і з кожним днем тут стає все цікавіше. Не скажу про якісь особливі захоплення, окрім футболу, втім, можу скласти компанію у подорожі на риболовлю, грі в настільний теніс або вечірній прогулянці.
– Ти є одним з улюбленців оболонських вболівальників. Цінуєш подібне ставлення до себе?
– Хочу подякувати нашим фанам взагалі, а також ще раз конкретно за підтримку, яку вони забезпечили особисто мені у складну хвилину (вболівальники зрозуміють). Відчуваю себе у Оболоні як удома, дякую вболівальникам і керівництву, що прийняли мене до своєї дружньої сім’ї.
 
Пресслужба ПФЛ за матеріалами fc.obolon.ua



Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору