Новини змагань

Ментей: Чернігову варто додати ефективності в атаці

11:30, 5 грудня 2021

Sport Arena та ПФЛ визнали найкращим у заключному турі 2021 року в Другій лізі вінгера ФК Чернігів.

ФК Чернігів ударно завершив 2021 рік, здобувши виїзну перемогу на Київщині. А головним голеадором команди виступив фланговий півзахисник Ментей – у Віталія два голи в матчі з АФСК Київ. Тож ПФЛ та SportArena номінують цього гравця на головну індивідуальну номінацію 20-го туру. Особистий внесок Ментея був вирішальним у цьому матчі.

Герой 20-го туру у Другій лізі Віталій Ментей поділився враженнями від перемоги над АФСК Київ (3:1), а також наголосив на компонентах у грі, над якими команді ще варто попрацювати.

- Дякую за визнання найкращим у турі Другої ліги, - говорить футболіст у бесіді зі Sport Arena. - Зізнаюся, на початку сезону загадав бажання стати найкращим футболістом у Другій лізі. Для мене перемога у цій почесній номінації є надзвичайно важливою, адже це є черговим підтвердженням того, що мрії збуваються. Працюватиму над собою, щоб у 2022 році грати ще кращим.

- У матчі першого кола ви з АФСК Київ зіграли внічию. Напевно, прагнули довести свою перевагу над одним із аутсайдерів групи і реваншуватися за прикру нічию?

- У тому матчі переважали суперника, але втілити свою ігрову перевагу у забитий м’яч не змогли. Прагнули у виїзній грі довести, що ми сильніші. Налаштовувалися лише на перемогу і задоволені, що змогли досягнути результату.

- Старт матчу для вашої команди вийшов провальним, адже вже на четвертій хвилині пропустили. Що сталося у тому епізоді?

- Дійсно, на початку зустрічі у нас нічого не виходило. Не розумію, чому, але всі гравці були дещо сонними. До гри в захисті було багато претензій, та і загалом виглядали досить слабко. Суперник забив логічний м’яч, але головне, що нам вдалося, - зробити правильні висновки.

- На 16-й хвилині ви ударом з близької відстані переграли Баранцова. У психологічному плані цей забитий м’яч зіграв ключову роль для команди?

- Ми розлютилися самі на себе, адже так грати не можна. Важливо, що вже через 12 хвилин вдалося зрівняти рахунок. Цей забитий м’яч додав команді позитивних емоцій і далі гра пішла за нашим сценарієм.

- Через вісім хвилин Романченко з пенальті вивів команду уперед. Вже тоді розуміли, що перемогу не віддасте?

- Виходили на другу половину зустрічі з максимальною концентрацією, адже ніколи не можна розслаблятися. Варто було продовжувати диктувати свої умови і грати до останнього. Навіть після того як втрачали, ми намагалися швидко повертати м’яч, адже хотіли збільшити свою перевагу.  Не все виходило, але головне, що змогли виграти.

- Наскільки складним для команди був другий тайм з огляду на функціональний стан?

- По перерві суперник додав в активності. Варто віддати належне гравцям АФСК Київ, які нас притиснули до воріт і не давали можливості швидко виходити в атаку. Не можу сказати, що вплинуло на гру команди. Можливо, втома або натуральне поле… Обов’язково розберемо свої помилки і рухатимемося далі.

- На 90+1 хвилині ви вперше у нинішньому сезоні відзначилися дублем. Пригадайте свої емоції?

- Я ще в автобусі до гри сказав, що заб’ю і неординарно відсвяткую.  Коли відзначився першим м’ячем, то тоді було не на часі демонструвати свої емоції. Після другого голу видихнув з полегшенням і зрозумів, що не віддамо перемогу. Тоді я вже наважився виконати танець і тим самим дав волю емоціям.

- Ваша команда в осінній частині сезону забила 17 м’ячів, а пропустила – 24. Пошук балансу у грі – це одне із ключових завдань, яке ставитимете перед собою у зимове міжсезоння? Чого на вашу думку не вистачає команді для більш ефективної гри в атаці?

- На початку сезону у команди відчувалися великі проблеми з грою в атаці. Через це ми втратили низку залікових пунктів, адже без забитих м’ячів не буває перемог. Багато працювали над завершальною стадією атаки і це почало приносити результат. Думаю, що взимку не особливо зміниться філософія тренувального процесу,  проте безумовно працюватимемо над виправленням простих помилок і додамо в третій зоні атаки. Це саме те, чого нам не вистачає для більш ефективної гри в атаці.

- Загалом, як оціните для команди осінню частину сезону? Вважаєте, що зробили все що могли чи повністю не реалізували свій потенціал?

- Думаю, що наша команда знаходиться не на тому місці, на яке заслуговує. Проте, це футбол і в ньому результат не завжди логічний. Працюватимемо над тим, щоб навесні піднятися вверх у таблиці.

- Тренерський штаб вже оголосив плани на міжсезоння чи поки що такої зустрічі не було?

- Незабаром зберемося всією командою і відсвяткуємо завершення осінньої частини сезону. Можливо, саме там тренерський штаб нам і повідомить про плани на міжсезоння.

Бліц

  • Народився у Чернігові
  • Вихованець СК Юність
  • Перший тренер – Сергій Олександрович Бухонін
  • Улюблений гравець – Пауло Дібала
  • Улюблена команда – Манчестер Сіті
  • Мрія у футболі? Прагну, щоб наш футбольний клуб розвивався, підвищувався у класі. Для нас це важливо, адже у команді грають виключно місцеві футболісти. Хочу відчути неймовірні емоції, коли нас на стадіоні підтримуватимуть тисячі вболівальників.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору