Новини ЗМІ

С.Шарай: для Альянса немає авторитетів

09:00, 6 грудня 2021

Sport Arena та ПФЛ визнали найкращим у заключному турі 2021 року в Першій лізі атакувального півзахисника клубу з Липової Долини.

Фото: facebook.com/fcallianceld


Його гол з асистом вирішили долю матчу в Краматорську – Альянс виграв (2:0) і пішов на зимову перерву третім у Першій лізі 2021/22. Ну як було не відзначити Стаса Шарая? Sport Arena та ПФЛ не могли оминути увагою його яскравий індивідуальний виступ.

Герой 20-го туру у Першій лізі Станіслав Шарай поділився враженнями від перемоги над Краматорськом та проаналізував свої виступи в осінній частині сезону.

- Відверто кажучи, мені приємно перемагати у такій почесній номінації, - говорить Стас у бесіді зі Sport Arena. - Це хороший бонус наприкінці складного року. Проте для мене завжди на першому місці результати команди. Сподіваюся, що навесні принесу ще більше користі Альянсу.

- Ваша команда два тури поспіль не могла виграти. Додаткового налаштовуватися на гру вам не потрібно було, а як щодо фізичного стану?

- З максимальним налаштуванням підходили до гри. Прагнули здобути перемогу і піти у відпустку з хорошим настроєм. Задоволені, що змогли досягнути бажаного результату. З турнірної точки зору це дуже важливі залікові пункти.

Щодо функціонального стану, то жодних проблем з цим не було. На перебіг матчу вплинули погодні умови, але ми і з цим впоралися.

- Ви розпочали гру досить спокійно. Це була така настанова від тренера?

- Тренер вимагав грати активно з першої і до останньої хвилини. Необхідно було постійно тримати у напрузі захист суперників. На жаль, не все із запланованого змогли втілити у життя, але головне, що все ж здобули перемогу.

- На 45-й хвилині ви дальнім ударом відкрили рахунок у матчі, тим самим забивши надзвичайно важливий м’яч у роздягальню. Це найкрасивіший ваш забитий м’яч у сезоні?

- Дійсно, у цьому сезоні це найбільш ефектний забитий м’яч у моєму виконанні. Але впевнений, що заб’ю ще чимало красивих м’ячів.

- На чому акцентував тренерський штаб у перерві? У другому таймі вже грали за рахунком?

- Необхідно було продовжувати грати у свій футбол. Було помітно, що у функціональному плані переважаємо суперника. На жаль, відразу з початком другого тайму змінилися погодні умови і це не могло не вплинути на гру команди.

- За рахунок чого вдалося стримати натиск суперника, який додав в активності у другому таймі?

- Всі у команді прагнули перемогти, жоден інший результат нас не влаштовував. Досягнули бажаного за рахунок самовіддачі та виконання тренерських настанов.

- На 81-й хвилині ви обігралися з Агаповим і Микола встановив остаточний результат у матчі. Награна комбінація?

- Не можу сказати, що награємо такі комбінації на тренуваннях. Просто, у тому епізоді все для нас склалося якнайкраще.

- Осінню частину сезону ви завершили на третьому місці і це безумовно успіх для команди. Після такого складного старту сезону очікували, що буде так високо у таблиці?

- Такий результат не може не тішити. Налаштовувалися на перемогу у кожному матчі, адже для нас немає авторитетів. Зробимо усе, щоб навесні закріпитися у верхній часині таблиці.

- Тренерський штаб вже повідомляв про плани на міжсезоння чи загальнокомандних зборів ще не було?

- У нашій команді будуть зміни, ми об’єднуватимемося з Вікторією. Думаю, що про це більш детально розповість керівництво клубу.

- Особисто для себе як оціните цей рік? Задоволені своєю грою чи розраховували на більше?

- Завжди хочеться грати краще. Працюватиму над собою ще більше, щоб зростати у професіональному плані. Ніколи не можна бути повністю собою задоволеним.

- На зв’язку з братом, який виступає за Інгулець?

- З Владиславом постійно спілкуємося. В нього лише позитивні враження від виступів за клуб із Петрового. Щасливий, що брат має можливість грати на найвищому рівні. Сподіваюся, що і сам скоро гратиму в УПЛ.

БЛІЦ

• Народився в місті Ромни Сумської області

• Перший тренер – Анатолій Петрович Джур

• Улюблена команда – Ліверпуль

• Улюблений гравець – Лука Модрич

• Мрія у футболі? Прагну грати в УПЛ

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору