Новини змагань

Гайдучик: у Ужгорода - молода команда, не вистачає досвіду

15:00, 18 листопада 2021

Головна сенсація туру – від ФК Ужгород. Одного з претендентів на медалі на його ж полі обіграла остання команда першості, а героєм став молодий форвард, який у складі трьох гравців із Вереса прибув із УПЛ допомогти закарпатцям.

Герой 18-го туру у Першій лізі Микола Гайдучик поділився з пресслужбою ПФЛ враженнями від перемоги над Оболонню (1:0) та розповів про налаштування на заключні матчі року.

– Звісно, індивідуальні досягнення завжди приємні, – зізнався футболіст пресслужбі ПФЛ. – Проте набагато більше задоволення приносять перемоги команди. Щасливий, що допоміг Ужгороду виграти важливий матч.

– Ваша команда до гри з Оболонню чотири матчі із п’яти програла. Як вдається підтримувати командний дух після таких невдалих результатів?

– Поразки створюють не найкращий емоційний фон, проте ми не опускали руки. Поступово у нас колектив став справжньою сім’єю. Завжди підтримуємо один одного і це не могло не позначитися на нашій грі. Сподіваюся, що надалі частіше досягатимемо позитивного результату.

– Загалом, у чому бачите причини провальних виступів команди у Першій лізі?

–  У функціональному плані жодних проблем немає. У нас молода команда, яка дебютує у Першій лізі. Досвіду виступів на такому рівні не вистачає.

– На чому акцентував увагу тренерський штаб перед матчу з Оболонню? Які сильні сторони у киян виділяли?

– Готувалися до складного матчу. Оболонь знаходиться у верхні частині таблиці і з ними просто не могло бути. Для нас важливо було зіграти у свій футбол. Знали, що кияни постійно змінюють вектори атак і були до цього готовими.

– У першому таймі Оболонь володіла ініціативою, але гольових нагод не було. На вашу думку, це один із найкращих таймів Ужгорода з огляду на гру у захисті?

– На мою думку, це була найкраща гра Ужгорода у захисті в нинішньому сезоні. Зіграли надійно біля власних воріт і не дали майже нічого створити супернику.

– На 44-й хвилині після навісу Ряшка зі штрафного ви відправили м’яч у кут воріт. Можна сказати, що стандарти – це найбільш грізна зброя Ужгорода?

– На жаль, ми не багато забиваємо зі стандартів, хоча моментів створюємо чимало. Потрібно над реалізацією працювати. Щодо того епізоду, то варто відзначити подачу Ряшка, після якої я зіграв на випередження і відправив м’яча у сітку. Дякую Богу за можливість грати і своїми забитими м’ячами приносити користь команді.

– Наскільки складно вам було у другому таймі витримати натиск господарів, які кинулися відіграватися?

– Досягнули результату завдяки самовіддачі та командної гри. На полі був єдиний колектив, який прагнув перемогти.

– Ужгород перервав серію із трьох поразок поспіль. У психологічному плані зараз почуваєтеся краще? Додалося позитивного імпульсу перед заключними двома матчами?

– Звісно, такі перемоги не можуть не додати впевненості у власних силах. Задоволені, що змогли перемогти на виїзді сильного суперника. Сподіваюся, що надалі результати покращяться.

– У цьому сезоні ви забили чотири м’ячі. Задоволені своєю грою на даний момент чи очікували кращого?

– Хочу подякувати тренерському штабу за ігровий час. Для мене в дебютному сезоні в Першій лізі важлива ігрова практика. Забиті м’ячі не можуть не радувати, проте в деяких матчах міг зіграти краще. Мені ще багато над чим треба працювати.

– У наступному турі гратимете проти Волині. Які очікування від цього матчу та чи залишилися сили на заключні матчі у 2021 році?

– Розпочали підготовку до матчу. Вважаю, що з Волинню гра буде складнішою. Тренерський штаб знає, як нас підготувати. Ужгород прагне у заключних матчах року досягнути максимального результату.

Герой 18 туру Першої ліги. Ілюстрація pfl.ua

Бліц

  • Народився у Здолбунові
  • Все життя грав у рідній Рівненській області
  • Перший тренер — Ігор Миколайович Пархомчук
  • Улюблені гравці — Лукаку і Голанд
  • Улюблена команда – Манчестер Сіті

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору