Новини змагань

Жуков: не міг відмовити вболівальникам Скорука

10:00, 18 листопада 2021

ПФЛ та Sport Arena назвали героя 18-го туру у Другій лізі 2021/22

Фото: fcskoruk.com


Микита Жуков у матчі з СК Полтава виявився найбільш помітним ‒ відзначився хет-триком і був вилучений з поля. Якщо друге «досягнення» він ретельно розбере з тренерським штабом і ніколи не повторить, то друге не оминуло увагу Sport Arena та ПФЛ, які й назвали форварда Скорука найкращим гравцем туру.

Герой 18-го туру у Другій лізі поділився враженнями від перемоги над Полтавою (3:0). Нагадаємо, що обидві команди є дебютантами професіонального футболу, і при цьому Скорук іде другим і є реальним претендентом на медалі та підвищення в класі.

– Звісно, мені дуже приємно перемогти у такій почесній номінації, – говорить молодий гравець пресслужбі ПФЛ. – Таке визнання стало дебютним для мене та всього ФК Скорук на професіональному рівні. Щасливий, що допоміг команді досягнути позитивного результату.

– У попередніх двох матчах ви грали внічию з прямими конкурентами. Наскільки ці результати є прийнятними для команди чи, можливо, розраховували на більше?

– Завжди налаштовуємося на максимальний результат. Вважаю, що набрані залікові пункти у цих складних матчах безумовно можемо занести собі в актив. Це були матчі за шість очок. Звісно, хотіли перемогти, але на мою думку, результат закономірний.

– У домашньому матчі нічого іншого окрім перемоги над Полтавою не влаштовувало вашу команду?

– Тренерський штаб завжди налаштовує команду лише на перемогу. Якщо не думати про максимальний результат, то навіщо взагалі виходити на поле? Розуміли, що Полтава – серйозний суперник і нам буде непросто, але втрачати очки у домашньому матчі не мали права.

– Вже на третій хвилині після подачі Разуваєва і скидання від Шаповалова ви відкрили рахунок у матчі. Тренерський штаб наголошував на швидкому забитому м’ячі?

– Швидкий забитий м’яч вплинув на перебіг матчу. Ми почали грати більш розкуто, відчули більше впевненості у власних силах.  На установці перед грою тренерський штаб розповів про сильні і слабкі сторони суперника. Якщо забили в дебюті матчу, то значить, план спрацював.

Будь-якій команді комфортніше грається, коли вона веде у рахунку. Проте, розуміли, що просто не буде. Було багато боротьби, яку ми виграли і як наслідок – досягнули бажаного результату.

– З початком другого тайму суперник почав відкриватися і ви скористалися цим та забили другий м’яч у контратаці. Ви забили після прострілу Перебори. Можете пригадати той епізод?

– Вважаю, що другий забитий м’яч став ключовим у матчі. Провели швидку контратаку, у якій все робили вчасно. Мені віддали хороший пас і я пробив у дотик. Дякую хлопцям за можливість відзначитися.

– Вже через десять хвилин ви забили третій у матчі м’яч. Як у команді вас привітали?

– Якщо відверто, то третій м’яч забив на емоціях. Глядачі вигукували «Жучок» і вимагали третього забитого м’яча. Я їм не міг відмовити (посміхається). Для мене це рекордні показники на професіональному рівні. У команді зробили традиційний коридор, тож своє привітання я отримав.

Фото: fcskoruk.com


– На 69-й хвилині ви намагалися забити четвертий м’яч, але влучили у голову Даниленка і були вилучені з поля? На вашу думку, наскільки справедливим було це вилучення?

– Прагнув забити ще, був націлений на атаку і на жаль, не бачив суперника. Вважаю, що рішення арбітра справедливе.  Дякувати Богу, з Даниленком все добре. Після гри вибачився і ми потиснули один одному руки.

– Напевно, це був найбільш емоційний матч у вашій кар’єрі?

– Дійсно, матч був дуже емоційний. Щасливий, що відзначився хеттриком, але на жаль, вилучення дещо засмутило. Я підвів команду і змушений буду пропустити наступні матчі.

– Ваша команда піднялася на друге місце. Якби про таке сказали на початку сезону, то напевно б не повірили? У чому сила нинішнього Скорука?

– Дійсно, ми не очікували на такі результати у дебютному сезоні. З кожною перемогою відчуваємо ще більше впевненості у власних силах. У нас хороший колектив, тренерський штаб завжди мотивує на максимальний результат. Граємо для вболівальників, які нас підтримують.

– У наступному турі гратимете проти лідера групи Металурга. Які очікування від матчу?

– Це буде гра за шість залікових пунктів. Сподіваюся, що хлопці продемонструють свої найкращі якості. Засмучений, що не зможу зіграти, але нічого не зробиш.

Герой 18-го туру Другої ліги. Ілюстрація pfl.ua

БЛІЦ

  • Народився у Кам’янському (колишній Дніпродзержинськ)
  • Вихованець – Інтер (м. Дніпро, колишній Дніпропетровськ), Сталь (Кам’янське, колишній Дніпродзержинськ)
  • Перший тренер – Геннадій Павлович Шмуригін
  • Улюблений клуб – Манчестер Юнайтед
  • Улюблений гравець – Кріштіану Роналду
  • Мрія у футболі? Для мене за честь грати у команді майстрів. Я вже мав змогу грати в Прем’єр-Лізі за Зірку проти Динамо, а були і часи, коли виступав у чемпіонаті Дніпропетровської області. Завжди прагнув грати у футбол, адже це для мене стиль життя. Вдячний ФК Скорук за можливість проявити себе. Для мене це новий виклик. Прагну прогресувати від матчу до матчу і приносити користь команді.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору