Новини змагань

Ексклюзив! 21-річний голкіпер Кристала Ковальов: задоволені, що нарешті виграли у гостях

14:00, 16 листопада 2021

Голкіпер Кристала Максим Ковальов відповів на питання пресслужби ПФЛ

Фото: mfckrystal.com


Впевнена гра голкіпера Кристала 21-річого Максима Ковальова дозволила його команді перемогти на виїзді Суми з рахунком 2:0, а самому воротареві зіграти на нуль втретє в чемпіонаті. В інтерв’ю пресслужбі ПФЛ молодий голкіпер поділився враженнями від дебютної у сезоні гостьової перемоги команди.

- Максиме, вітаємо з важливою перемогою. У грі проти Сум Кристалу довелось понервувати, адже результат був длосягнутий лише у другому таймі. Ти впевнений був у перемозі своєї команди?

- Я не нервував і відчував, що зможемо досягнути бажаного результату, адже протягом матчу створювали моменти. Нас влаштувала лише перемога і ми її здобули. Виграли за рахунок командної гри та самовіддачі. На полі був єдиний колектив, який крок за кроком рухався до своєї мети.

- Ця перемога стала лише першою гостьовою для команди у чемпіонаті. Чого вам не вистачало раніше, щоб набирати більше очок у гостьових матчах?

- Дійсно, всі вже зачекалися гостьової перемоги і ми її нарешті здобули. Проте, якщо оцінювати рівень гри, то провалили лише протистояння з Перемогою та Реал Фармою. В інших матчах виглядали непогано, але бажаного результату досягнути не змогли. Не вистачало майстерності у завершальній стадії атаки, а в деяких епізодах просто не щастило. Проте, були і такі ігри, де робота арбітрів була незадовільною.

Фото: mfckrystal.com


- Зазвичай голкіпери команд, що посідають місця у нижній частині турнірної таблиці отримають серйозні навантаження під час гри. Ти вже звик до цього?

- Майже пів року не мав ігрової практики, тому до навантажень в офіційних матчах ставився нормально. Це спеціфіка моєї роботи, до того ж граю у команді, де ставку роблять на молодих гравців.

- Попри 15 місце у турнірній таблиці одразу чотири команди пропускають набагато більше аніж херсонці. З чим саме ти це пов’язуєш? Напевно, команди у Другій лізі люблять атакувати і забивати?

- Вважаю, що це пов’язане з тим, що у нашій команді у захисті грають досвідчені футболісти. Проте, на мою думку, все ж пропустили забагато м’ячів і в плані надійності біля своїх воріт треба додавати.

- Ти провів усі матчі Кристала у чемпіонаті без замін. Саме так роблять тренери у англійському чемпіонаті, віддаючи перевагу одному голкіперові. Інші тренери надають шанс обом воротарям грати до помилки. Який з варіантів тобі більш подобається?

- Це питання варто адресувати тренерському штабу. На мою думку, у нас присутня достойна конкуренція на моїй позиції. Щодо довіри до голкіпера, то вважаю, що завжди варто знаходити золоту середину. Буду робити усе, щоб до мене не виникало жодних питань у тренерів.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору