Новини змагань

ЕКСКЛЮЗИВ! Костенко: Полтава націлена на максимальний результат у заключних матчах року

07:00, 13 листопада 2021

Дебютний гол у кар’єрі 18-річного півзахисника СК Полтава Яна Костенка став переможним у грі його клубу ФК Полтава проти Перемоги.  В інтерв’ю пресслужбі ПФЛ молодий хавбек поділився враженнями від матчу

Фото: facebook.com/SCPoltava


- Яне, вітаємо з дебютним голом. Полтава грала з одним з лідерів групи Б – Перемогою і змогла впевнено перемогти з рахунком 2:0. Завдяки чому?

- Досягнули результату завдяки злагодженій командній грі. Кожен гравець повністю віддавався грі, не програвали боротьбу, виконали тренерські настанови і отримали позитивний результат.

- Полтаву можна назвати спеціалістом по фаворитах? Адже у цьому сезоні ви вже двічі обіграли Перемогу, здолали досвідчений Миколаїв та непоступний Тростянець.

У кожному матчі боремося до кінця, на імена суперників не звертаємо уваги, адже головне зіграти у свій футбол. Фактор чужого поля взагалі не сприймаємо, адже від цього не залежить гра нашої команди.

- Тренерський штаб вашої команди досить поступово підводить тебе у основний склад. Спочатку ти грав по таймі. Пізніше тренер  давав тобі більше часу. У цьому чемпіонаті ти найбільше зіграв 67 хвилин на полі. Чи не впливає на тебе цейтнот часу, за який тобі треба проявити свої кращі якості на поле?

- Рішення ухвалює головний тренер. Йому видніше скільки ігрового часу мені надати у тому чи іншому матчі. Пропустив багато часу, коли відновлювався від травми, не мав передсезонної підготовки, не грав контрольні матчі. Потрібен був час, щоб набрати форму. У цьому сезоні почав грати з чистого аркушу, в кожному матчі намагаюся продемонструвати свої найкращі якості. Звісно, мені ще багато над чим треба працювати, але вірю, що зможу вийти на новий рівень у своєму розвитку.

Фото: facebook.com/SCPoltava


- У поточному чемпіонаті Полтава частіше набирає очки та перемагає у гостьових поєдинках, ніж вдома. З чим, на твою думку, це пов’язано?

Страху гри на виїзді у нас немає. Ми виходимо на поле і намагаємося досягнути позитивного результату. Звісно, не завжди виходить, але ми прагнемо прогресувати.

- За іменами гравців, які грають у вашій команді, більш відома захисна та воротарська ланки. Але пропускає Полтава багато – майже 1,5 голи за гру. Це говорить про те, що ви більш граєте у атакуючий футбол чи є якась інша причина?

- Говорять, що команда грає так, як дозволяє суперник. Проте, ми завжди намагаємося дотримуватися свого стилю гри. В одних матчах виходить, в інших – ні. Моє завдання – грати у футбол і викладатися на повну, а оцінку гри команди має давати тренерський штаб. Вважаю, що ми на правильному шляху.

- До зимової перерви Полтава ще має заграти із Скоруком, Ярудом та Кристалом. Скільки очок ваша команда зможе набрати, щоби вільно піти у відпустку?

- Все залежить лише від нас. Якщо зіграємо у свій найкращий футбол, то досягнемо результату. Можу запевнити, що кожен гравець Полтави віддасть всі сили задля перемоги у заключних матчах року. Ставимо перед собою лише максимальні цілі.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору