Новини ЗМІ

Літюк: у Яруда амбітні цілі

11:00, 11 листопада 2021

ПФЛ і Sport Arena назвали героєм 17-го туру форварда Яруда

Хет-трик молодого форварда дозволив маріупольській команді здобути вольову перемогу над новачками дивізіону. Для Літюка це перший «трюк із капелюхом» за час виступів на дорослому всеукраїнському рівні

Отримавши звання герой 17-го туру у Другій лізі від ПФЛ і Sport Arena, Гліб Літюк поділився враженнями від перемоги над Сумами (3:2), а також наголосив на амбітних цілях команди.

– Дякую, за визнання, це дуже приємно для мене, – зізнався Літюк в інтерв’ю пресслужбі ПФЛ. – Хочеться, щоб у майбутньому мене також визнавали найкращим у турі. Як говорить Олег Краснопьоров: «Заробив копійку ‒ треба заробити ще одну, і тільки так можна досягнути успіху». Працюватиму над собою, щоб у майбутньому вийти на новий рівень у розвитку.

– Розуміли, що з Сумами буде непросто?

– Перемога над Вікторією додала нам впевненості у власних силах і нагадала про цілі, які ставимо перед собою. Готуємося до кожної гри максимально, не дивимося на місце опонента у таблиці. Суперників поважаємо, але не боїмося. У Другій лізі прохідних матчів немає.

– Пропущений м’яч від Пилипенка на 11 хвилині став для вас холодним душем? Які зміни внесли у свою гри після того, як поступалися у рахунку?

– Пропущений м’яч додав нам сил та спортивної злості. Змогли збільшити темп матчу і переломили хід зустрічі на свою користь. Щасливі, що змогли проявити характер.

– На 26-й хвилині ви з пенальті зрівняли рахунок. Після цього забитого м’яча видихнули з полегшенням?

– Відчували, що нам до снаги здобути перемогу, проте розуміли, що не варто зупинятися на досягнутому. Пенальті – це лише початок, а треба було докласти ще чимало зусиль.

– На 38-й хвилині ви скористалися «подарунком» Сільченка і вивели Яруд уперед. Погоджуєтеся, що цей епізод зіграв ключову роль у підсумковому результаті?

– Вважаю, що цей забитий м’яч дав відчути команді власну силу. Зрозуміли, що коли продовжимо гратимемо так само, то перемогу не віддамо. Ми крок за кроком рухалися до своєї мети.

– На початку другого тайму ви забили свій третій м’яч у матчі після передачі Мочевінського.  Відчуваєте з капітаном один одного з напівпогляду?

– Хочеться віддати належне Івану, а також всій команді, яка працювала на цю перемогу. У нас чудово комунікація з партнерами і важливо, що вдається втілювати у життя всі напрацювання. На тренуваннях не жаліємо себе і це приносить свої плоди.

– Це ваш перший хеттрик на професіональному рівні? Пригадайте свої емоції після матчу?

– Дійсно, це мій дебютний хеттрик на дорослому рівні. Хочу подякувати всім людям, які подарували мені можливість насолодитися таким приємним у житті кожного футболіста моментом.

– У нинішньому сезоні ви забили вже 11 м’ячів. Кому завдячуєте такій результативності?

– Вдячний ФК Яруд і всім, хто нас оточує. Такий результат – наслідок роботи всіх у клубі. Це показник наполегливої роботи кожного члена команди. Зроблю усе, щоб у майбутньому забивати ще більше.

– Які очікування від матчу з Перемогою? У функціональному плані у команди ще є запас на завершальні матчі у році?

– Для нас кожна гра важлива і ця не є виключенням. Звісно, графік у всіх щільних, проте впевнений, що зможемо проявити себе у заключних матчах року і досягнемо бажаного результату. У Яруда амбітні цілі і ми рухаємося до їх виконання.

БЛІЦ

  • Народився у Кам’янському (колишній Дніпродзержинськ)
  • Вихованець школи ФК Маріуполь
  • Перші тренери – Микола Петрович Голік, а також його син Петро Миколайович Голік
  • Улюблена команда – Барселона
  • Улюблений гравець – Ліонель Мессі
  • Мрія у футболі? Прагну зіграти у Лізі чемпіонів УЄФА

 

Преслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору