Новини змагань

Друга ліга. Топ цікавинок 17 туру

16:00, 10 листопада 2021

 Усе найцікавіше у 17 турі Другої ліги

Фото: facebook.com/fcbalkans


Епіцентр набирає хід

У центральному матчі 17-го туру в Дунаївцях зійшлись лідер сезону столичний Лівий Берег та місцевий Епіцентр, який до цього перемагав тричі поспіль. Кияни відкрили рахунок завдяки голу Володимира Коваля у дебюті гри. Забитий м’яч дозволив йому зрівнятись з кращими бомбардирами свого клубу, які забили по шість м’ячів.

А надалі забивали лише господарі, причому зробили це тричі. Для Лівого Берега у цій грі вперше відбулось кілька статистичних фактів. Команда Анатолія Бузніка ніколи не програвала двічі поспіль та не пропускала три голи за гру. Для Епіцентра ця перемога стала третьою вольовою у сезону та другою поспіль.


Незвичний режим галицьких Карпат

Команда Карлоса Інарехоса стала сенсацією минулого туру. Галичани на виїзді перемогли з великим рахунком Чайку – 5:0. Карпати шість разів перемагали у цьому сезоні, але із значною різницею вони вигравали лише у гостях. Причому двічі: у липні під галицький каток потрапив Любомир 3:0. Тому й недивно, що у виїзних матчах Карпати забивають більше, ніж вдома: 11 проти 9. А ось для Чайки це п’ята поразка з великим рахунком у чемпіонаті і третя вдома. До речі, зміна керманича для цієї команди не пішла на користь: у чотирьох іграх команда лише раз зіграла у нічию, а інші зустрічі програла.

Суха дивовижність Карпат

Наступного дня після перемоги галицьких Карпат на виїзді саме з таким рахунком і також у гостях виграли львівські Карпати. Причому у їхньому матчі проти Рубікону у першому таймі голів не було. А ось у проміжку між 50-60 хвилинами львів’яни чотири рази змусили Дениса Ферта витягувати м’ячі з сітки власних воріт. Завершив розгром Амбросій Чачуа, який забив наприкінці матчу. Команда Андрія Тлумака не втрачає очок вже 10 турів поспіль і тримає свої ворота сухими 617 хвилин. А ось для Рубікона арбітр Єгор Кєвліч стає злим генієм. Він тричі проводив матчі київської команди та призначив в них п’ять пенальті.

Фото: rubiconfc.com


Гольова засуха у Одесі на користь Металурга

Єдина гра у групі Б, де не було забито жодного м’яча відбулась у Одесі. У центральному матчі туру Балкани приймали Скорук. Обидві команди намагаються наздогнати лідера змагань – запорізький Металург. До того ж, гості мріяли помститися за поразку на своєму полі у грі першого кола. Але команди не змогли виявити сильнішого і відпустили лідера у одиночне плавання, якщо таким можна вважати перевагу у 6 очок над конкурентами.

Шалена результативність середняка

Мабуть найнезвичнішим показником у турнірній таблиці групи Б є показник забитих м’ячів у маріупольского Яруда. Команда, яка посідає лише дев’яте місце, йде другою за результативністю, забиваючи у середньому по два голи за матч. Ось і в матчі проти Сум маріупольці тричі забили у ворота суперника. Причому автором усіх голів господарів став 21-річний нападник Гліб Літюк. Для створення хеттрика йому вистачило лише 21 хвилини. Така результативність дозволила молодому форвардові увірватися до трійки найкращих бомбардирів чемпіонату.

Фото: facebook.com/fanatoly


Коли забивають серіями

Найбільше голів у турі побачили глядачі матчу Вовчанськ – Тростянець. Вісім раз арбітр зустрічі Максим Пономаренко вказував на центр. Цікавий факт, всі голи забивалися серіями. Спочатку гості тричі вразили ворота Арсена Бєліменка протягом п’яти хвилин. На початку другого тайму за дві хвилини команди обмінялися реалізованими пенальті. А наприкінці гри на два голи господарів гості відповіли одним. На цю перестрілку команди витратили лише чотири хвилини. У підсумку перемога Тростянця – 5:3. Підсолодити поразку для господарів може лише той факт, що подіями на полі спостерігала найбільша кількість вболівальників у турі – 800 глядачів.

Фото: офіційна сторінка ФК Вовчанськ у ФБ


Бонус. Господар поля ще не переможець

 

Лише три команди, які грали на своєму полі у 17 турі, змогли перемогти. Причому Карпати – львівські та з Галича, а також Металург перемагали з великим рахунком. Та й Тростянець відстав не набагато, забивши п’ять голів у ворота Вовчанська. На цьому тлі перемоги Вікторії, ЛНЗ, Діназа та Ниви здаються скромними.

 

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору