Новини змагань

Підлепенець: у Кубку довели, що Металіст здатний конкурувати з клубами УПЛ

10:00, 6 листопада 2021

Герой 16-го туру у Першій лізі Євген Підлепенець поділився враженнями від перемоги над Альянсом (2:0). Нагадаємо, що саме Підлепенець відзначився дублем у цьому матчі після виходу на заміну

— Завжди дуже приємно отримувати індивідуальні нагороди, – зізнався вінгер Металіста в інтерв’ю Sport Arena. ‒ Це свідчить про те, що я добре виглядав у цій грі й допоміг команді здобути три залікові пункти. Прогресуватиму, щоб у майбутньому забивати ще більше.

- З якими очікуваннями підходили до матчу з Альянсом? Наскільки ця гра була для вас принциповою, враховуючи скандал у першому колі?

— Дуже серйозно готувалися до суперника. З цією командою приємно грати у футбол, з ними виходять яскраві матчі. Зараз вже нікому не цікаво, що там було у першому колі. Головне було обіграти їх ще раз і довести, що тодішня перемога — не випадковість. Щасливий, що нам це вдалося.

– Ви розпочинали матч на лаві запасних. Дивлячись на гру з боку, що команді завадило у першості таймі забити? Можливо, не вистачало концентрації у завершальній стадії атаки?

— Перші тайми завжди грати важче. Команда суперника свіжа, більш сконцентрована. Нам було непросто, але змогли переломити хід протистояння.

– Які настанови вам давав Олександр Кучер перед виходом на поле?

— Головне — виграти єдиноборства, не припускатися помилок на своїй половині поля. А вже потім, запевнив, зіграє твоя майстерність. Тренер у мене вірив і ця віра надихала.

– У другому таймі гравці Альянсу частіше йшли вперед. Це вас здивувало чи було готовими до такої гри суперника?

— Ні, не здивувало. Альянс — найбільш граюча команда у Першій лізі, яка не відбивається 90 хвилин, а демонструє красивий комбінаційний футбол. З такими суперниками змагатися приємно, адже він гри отримуєш задоволення.

– На 73-й хвилині після передачі Танчика ви відкрили рахунок у матчі. Після того як відкрили рахунок дещо видихнули з полегшенням? Можливо, якось змінили свою гру і почали більше діяти за рахунок контратак?

— Так, звісно, стало легше всій команді, не тільки мені. Після голу Альянс почав грати активніше, більше футболістів бігло вперед, через це в них утворювалися розриви між лініями, якими ми користалися.

– На 83-й хвилині Балулі навісив, а ви ударом головою зняли всі питання про переможця матчі. Награна комбінація?

— Я думаю, що всі видихнули й розуміли, що перемога від нас вже не вислизне. Щодо комбінації, то ми на тренуваннях часто награємо передачі з флангів. Щасливі, що свої напрацювання втілили у життя.

– Поділіться своїми емоціями від дебютного дублю за харківський клуб?

— Дуже пишаюся, що граю у Металісті й допомагаю реалізувати всі цілі команди на сезон. Завжди приємно відзначитися на рідному стадіоні при наших уболівальниках. Це щось неймовірне!

– Відчуваєте, що Металіст за грою та складом – це вже команда рівня Прем’єр-Ліги?

– У Кубку довели, що Металіст здатен конкурувати з клубами Прем’єр-ліги. Сподіваюся, що з кожною грою лише прогресуватимемо.

- У наступному турі гратимете проти останньої команди чемпіонату Ужгорода. Погоджуєтеся з тим, що матчі з такими суперниками навіть більш складні, ніж з лідерами?

— Усі команди Першої ліги конкурентоздатні, й ти не розумієш, коли і де можеш втратити очки.  Тому ми намагаємось налаштовуватися на всіх своїх суперників.

Герой 16-го туру Першої ліги. Ілюстрація pfl.ua

Бліц

  • Народився у Токмаку, Запорізька область
  • Вихованець школи запорізького Металурга
  • Перший тренер — Тарасов Валерій Валентинович
  • Улюблений клуб – Манчестер Юнайтед
  • Улюблений гравець— Бруну Фернандеш
  • Яка ваша футбольна мрія? Прагну виграти з Металістом єврокубок

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору