Новини змагань

Коваленко: гравці Металурга залишаються після тренувань відпрацьовувати додатково

13:00, 28 жовтня 2021

Герой 15-го туру у Другій лізі Євгеній Коваленко поділився враженнями від нічиєї із Миколаєвом (2:2), а також розкрив секрет успіху команди у нинішньому сезоні

Фото: facebook.com/mfcmetalurg


- Приємно, що мій щоденний труд приносить результат, - зізнався футболіст. - Визнання найкращим у турі свідчить про те, що вся наша команда рухається у правильному напрямку.

- З якими очікуваннями підходили до матчу із Миколаєвом, який грав після прикрої поразки у минулому турі? Розуміли, що проти «пораненого звіра» буде ще складніше?

- Готувалися у звичному режимі. На кожного суперника однаково серйозно налаштовуємося. Необхідно було просто зіграти у свій футбол. Розуміли, що буде непросто, адже прохідних суперників у Другій лізі немає.

- На 21-й хвилині Кравченко з пенальті відкрив рахунок у матчі. Можна сказати, що цей пропущений м’яч позитивно вплинув на вашу команду?

-  До цього моменту із пенальті грали впевнено, намагалися провести тайм без провалів. Пропущений м’яч змусив нас активізуватися, збільшити темп. Думаю, що гол Миколаєва додав нам впевненості у власних силах, позитивно вплинув на перебіг матчу.

- Уже через п’ять хвилин ви зі штрафного зрівняли рахунок. На тренуваннях відпрацьовуєте такі удари?

- Штрафний удар – результат нашої активної гри. Після тренування вся лінія атаки залишається і відпрацьовує штрафні удари з різних положень. Щасливий,  що наша робота принесла свій результат.

- На 31-й хвилині вилучили Жавка. У більшості гралося легше?

- На мою думку, вилучення жодним чином не вплинуло на перебіг матчу. Можу сказати, що простіше нам не стало. У суперника було більше зон для швидких атак.

Фото: facebook.com/mfcmetalurg


- На 43-й хвилині після скидання Сидорова ви вивели Металург уперед. У психологічному плані, напевно, неможливо переоцінити забитий м’яч у роздягальню?

- Звісно, забитий м’яч у роздягальню завжди додає впевненості у власних силах. Проте, розуміли, що у другому таймі нам буде непросто. На жаль, свою перевагу втримати не змогли.

- На чому акцентував увагу тренерський штаб у перерві?

- Тренерський штаб вніс корективи у гру кожного футболіста. Необхідно було грати у свій футбол і збільшувати перевагу за рахунком. В жодному разі не варто було грати на утримання рахунку.

- Чому не вийшло у більшості збільшити свою перевагу у другому таймі? Можливо, не хотіли ризикувати?

- Думаю, що низка факторів вплинула на нашу гру і такий підсумковий результат. Чимало сил віддали у першому таймі і на другу половину зустрічі нас не вистачило. До того ж, не було ким підсилити гру, адже у запасі була лише одна молодь. 

Миколаїв почав грати довгими передачами, закидували нас аутами з будь-якої позиції. Для нас проти такого стилю гри суперника було незвично грати.

- На 80-й хвилині арбітр призначив друге пенальті у ваші ворота. 11-метровий реалізовував Голубка. Можете пригадати цей епізод?

- Гості закинули на Кравченка, який вийшов один на один і, на жаль, арбітр призначив пенальті у наші ворота.

- Після пропущеного м’яча відчували у собі сили на фінальний штурм чи морально були подавлені?

- Ми кинулися в атаку, на моральний стан пропущений м’яч не вплинув. У нас були нагоди для взяття воріт, але забити не змогли.

- Металург з 11 матчів всього один зіграв внічию, всі інші - виграв. Розкриєте секрет успіху?

- Жодних секретів немає. Запорука успіху Металурга – щоденні тренування. Тренерський штаб та гравці знають, чого хочуть і роблять все для досягнення результату. До того ж, варто відзначити професіональне ставлення і любов до футболу.

- Які очікування від матчу із Вовчанськом?

- На кожну гру максимально налаштовуємося. Думаю, що протистояння буде цікаве та напружене.

БЛІЦ

  • Народився у Запоріжжі
  • Вихованець – запорізького Металурга
  • Перший тренер – Володимир Шаповалов
  • Слідкую за різними чемпіонатами, але частіше всього за тими, де грають мої друзі
  • Улюбленого гравця немає
  • Мрія у футболі? Хочеться, щоб український футбол повернувся на той рівень, коли футболісти могли забезпечувати свої сім’ї в будь-якій лізі. Прагну грати за заповнених трибун і отримувати задоволення від футболу.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору