Новини змагань

ЕКСКЛЮЗИВ! Богдан Куртяк: АФСК Київ з кожним матчем набирається досвіду у Другій лізі

12:00, 27 жовтня 2021

Захисник АФСК Києва Богдан Куртяк відповів на питання пресслужби ПФЛ

Фото: afsckyiv.com


Єдиним захисником у групі А, який провів всі матчі першого туру без замін у складі своєї команди, став 21-річний Богдан Куртяк з АФСК. У інтерв’ю пресслужбі ПФЛ Богдан поділився враженнями від своєї гри у першому колі, а також оцінив виступи команди.

- Богдане, АФСК – одна й з наймолодших команд у Другій лізі. Але тобі вдалося провести першу половину чемпіонату без замін. Завдяки чому ти зміг відіграти в усіх матчах від першої до останньої хвилини?

- Дійсно, у нас одна із наймолодших команд у Другій лізі. Перш за все дякую тренеру за довіру. Щодо себе особисто, то я люблю футбол і до роботи ставлюся професіонально. Йдеться про правильний підхід до свого організму та тренувального процесу. Я маю здоровий сон, правильно харчуюся, відновлююся. Хочу подякувати тренерському штабу та партнерам по команді за підтримку на всіх етапах.

- Протягом першого кола АФСК двічі зміг завершити матчі без пропущених м’ячів. Як ти вважаєш, чия в тому більше заслуга: воротаря, захисної ланки чи усієї команди?

- Думаю, що у цьому заслуга всієї команди. Весь колектив працював на результат і нам вдалося досягнути свого у деяких матчах. Виділяти когось одного не варто. Працювали всі: від нападника до воротаря. У цьому і полягає філософія сучасного футболу.

Фото: afsckyiv.com


- АФСК важко входив у сезон, тричі програвши з великим рахунком. Але у останніх матчах ви частіше почали набирати очки. Є відчуття, що команда поступово набирається досвіду?

- Дійсно, нам було досить складно входити у сезон. Можливо, не вистачало порозуміння. Низка гравців дебютує на професіональному рівні. Від матчу до матчу помітно, що наша команда прогресує і поступово адаптовується у Другій лізі. Починаємо набиратися досвіду, покращуємо свою гру.

- У минулому турі АФСК ледь не переміг у столичному дербі Рубікон. Чого саме завадило вашій команді у цій грі?

- Думаю, що брак досвіду вплинув на нашу гру. В таких матчах досвід дуже потрібний. Коли суперник грає в меншості, і необхідно цим користатися і доводити гру до логічного завершення. Думаю, що у другому таймі повністю переважали свого суперника.

- Які завдання ставились перед командою напередодні сезону і чи були вони змінені у ходу чемпіонату?

- Про якісь конкретні завдання я не чув. Налаштовуємося на перемогу у кожному матчі. Прагнемо прогресувати від гри до гри.

- До зимової перерви АФСК належить провести ще п'ять матчів. Серед суперників – ЛНЗ, Діназ, львівські Карпати. Чи слід очікувати від вашої команди гостроатакуючого футболу чи вибір тактики буде залежати від різних обставин?

- Хочеться атакувати, створювати більше моментів. Розуміємо, що суперники з більшим досвідом, але проти всіх команд можна грати. Щодо першого кола, то можна пригадати матч із Карпатами, в якому нас підвела реалізація. Якщо з ЛНЗ та Діназом все вирішилося у першому таймі, то після гри з Карпатами було зовсім не соромно.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору