Новини змагань

Друга ліга. Футбольні цікавинки 11 туру

15:00, 5 жовтня 2021

Усе найцікавіше у 11 турі Другої ліги

Фото: Євген Кравс


Перша осічка лідера

У групі А зник останній нуль в графі поразки. Лідер турніру - Лівий Берег зазнав поразки на виїзді від львівських Карпат - 0:2. За перемогою своїх улюбленців спостерігали 9200 глядачів - рекордна кількість в 11-му турі. На результат матчу вплинули помилки голкіпера киян Ярослава Проценка. Спочатку він не впорався з відскоком від газону після удару Владислава Приймака в компенсований час першого тайму. А потім пустив «за комірець» м'яч від Дениса Кожанова, що бив мало не з центру поля.


Розбірки аутсайдерів

У минулому турі між собою зійшлися дві команди, які раніше не знали радощів перемог: АФСК Київ і Любомир. Незважаючи на те, що кияни були номінальними господарями, гра проходила не на їх домашньому стадіоні, де зараз ремонт, а на арені Лівий Берег. Перемогу АФСК принесли стандарти з лівого флангу. На 22-й хвилині після подачі кутового Семен Ключик в гармидері біля воріт зміг нанести результативний удар. А за шість хвилин вже після виконання штрафного і помилки голкіпера останнім перед взяттям воріт торкнувся м'яча Владислав Гарнага. Любомиру вдалося тільки відквитати один гол. Команда з Ставища залишається єдиною в лізі, яка не змогла набрати в 11-ти турах жодного очка.


Мункач - виїзна команда

Єдиною командою, яка в гостях набирає більше очок, ніж перед своїми вболівальниками є Мункач. Ось і в цьому турі мукачівські футболісти обіграли на виїзді столичний Рубікон - 1:0. Єдиний гол в матчі провів 16-річний дебютант команди Олександр Пищур-молодший - син відомого в минулому форварда Олександра Пищура. При чому він відзначився вже через 3 хвилини після того, як Рубікон залишився в меншості - з поля був вилучений Олег Луценко. У цьому чемпіонаті Мункач набрав на виїзді 9 очок, а вдома тільки 8. А ось у Рубікона вже у другому матчі поспіль арбітри вилучають гравців - неприємна серія.


Прорвало!

Найсенсаційнішим результатом в групі Б слід вважати домашній розгром Реал Фарми сусідів по турнірній таблиці - ФК Суми з рахунком 5:1. До цього туру у одеситів в графі «очки» світився нуль. Відзначимо, що нападник Реал Фарми Микита Ігуменов, до цієї гри не забивав у чемпіонаті і відзначився одразу хеттриком. Його гольовий порив підтримали 34-річний Павло Новицький та 20-річний Олексій Колесников. Слабким виправданням поразки з великим рахунком сумчан буде той факт, що вони закінчували матч удесятьох: на 74-й хвилині з поля був вилучений Валерій Ковернік. Сумчани залишаються єдиною командою, яка в своїй групі не змогла забити 10 м'ячів.


Вовчанськ: серія триває

Дебютант сезону ФК Вовчанськ почав сезон не дуже вдало. Але після 7-го туру команда увійшла в серію без поразок. Слід за двома нічийними матчами, у яких представники Харківської області пропускали образливі м'ячі на останніх хвилинах, прийшли дві сухі перемоги. Одна з них, в 11-му турі, була над Енергією - 4:0. Дубль у цьому матчі на рахунку Івана Пеця - сина відомого в минулому за виступами за Металіст і Чорноморець Романа Пеця. До слова, це рекордний виграш Вовчанська. Раніше найбільшою перемогою був рахунок 4:1 - над Реал Фармою у 3-му турі.

Фото: офіційна сторінка ФК Вовчанськ у ФБ


У матчі туру сильнішими були господарі

У грі Миколаїв - Скорук вирішувалося питання, хто другу третину чемпіонату почне на другому місці. До цього туру в обох команд було по 21 очку. Перемогу господарям приніс дубль найкращого бомбардира чемпіонату Сергія Кравченка. Двічі він активно діяв на дебютних хвилинах кожного з таймів. Відзначимо, що до цієї зустрічі Скорук в 5-ти виїзних іграх пропустив всього лише 1 м'яч.


Бонус.

Негостинні господарі
Тільки в одному матчі з 8-ми в групі Б гості змогли набрати очко. Гол капітана Вікторії Ігоря Чередниченка приніс нічию його команді в матчі проти Таврії. В інших зустрічах перемагали господарі. Одне набране очко гостями - це мінімальний результат у цьому чемпіонаті серед команд групи Б. Самим гостинним туром залишається 6-й - 16 набраних очок, командами, які виступали на виїзді.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору