Новини змагань

Цього дня: вітаємо Шахова та Леоненка, пам’ятаємо Закарлюку

23:30, 4 жовтня 2021

Альберт Шахов, фото fcvolyn.net

PFL.ua пропонує привітати з днем народження наших футбольних людей.

5 жовтня народилися:

1975 рік: головний тренер Волині (Луцьк, Перша ліга) Альберт Георгійович ШАХОВ

1995 рік: нападник ФК Чернігів (Друга ліга) Анатолій Кохановський

Серед відомих іменинників цього дня -

1969 рік: Віктор Євгенович Леоненко - радянський та український нападник. За національну збірну України зіграв 14 матчів забив шість м'ячів. Виступав у складі Геолога з Тюменя, московського та київського Динамо, київського ЦСКА та ужгородського Закарпаття. Нині ТВ-експерт на одному з футбольних телеканалів. Чотирьохразовий чемпіон України, дворазовий володар кубка України.

Святковим є цей день і для багатьох зарубіжних футболістів. Зокрема, день народження відзначає

1983 рік: Хуан Мануель Варгас - колишній перуанський півзахисник національної збірної Перу (62 матчі, чотири м'ячі). Раніше виступав у складі перуанського Унівесітаріо, аргентинського Колона, італійських Катанії, Фіорентини та Дженоа, іспанського Реал Бетісу. Чемпіон Аргентини, фіналіст кубка Італії, дворазовий бронзовий призер Копа Америка.

Трагічно загинув у цей день сім років тому…

2014 рік: Сергій Володимирович Закарлюка - колишній український футболіст, півзахисник. Після завершення ігрової кар'єри ‒ футбольний тренер. Провів дев'ять матчів за збірну України. Вихованець ФК Дніпро, після цього виступав за нікопольський Металург, київський ЦСКА/Арсенал, донецькі Металург і Шахтар, ФК Маріуполь, полтавську Ворсклу та ФК Полтава, а також за низку аматорських колективів. Срібний та двічі бронзовий призер чемпіонату України, володар і фіналіст Кубка України. Після завершення ігрової кар'єри у січні 2013 року став асистентом головного тренера київського Арсеналу Юрія Бакалова. 10 листопада 2013 року, після відставки тренера, Закарлюка став виконувачем обов'язків головного тренера, проте команда під його керівництвом провела лише один матч проти київського Динамо, після чого знялася зі змагань. В останній рік життя працював у тренерському штабі охтирського Нафтовика-Укрнафти. Сергій Закарлюка загинув 5 жовтня 2014 року в результаті ДТП за 20 км від Полтави.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору