Новини змагань

Цього дня: пригадуємо важливого українського форварда

08:53, 1 жовтня 2021

Сергій Ателькін, фото з архіву

Денис Столярчук

PFL.ua пропонує привітати з днем народження наших футбольних людей і віддати шану пам'яті легенди українського футболу 90-х - 2000-х.

1 жовтня народилися:

1975 рік: пресаташе «Скорука» (Друга ліга) Дмитро Валерійович МОСКАЛЕНКО

2000 рік: півзахисник ФК Тростянець (Друга ліга) Андрій Сліпухін

2002 рік: півзахисник Волині (Луцьк (Перша ліги) Владислав Кузнєчіков

Серед відомих іменинників цього дня -

1974 рік: Олександр Григорович Кирюхін - колишній український захисник. Відомий насамперед виступами у складі київського Динамо, національної збірної України (два товариські матчі у 1999 році) та низки українських, російських та азербайджанських клубів. Триразовий чемпіон України, дворазовий володар кубка України. Дворазовий володар усіх медалей у Першій лізі України.

Святковим є цей день і для багатьох зарубіжних футболістів. Зокрема, день народження відзначає

1983 рік: Мірко Вучинич - чорногорський нападник. За національну збірну Чорногорії зіграв 49 матчів забив 17 м'ячів. Раніше виступав за сербську Сутьєску, італійські Лечче, Рома та Ювентус, еміратський Аль-Джазіра. Триразовий чемпіон Італії, дворазовий володар кубка Італії, п'ятиразовий футболіст року у Чорногорії.

Помер

2020 рік: Сергій Валерійович Ателькін - колишній український футболіст та тренер-селекціонер Шахтаря й Львова. Зіграв два матчі за національну збірну України. Окрім Шахтаря, також виступав за кременчуцький Кремінь, італійський Лечче, португальську Боавішту та донецький Металург. Чемпіон України у 2002 році, чотирьохразовий володар кубку України (взяв участь у результативних діях у всіх цих матчах). Плідно працював у царині футбольної селекції. Помер у 48 років від проблем з серцем.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору