Новини змагань

Грабовський: перехід у Рубікон - це крок вперед для мене

09:00, 20 вересня 2021

Захисник Рубікона Руслан Грабовський перед матчем з Любомиром відповів на питання клубної пресслужби

Фото: rubiconfc.com


- Руслане, з чого починається твій звичайний ранок?

- Я, скоріш за все, не буду оригінальним, адже ранок для мене починається з дзвінка будильника. Приймаю душ, роблю всі необхідні процедури та збираю сумку на ранкове тренування. Сніданок дуже простий: вівсяні пластівці з сухофруктами, чай та на вибір яблуко чи банан. Мені цього вистачає.

- У минулому сезону ти ще грав у молодіжній першості U-21, а зараз цементуєш захист Рубікона...

- Я вважаю цей перехід кроком уперед. І йдеться не про те, що я приїхав до столичного клубу з периферії. Вважаю, що чемпіонат U-21 більше схожий на дитячий та юнацький футбол, де ти граєш зі своїми однолітками. А у Другій лізі зовсім інша боротьба. У молодіжній першості не було такого тиску щодо результатів. Ти виходиш на поле проти досвідчених виконавців, за плечима яких роки виступів у професіональному футболі. Тому я радий, що отримав свій шанс виступати за Рубікон.

- Ти є вихованцем академії львівських Карпат. За рахунок чого львівська школа футболу є одною з провідних в Україні?

- Так, у академії я був п'ять років. Від самого початку нас привчали, що найголовніше – це дисципліна та порядок. І це має бути не тільки на полі, а й у побуті. Багато також залежить від професіонального підходу тренерів шкільних команд. У академії зі мною працювали Володимир Нестерович Вільчинський та Іван Богданович Павлюх. Я дуже вдячний їм за усі ті знання та досвід, який вони мені дали.

- Деякі люди вважають, що молоді футболісти не дуже серйозно ставлять до навчання у школах та інших навчальних закладах. Ти можеш це підтвердити, або спростувати? Який предмет був найулюбленішим?

- Я вважаю, що в першу чергу все залежить від самої людини. Так, буває, що комусь навчання дається легко, комусь – ні. Я до шостого класу вчився у рідному Червонограді на Львівщині, а у сьомому класі пішов до спортінтернату. Так, ми більше були сконцентровані на футболі, але навчання ніхто не відміняв. У школі мені більше подобалося бути присутнім на уроках алгебри. Але більше через те, що в нас була молода та вродлива вчителька.

- Твої антропометричні дані у сукупності з вмінням грати на «другому поверсі» вражають. Але в тебе немає ще забитих м’ячів за Рубікон, та й у минулому сезоні за Минай U-21 ти не забивав. У чому справа, як вважаєш?

- Так, сам помічаю, що у деяких моментах мені відверто не щастить: можу добре пробити головою після подачі кутового, але м’яч пролетить поруч із стійкою або добре зіграє воротар. Сподіваюсь, що у найближчих матчах я зможу порадувати команду та вболівальників забитим голом.

- Рубікон досить молода та амбітна команда. Як тебе прийняли у новому колективі?

- Прийняли дуже добре. Досить швидко знайшов спільну мову з гравцями та став своїм у Рубіконі. Мабуть, це через те, що майже всі гравці лінії захисту приблизно одного віку і ми добре розуміємо один одного.

Фото: rubiconfc.com


- Наскільки Рубікон відрізняється від інших команд, у яких ти грав?

- В усіх командах є свої традиції та правила. У Рубіконі тренерський штаб ставить перед нами одну задачу: перемагати у кожній грі.

- З ким з партнерів тобі найкомфортніше грати на полі? Чи є хтось, в кому ти впевнений як у самому собі?

- В усіх матчах, що я зіграв за Рубікон, моїм партнером був Артем Махонін. Ми майже одночасно прийшли до команди, маємо одне амплуа і добре розуміємо один одного на полі. Бажаю йому гарної футбольної кар’єри.

- Як ти вважаєш, чому на матчі команди приходить небагато вболівальніків?

- Якщо ми показуватимемо добру гру і піднімемося в турнірній таблиці, вболівальники відвідуватимуть наші матчі. Все залежить від нас самих.

- Якого результату слід чекати від виступів Рубікона у цьому чемпіонаті? Адже наразі команда йде у нижній частині турнірній таблиці?

- Вважаю, що ми зараз пос ідаємо не те місце у турнірній таблиці, на яке заслуговуємо. Не можу зараз сказати, з чим саме пов’язані не дуже вдалі виступи у чемпіонаті: можливо це незіграність ліній, або важкий календар у стартових турах. Але впевнений, що нам по силам займати більш високі місця, будемо до цього прагнути.

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами rubiconfc.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору