Новини змагань

ЕКСКЛЮЗИВ! Клименко: Скоруку по силам підвищитися у класі

10:00, 9 вересня 2021

Гол 20-річного захисника Скорука Владислава Клименка, забитий у середині другого тайму у виїзній грі проти Кристала, приніс перемогу команді з Дніпропетровщини

- Владиславе, ти не вперше забиваєш у цьому сезоні. До цього твій гол у компенсований час приніс нічию Скоруку у матчі проти лідера сезону – запорізького Металурга. Твої підключення до атак це настанова тренера, чи власне почуття голу?

- Відпрацьовуємо стандартні положення на тренуваннях. Багато уваги приділяємо цьому важливому компоненті у грі. Щасливий, що зміг принести користь команді.

- Напередодні гри проти вашої команди Кристал значно посилив захисну лінію, підписавши трьох гравців – двох захисників та одного футболіста у лінію півзахисту. Чи не стало це для сюрпризом?

- Тренерський штаб досконало вивчив суперника. Розуміли, що гра буде складною. Розібрали сильні та слабкі сторони Кристала і були готовими до такого перебігу подій на полі.

- Минуло вже сім турів і зараз шість команд претендують на вихід у Першу лігу, Скорук у їх числі. Яку з команд ти бачиш своїм головним конкурентом?

- У Другій лізі є низка амбітних команд, які можуть підвищитися у класі. На кожну гру варто налаштовуватися максимально, адже легких прогулянок немає. Вважаю, що Скоруку до снаги вийти в Першу лігу.

- Що для тебе важливіше: відіграти без пропущених командою м’ячів, або стати автором переможного голу?

- Головне, щоб команда надійно зіграла у захисті, а попереду нагоди будуть. Якщо гратимемо організовано та дисципліновано, то досягнемо результату. Важливо, щоб був присутній баланс у грі.

- Серед захисників своєї команди ти один з наймолодших гравців. Чи не заважає це тобі на полі?

- З цим жодних проблем немає. У нас хороший мікроклімат всередині колективу. Партнери завжди допомагають та підтримують.

Владислав Клименко №27. Фото: офіційна сторінка ФК "Скорук" у ФБ


- У вересні Скорук ще зіграє з аутсайдерами змагань – командами Реал Фарма та Енергія, а також із середняком турнірної таблиці – Таврією. Як ти вважаєш, цей відрізок календаря Скорук може пройти із 100 % показником?

- Якщо гратимемо з максимальною концентрацією та самовіддачею, то все у нас вийде. Переконаний, що зможемо дати бій будь-якому супернику.

- Починаючи з сезону 2017/18, коли ти виступав за Чорноморець у чемпіонаті U-19 в тебе було лише 2 забитих голи. З чим ти вважаєш пов’язане твоє поліпшення бомбардирських якостей? Знайшов свою команду, чи щось інше?

- Варто відзначити гравців, які виконують стандарти. Після таких подач забивати одне задоволення. Головне виграти позиції і направити м’яча у сітку.

- Близько 5 років ти провів у системі Чорноморця, виступаючи у командах різних вікових категорій. Чого тобі не вистачило, щоб закріпитися у складі першої команді та чи хотів би ти знов повернутися у цей клуб, який наразі є представником УПЛ?

- Протягом того часу у першій команді змінилося чотири-п’ять тренерів. Основну увагу приділяли футболістам, які приїздили на перегляд. Якщо буде можливість повернутися до Чорноморця, то я б серйозно подумав.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору