Новини змагань

Відродження! Олексій Хобленко - гравець серпня в Першій лізі

08:00, 4 вересня 2021

 ПФЛ та інформаційний партнер ua-football.com визначили найкращого гравця серпня

Фото: fckryvbas.com


Кар’єру цього нападника можна порівняти із піснею гурту Скрябін «Шукав свій дім». Олексій народився в російському Єкатеринбурзі, починав займатися футболом у київському Динамо, ходив в оренду до ФК Полтава, ужгородської Говерли (там і дебютував в УПЛ), пішов на контракт до одеського Чорноморця, потім поїхав за кордон: Польща (познанський Лех), Білорусь (берестейське Динамо), навіть Норвегія (берумський Стабек). Можна взяти паперову карту і пришпелити прапорців «тут був Хобленко».

І ось довгоочікуване повернення в Україну, в Дніпро-1. Олекса непогано починає, забиває 2 голи, далі вибуває на місяць і повертається вже… гравцем ротації. Точно не задля цього Хобленко перебрався з Данії.

Тож дуже доцільним для гравця став похід у Кривий Ріг в оренду до відродженого Кривбасу. Починається новий сезон і «вічно молодий і перспективний» Олекса змінює свій статус на забивного нападника та ще найкращого асистента.

Фото: fckryvbas.com


У першому офіційному матчі за Кривбас із Олімпіком (4:1) Хобленко поставив крапку четвертим голом. Але якби тільки м’яч – він асистував у голах Артемові Щедрому й Денисові Васіну.

У дуже складному поєдинку з Гірник-Спортом (2:1), коли криворіжці довгий час програвали, саме Олекса зрівняв рахунок. А на 90+3 хвилині Хобленко віддав гольовий пас на боснійського легіонера Міляна Говедаріцу.

Хобленкова феєрія була і в матчі з Кременем (4:1): дубль на 9 і 85 хвилинах, асист до голу Романа Дебелка.

Не таким виразним для Олекси був останній поєдинок із Поділлям (3:2), але й він доклався до того, щоб команда відігралася з 0:2 – гольовою передачею на 75 хвилині на В’ячеслава Рябова.

Були й відверті невдачі. З Нивою й Агробізнесом Хобленко зіграв дуже мляво. Як і уся його команда. Але це ж протистояли криворіжці командам, які найкраще в Першій лізі вміють «сушити» гру.

Якщо хтось ще сумнівається, чому саме Хобленко найкращий у серпні, то підсумуємо статистикою:

  • Лідер перегонів бомбардирів – 4 голи (жодного – з пенальті)
  • Лідер перегонів асистентів – 5 гольових передач
  • Лідер за системою гол+пас – 9

У цій статистиці ще нема передгольових пасів, хоча й вони у Хобленка були.

З іншого боку не було б такої результативності Олексія без його партнерів – Романа Дебелка, Артема Щедрого, Дениса Балана і Микити Татаркова.

Хай це тільки перший місяць чемпіонату, а «врожай» у футболі збирають в кінці весни (як полуниці), але вже виникає резонне запитання: Олексо, знайшов свій дім?

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору