Новини ЗМІ

Пейшото: у Металісті з перших днів почуваюся комфортно

11:30, 1 вересня 2021

Герой шостого туру у Першій лізі Матеус Пейшото поділився враженнями від перемоги над Волинню (3:0), а також розповів про свою адаптацію до українського футболу

Фото: metalist.ua


- Скажу відверто, щасливий, що переміг у такій почесній номінації, - говорить з посмішкою Пейшото. - Для будь-якого футболіста таке визнання є важливим. У Бразилії декілька разів ставав найкращим гравцем у турі. Щасливий, що допоміг команді досягнути важливої перемоги. Дякую партнерам по команді.

- З якими очікуваннями підходили до матчу з Волинню? Розуміли, що буде непросто проти молодих хлопців з Луцька?

- Тренер наголошував на тому, що гра буде непростою, адже молодь Волині голодна до футболу, вони грають на емоціях. На жаль, у першому таймі у нас нічого не виходило, моментів не було. У другій половині зустрічі заграли активніше попереду. Після першого забитого м’яча почувалися вже впевненіше і потім гра вже була під нашим контролем. У Першій лізі немає прохідних матчів, завжди треба грати на максимумі. Не можна виходити на матч не налаштованими.

- У першому таймі у вас майже нічого не виходить в атаці. У чому причина такої невиразної гри? Можливо, недооцінили суперника?

- У нашій команді низка нових футболістів, тому потрібен час щоб зігратися. Ігрові зв’язки награються від матчу до матчу і ми над цим працюємо. Не вважаю, що провалили першу половину зустрічі. Дійсно, у нападі у нас не виходило, проте у захисті зіграли надійно. Головне, що у другому таймі додали і здобули важливу перемогу. Важливо, що вдалося реалізувати свої нагоди.

- На 69-й хвилині після вашого асисту відзначився Романюк. Розуміли, що вже не віддасте перемогу? Дещо видихнули з полегшенням?

- Звісно, у такій грі важливо були забити першими, щоб відчути впевненість у власних силах. Розуміли, що після забитого м’яча гра відкриється і у нас будуть шанси у контргрі. Важливо, що вдалося скористатися своїми нагодами.

- На 90+3 хвилині після передачі Білого ви змогли відзначитися. Поділіться своїми емоціями?

- Відомо, що 2:0 це найбільш небезпечний рахунок у футболі, особливо якщо граєте на виїзді. Тому, нам було важливо забити ще, щоб закрити гру. Відчував, що матиму нагоду відзначитися, тому грав до кінця. Щасливий, що забив і поставив крапку у матчі. Нападник завжди мусить грати до кінця. Ставлю перед собою завдання забивати у кожному матчі.

- Як проходить ваша адаптація в Україні, до українського футболу?

- Звісно, швидка адаптація у новому колективі є дуже важливою. Проте, у Металісті з перших днів почуваюся комфортно. Олександр Кучер раніше грав з бразильцями, а тепер він тренує команду з низкою бразильців у складі. Тому, він знає як налагодити комунікацію. Робота нападника – забивати та прогресувати. Зроблю усе, щоб вийти на новий рівень у своєму розвитку у Металісті. Дякую керівництву, тренерському штабу та партнерам за допомогу.

Звісно, мовний бар’єр присутній, проте є мова футболу. Під час матчів партнери мене добре розуміють і це найголовніше. Вже декілька слів розумію російською і це дуже важливо для швидшої адаптації. Намагаюся прогресувати і в цьому напрямку.

- Футбол Металіста різниться з стилем гри тих клубів, в яких грали раніше?

- Мені складно порівнювати, проте різниця все ж відчутна.  У Бразилії більше грають з м’ячем, а в Україні силовий, інтенсивний футбол. Знаю, що Металіст був однією з найсильніших команд в Україні, вдало виступав в Європі. Хочу допомогти команді підвищитися у класі. Хочемо перемагати у кожному матчі і радувати вболівальників грою.

- Відчуваєте, що ще можете додати?

- Звісно, поки що не граю на максимумі, адже лише почав виступати за нову команду. Головне завдання нападника – забивати. Працюватиму щодня, щоб вийти на новий рівень у розвитку. Зроблю усе можливе, щоб забити якомога більше м’ячів.

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору