Новини змагань

Цього дня: згадуємо незабутнього Кучеревського

23:30, 25 серпня 2021

Євген Кучеревський, фото з архіву

Денис Столярчук

PFL.ua пропонує привітати з днем народження наших футбольних людей і згадати тих, кого вже нема з нами.

26 серпня народився:

Серед відомих іменинників цього дня -

1999 рік: Юхим Конопля - український правий захисник донецького Шахтаря та національної збірної України (три матчі). На правах оренди раніше грав за чернігівську Десну. У 2019 році у складі збірної України U-20 став чемпіоном світу на чемпіонаті, що проходив у Польщі.

Пам’ятаємо

У цей день у 2006 році загинув Євген Мефодійович Кучеревський (народився 6 серпня 1941 року) – видатний український футбольний тренер та колишній воротар. Виступав за херсонський Спартак, одеський СКА, миколаївський Суднобудівник та жовтоводський Авангард. У віці 33-х років стає тренером. Тренував нікопольський Колос, миколаївський Суднобудівник, ФК Дніпро, туніський Етуаль та декілька російських клубів. Чемпіон СРСР у 1988 році, дворазовий срібний призер СРСР, володар кубка СРСР, бронзовий призер чемпіонату України, фіналіст кубка України.

26 серпня 2006 року у віці 65 років Євген Кучеревський загинув у ДТП, внаслідок інфаркту зіткнувшись на своєму автомобілі з КамАЗом. У травні 2018 року був посмертно удостоєний Рубінового ордену УЄФА За заслуги. 6 серпня 2008 року Дніпропетровська міська рада присвоїла ім'я видатного тренера новоствореному бульвару між стадіоном Дніпро-Арена та проспектом Пушкіна, що дістав назву бульвар Кучеревського.

Святковим є цей день і для багатьох зарубіжних футболістів. Зокрема, день народження відзначає

1988 рік: Ларс Штіндль - німецький футболіст, нападник менхенгладбахської Боруссії та національної збірної Німеччини (11 матчів, чотири м'ячі). Раніше виступав за Карлсруе та Ганновер 96. Володар кубка Конфедерацій у 2017 році.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору