Новини змагань

Друга ліга. Футбольні цікавинки п'ятого туру (відео)

14:00, 25 серпня 2021

Подарунок на день народження тренера та гол з центра поля

Фото: facebook.com/fclnz


Рекорд та погляд у минуле!

- 29 матчів знадобилося провести київському Рубікону у чемпіонатах України, щоб здобути свою першу перемогу з великим рахунком. Переможеними стали Карпати з Галича, які у минулому сезоні не пропустили від киян жодного м’яча та отримали 4 очки. А тут 3:0. При цьому, гравці Рубікону отримали вісім попереджень від Олексія Деревінського під наглядом VAR у третьому поспіль домашньому матчі.

Справжній гол-красень провів захисник Олександр Марченко, який залишив ні з чим Микиту Зеленського ударом з центру поля. Цікаво, якщо у минулому турі промо до матчу Буковина – Рубікон допомогло чернівчанам перемогти, то напередодні цієї гри клубний інстаграм Рубікона зробив сторіс стартового складу команди у стилі італійського чемпіонату 90-х років.

 


Любомир потребує допомоги

- Навіть зміна тренера та суттєвий кадровий додаток у вигляді восьми дозаявлених у серпні гравців не допоміг Любомиру набрати перше очко у Другій лізі. У цьому турі команда зі Ставища знову програла з великим рахунком, який міг бути ще більшим, якби капітан ЛНЗ Олександр Сафонов реалізував пенальті за рахунку 1:0 на користь його команди. У керманича Любомира Вадима Лазоренка залишається близько тижня, щоб дозаявити нових гравців та почати набирати очки.

На жаль, день народження лише раз на рік

- Перемогу з рахунком 6:0 здобули гравці херсонського Кристала над Полтавою. Вона стала відмінним подарунком до дня народження головного тренера херсонців Юрія Куліша. Саме 22 серпня Юрію Петровичу виповнилось 58 років. До речі, це не найбільша перемога Кристала у чемпіонатах Другої ліги. До цього вони вигравали за рахунками 7:1, 7:0 та 8:1. А саме 6:0 вони перемогли вчетверте з початку всеукраїнських змагань цього рівня. До речі, херсонці впевнено лідирують у загальній таблиці чемпіонатів Другої ліги, випереджаючи найближчих конкурентів більш ніж на 60 очок.

Є перший дабл-дабл у сезоні!

- Першою командою Другої ліги, яка забила та пропустила двозначну кількість м’ячів (саме це й зветься дабл-бал) став Нікополь. Для цього їм вистачило перемогти з рахунком 2:1 Таврію на своєму полі. У грі, де арбітр 10 разів діставав з кошені жовту картку (ще один дабл), господарі відкрили рахунок на 18 хвилині після удару Тараса Горілого. Але у компенсований час першого тайму Пало Чмеленко зравняв рахунок. А майже відразу по перерві переможний гол у ворота Таврії провів Кирило Матвєєв.

Спеціаліст з джокерів

- Одним із найбільш очікуваніших матчів групи Б у цьому турі було одеське дербі. Балкани виявились не дуже гостинними і забили п'ять м’ячів у ворота команди з обласного центру. Два з них на рахунку Богдана Приблуди. Він вийшов на поле на 54 хвилині, а вже за сім хвилин послав свій перший м’яч у ворота Яна Коваля. А згодом туди ж влетів і другий. Можна сказати, що Денис Колчин вгадав із заміною. Цікаво, що до цього матчу лише одного разу гравець Балкан, що вийшов на поле з лави запасних, вразив ворота суперників. І ще один джокер відзначився автоголом.

Фото: fcbalkans.com.ua


Тим часом, Реал Фарма є найбільш видовищною командою нинішнього сещзону, вона впритул наблизилася до позначки у 30 забитих або пропущених м’ячів з початку чемпіонату. І вже наступного матчу одесити можуть перевершити цей показник, до якого залишилося одне взяття воріт.

Бонус. На сході більше дивляться футбол

- Після попередніх рекордних показників відвідування матчів вболівальниками у групі А 5 тур виявився для глядачів не таким цікавим. Найбільше глядачів прийшли на гру у Черкасах – 640. А ось у групі Б одразу у двох матчах перевершені показники у 1000 глядачів. 1174 вболівальника допомогли запорізькому Металургу здолати Тростянець – 1:0. А 1350 глядачів у Вовчанську стали свідками перемоги їх улюбленців над Вікторією – 2:0.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору