Новини змагань

ЕКСКЛЮЗИВ! 16-річний півзахисник Миколаєва Рязанцев: дякую тренерам за довіру

10:30, 20 серпня 2021

Півзахисник Миколаєва Ярослав Рязанцев дебютував у віці 16 років у Кубку України, відіграв проти Кривбаса п’ять хвилин основного часу і обидва екстратайми. А на початку сезону дебютував у Другій лізі і виділявся не за роками грамотною грою.

- Тренер випустив мене наприкінці зустрічі,  - говорить юний хавбек. - Відіграв 10 хвилин основного часу і 30 хвилин овертайму. Розумів, що у суперника залишилося небагато сил, намагався нав’язати свою гру. Вважаю, що моментами мені це вдалося. Хочу відзначити фантастичну атмосферу на стадіоні. Серія пенальті була хвилюючою, але дякувати Богу нам вдалося перемогти.

- Суперник був дуже складним?

- Звісно, суперник був непростий. Проте, нам вдалося продемонструвати якісний футбол. Вважаю, що за рахунок єдиного колективу, максимальної самовіддачі змогли перемогти.

- У чемпіонаті ви також виходили в компенсований час. Відчуваєте певну довіру тренера?

- Щасливий, що тренер надає мені ігровий час. Для юного футболіста це дуже важливо. Зроблю усе від себе залежне, щоб не підвести тренера та партнерів по команді.

- Вас якось підбадьорює Сергій Шевченко?

- Сергій Шевченко та весь тренерський штаб завжди мене підтримує перед виходом на поле та налаштовує на позитив. Тренер вірить у мене і така віра дуже мотивує.

- Хто в клубі зі старших футболістів вам дає цінні поради? Можливо той, хто близький вам по амплуа?

- Коли вийшов на поле, то мене підтримала вся команда. Протягом гри партнери підказували в ігрових моментів. Дякую хлопцям за підтримку та допомога. Для мене їхні підказки дуже корисні.

- То яке амплуа вам найбільше до серця? На яку позицію виходили в Кубку і чемпіонаті?

- Мені найбільш комфортно грається на позиції центрального атакувального півзахисника. Це моя рідна позиція, на якій грав і в чемпіонаті і в Кубку.

- Як ви опинилися в Миколаєві?

- Був на зборах у Туреччині і мене помітив один із керівників Сергій Жданов та запросив до МФК Миколаєва. Відразу ухвалив рішення приєднатися до команди. Намагатимуся своєю грою виправдати довіру керівництва клуба та вболівальників.

- Загальну школу ще не закінчили?

- Ще навчаюся, перейшов до 11 класу. Дещо пощастило, що школа поруч з базою, але суміщати, звісно, дуже складно. Зараз перейшов на екстернат, готуватимуся до ЗНО і вступу до ВУЗу.

                                                           БЛІЦ

  • Вихованець футбольної школи ДЮСШ Миколаїв
  • Перший тренер у ФК Зірка (Київ) Сергій Володимирович Сидорчук, велику роль у становленні футболіста зіграв і Сергій Олександрович Шевченко, який працював у Торпедо (Миколаїв) з командою 2004 р.н.. За зізнанням гравця, ці два тренери зробили великий внесок у його кар'єру і становлення у юнацькому футболі.
  • Футбольна мрія? Прагну грати в Барселоні.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору