Новини ЗМІ

Нападник Металіста Ріаскос: у другому таймі матчу з Олімпіком було складно

09:50, 19 серпня 2021

ПФЛ та Sport Arena героєм четвертого туру Першої ліги 2021/22 визнали колумбійського форварда харків’ян

Герой четвертого туру у Першій лізі Браян Ріаскос поділився враженнями від перемоги над Олімпіком (2:1), а також розповів про емоції від дебютних м’ячів за нову команду.

– Завжди приємно ставати найкращим у турі, – сказав гравець. –  Досягнув такого результату завдяки щоденній роботі над собою. Намагаюся у кожному матчі демонструвати видовищний та ефективний футбол, який допомагатиме команді. Ця нагорода стане для мене додатковою мотивацією. Зроблю усе, щоб якомога більше разів ставати найкращим у турі.

– На початку зустрічі ваша команда грала активніше, але ніяк не могла втілити перевагу у забитий м’яч. Причина в організованій грі суперника чи у вас не все виходило?

– Протягом тижня готувалися до матчу. Розуміли, що Олімпік – хороша, організована команда, проти якої буде непросто. Цей суперник може надійно грати у захисті, водночас швидко вибігає в атаку. Знали, що гратимемо першим номером, необхідно буде гнути свою лінію.

Наші захисники грали високо, через них починалися атаки, тому у суперника було достатньо зон для швидких атак. Після забитого м’яча гралося легше. У нас були нагоди забивати ще у першій половині зустрічі, але підвела реалізація.

– Наприкінці першого тайму Балулі не реалізував пенальті. Якби забили у роздягальну, то у другому таймі гралося б легше?

– Звісно, проти такого суперника необхідно реалізовувати всі моменти, адже можна пропустити у відповідь і втратити перевагу. Власне, з нами це і сталося. Відбитий 11-метровий ще більше мотивував гравців Олімпіка. У другому таймі було складно, але ми все ж досягнули свого.

– На 76-й хвилині Максим Прядун зрівняв рахунок. Цей пропущений м’яч ще більше мотивував команду, додав спортивної злості?

– Пропущений м’яч дуже мотивував нашу команду, адже нас влаштовувала лише перемога. Суперник теж мав свої нагоди, але ми за рахунок командних дій змогли забити переможний м’яч.

– На 81-й хвилині ви з пенальті забили переможний м’яч. Приємно, що команда вам довірила таку відповідальну місію?

– Перед грою знали, хто виконуватиме одинадцятиметрові. Я був один із претендентів. Якщо нападник відчуває у собі впевненість, то він має пробивати. Я підійшов до капітана і він дозволив мені пробити.  Щасливий, що не підвів партнерів і забив переможний м’яч.

– Поділіться своїми емоціями від дебютних м’ячів за Металіст?

– Нападник завжди прагне забивати. Приємно, що вдалося відзначитися і принести перемогу команді. Значить, моя робота на тренуваннях недаремна. Протягом трьох турів чекав дебютного забитого м’яча і нарешті все вдалося. Сподіваюся, що у майбутньому забиватиму ще більше.

– Ви вже адаптувалися у команді?

– Розумів, що буде непросто, адже рівень української Першої ліги серйозний. Поступово підлаштовуюся під стиль гри команди. З кожним матчем додаю в тактиці. Крок за кроком рухаюся вперед. Головне, що у Металіста хороший колектив. Партнери завжди допомагають і це пришвидшує процес адаптації.

– Які ваші враження від Першої ліги?

– Звісно, різниця у чемпіонатах суттєва. У Португалії команди більше грають першим номером, більше працюють з м’ячем. В Україні агресивний, силовий футбол. Розумів, що буде непросто. Необхідно працювати як з м’ячем так і без м’яча. Поступову адаптуюся до українського футболу.

– Які очікування від матчу з Оболонню, яка також потужно почала сезон?

– Завжди налаштовуємося лише на перемогу попри рівень суперника. У домашньому матчі маємо порадувати вболівальників красивою грою та перемогою. Налаштовуюся забити при рідних вболівальниках.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору