Новини ЗМІ

Мякінін: Гірник-Спорт планує оновлення інфраструктури

12:30, 21 серпня 2021

Виконавчий директор ФК Гірник-Спорт Віталій Мякінін розповів про заплановані покращення інфраструктури клубу та роботу у багатьох напрямках

Фото: gornyak-sport.net


- У Гірника-Спорт перспективна команда, - переконаний Мякінін. - Серед нових гравців нам вдалося підписати наших земляків, які народилися у нашому місті. Це Артем Мильченко та Артем Кулаковський. Перший грав у молодіжному складі «Зорі», Кулаковський свого часу пройшов футбольні школи «Металіста» та київського «Динамо», а до нас прийшов із «молодіжки» «Ворскли». Для нас це дуже приємно та патріотично. Також тепер у нашій команді є два бразильця. Взагалі, щодо кадрового складу, то в нас сильна та перспективна команда. Головний тренер Гірника-Спорт Ігор Жабченко провів якісну селекційну роботу та підібрав дуже непоганий склад команди.

- Ваші враження від атмосфери домашніх матчів Гірника-Спорт. Розкажіть про нововедення та чи  будуть ще якісь сюрпризи?

- Атмосфера домашніх матчів дуже подобається, сподіваюсь, що у подальших матчах її доповнять перемоги Гірника-Спорт. На трибунах з`являється все більше і більше вболівальників. Є приємна підтримка і запрошую усіх, кому не байдужа наша команда приходити на стадіон та підтримувати Гірник-Спорт. Щодо змін, які є до і під час матчу, то все нове — це добре забуте старе. Ми зараз запровадили групу черлідерів між таймами та на початку матчів. В нас є танцювальні номери. У цьому нам допомогла Школа танцю «RDF». Також в планах розіграші призів, будемо проводити акції. Ще у минулому чемпіонаті ми започаткували виконання гімну України «наживо». За це велика подяка юній талановитій співачці із Горішніх Плавнів Ніколь Литовченко. Коли вона виконує а капелла гімн України, створюється така незвичайна хвилююча атмосфера перед грою.

- Чи плануються які-небудь зміни на спорткомплексі «Юність», адже тут є непогана база, якій вже понад двадцять п`ять років?

- Ми плануємо оновлення інфраструктури. І цього приводу в нас великі та грандіозні плани. Зараз триває початковий етап їхнього виконання. Це стосується зручностей на стадіоні. Вже є перші зміни на краще і їх вболівальники вже оцінили. Це стосується санвузлів. Також ми плануємо побудувати сучасне фан-кафе та магазин для фанатів, де будуть футбольні сувеніри. Планів багато і вони стосуються як штучного поля, на якому тренуються діти на спорткомплексі «Юність», так і взагалі по стадіону. Ми йдемо до змін згідно наших планів.

- Щодо покриття основного та тренувального полів. Вони непоганої якості, але все ж таки мають багатий термін використання...

- Поки не розкриватиму всіх секретів, але і тут в нас є плани на покращення інфраструктури. Я впевнений, що в нас все вийде завдяки нашому головному спонсору — компанії Ferrexpo та Костянтину Валентиновичу Жеваго. Вони підтримують нашу команду, дуже дякуємо їм за це. Зараз в нас нема питань щодо підтримки. В нас все у порядку та все добре.

- Зараз матчі Гірника-Спорт транслюються на YouTube-каналі "Перша ліга". Як оцінюєте співпрацю с телеканалами “Футбол 1/2/3» та Професіональної футбольної ліги щодо трансляцій домашніх поєдинків Гірника-Спорт?

- Ми підписали контракт з Професіональною футбольною лігою України та відповідно із каналами «Футбол 1/2/3» . Це унікальний шанс для клубів Першої ліги. Такого раніше не було, щоб така кількість матчів транслювалася на телеканалах «Футбол 1/2/3». Вони проводяться на більш якісному рівні, ніж були до цього. До нас приїжджали експерти з телеканалу «Футбол 1/2/3», які зробили оцінку стадіону. Вони визначили, де потрібно нам встановити три конструкції висотою 9 метрів.

Така ж конструкція буде і за воротами. Якість телевізійного контенту із Горішніх Плавнів за участі команди Гірник-Спорт буде покращена. Телеканали «Футбол 1/2/3» - це високий рівень, де працюють професіонали. Гірник-Спорт тільки виграв від підписання контракту з таким телевізійним транслятором. Будемо прагнути до того, аби трансляції здійснювалися не тільки на YouTube-каналі «Перша ліга», але й у телевізійних прямих трансляціях. Для цього нам треба не тільки зробити висотні конструкції, а й ще покращити освітлення. І тоді ми можемо претендувати на трансляції матчів зі стадіону спорткомплексу «Юність» на телеканалах «Футбол 1/2/3».

- На початку сезону з’явився оновлений сайт Гірника-Спорт. Як прийшла ця ідея і чи все влаштовує вже у новій версії сайту?

- Спочатку ми оцінили стару версію сайту. Так, вона була непоганою, але не сучасною. Ми вирішили оновити сайт. Зробити сучасний дизайн. Вважаю, що нам вдалося тут майже усе. Але немає межі досконалості. Будемо покращувати цей сайт, покращувати його контент. Постійно передивляємося сайти топових команд Європи. Намагаємось не відставати від усіх сучасних тенденцій.

- Як триває набір у групи дитячо-юнацького футбольного клубу Гірник-Спорт? Чи збільшилася кількість вихованців цього року?

- ДЮФК Гірник-Спорт - це один із пріоритетів. Розвиток дитячо-юнацького футболу у місті – це одна із головних наших задач. Ми дуже хотіли б, щоб юнацький футбол у місті мав свій подальший розвиток. Зараз вже підписали двох гравців, які починали свій шлях у Гірнику-Спорт. Це Артем Мильченко та Артем Кулаковський. Хотілося б, щоб більше було у складі Гірника-Спорт було якомога більше місцевих футболістів, щоб вони грали у Першій лізі, у командах УПЛ.

Я вважаю, що в нас все тільки починається. У склад нашого ДЮФК ми додали нових тренерів – молодих та амбіційних, у яких горять очі і вони готові на все, аби працювати та виховувати класних футболістів! Вони дивляться на виховання та тренування дітей із сучасним підходом. У той же час, ми дуже пишаємось, що в нас є тренери із досвідом, які виховали багатьох талановитих футболістів. Це така синергія досвіду та молодості, яка повинна дати результат. Розвиток не тільки футболу у місті, а й взагалі спорту, повинен сприяти вихованню здорової молоді. Спорт треба розвивати, аби діти не так багато уваги приділяли гаджетам, комп’ютерним іграм, мобілкам та іншим сучасним пристроям, яким діти придляють дуже багато часу.

Пресслужба ПФЛ за матеріалами gornyak-sport.net




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору