Новини змагань

Нівінський: у АФСК Київ є гравці, які доростуть до рівня молодіжної збірної

14:00, 28 липня 2021

Головний тренер АФСК Київ В’ячеслав Нівінський відповів на питання клубної пресслужби

Фото: afsckyiv.com


Тренер новачка Другої ліги АФСК «Київ» В’ячеслав Нівінський розповів про власну футбольну філософію, завдання на сезон, а також наголосив на амбітності президента клубу.

Футбольна філософія

- Я – прихильник балансу в грі, - говорить знаний фахівець. - Коли володіємо м’ячем, атакують всі одинадцять футболістів, які є на футбольному полі. І коли тримаємо оборону, ми також захищаємося всіма, без виключення, гравцями. Все це має існувати в комплексі, у всіх фазах гри, в тому числі і в перехідних. На полі має бути Команда, яка розуміє, що ми робимо в кожній конкретній ситуації.

Тактичні схеми

- На нашому озброєнні будуть дві–три тактичні схеми, які ми беремо за основу і відпрацьовуємо на тренуваннях. Але мені б не хотілося заздалегідь відкривати всі карти. Нехай це буде сюрпризом для наших суперників. Тим більше, що в нашій групі зібрані досить кваліфіковані команди, з якими нам, дебютантам Другої ліги, доведеться нелегко.

Тренерський штаб

- Тренерський штаб має бути згуртованою командою, без чужорідних тіл, як-то кажуть… З цим у нас все в порядку. Тренер воротарів Ярослав Ставицький, який і раніше працював у клубі, на своєму місці. Лікар, масажист, адміністратор – всі вони добре знають свою роботу. Наприклад, масажист Аюб Харраз не тільки справжній «профі» в питаннях відновлення футболістів,  а й має кваліфікацію тренера-реабілітолога.

Завдання на сезон

- Президент ставить основне завдання – виховання і розвиток молодих футболістів. На перший погляд, це просте завдання, без особливих турнірних амбіцій. Але насправді не все так просто. Ми для себе вирішили, що поряд з прищепленням нашій молоді принципів красивого та ефективного футболу, маємо вирішити питання акліматизації клубу на рівні професіонального футболу. Як-то кажуть, зачепитися в Другій лізі і довести всім скептикам, що клуб АФСК Київ прийшов всерйоз і надовго.

В'ячеслав Нивінський довгий час працював асистентом тренера в Оболоні. Фото: afsckyiv.com


Потенціал молоді

- Якби я не бачив у цих гравцях потенціалу, їх би тут не було, так же? Тим більше, було з кого вибирати, бо ми переглянули дійсно багато молодих перспективних футболістів. Звичайно, немає меж вдосконаленню і хочеться ще якіснішого підсилення, тож ми наразі продовжуємо проводити точкову селекцію. Футбол не стоїть на місці, і команда має бути весь час в русі, щоб за Грою номер один устигати. Приходитимуть нові молоді гравці. Хто буде кращим, хто виграватиме конкуренцію, той і гратиме в основному складі. Впевнений, що у нас є гравці, які можуть дорости до рівня молодіжної збірної.

Амбітний президент

- Мені подобається, що президент клубу має серйозні амбіції. А щодо наших перспектив, я б не хотів би давати прогнози. Тим більше, говорити про якісь терміни. Знаєте, є таке розуміння, що тренеру потрібно два–три роки, щоб результати його діяльності стали помітними. У нас буде робота з молодими гравцями, тобто, з певними кадровими обмеженнями. В ідеалі потрібно давати результат, закріпитися серед професіоналів, з часом вигравати Другу, потім – Першу лігу.

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами afsckyiv.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору