Новини змагань

СК Полтава: новий клуб футбольного міста, плани на розвиток інфраструктури та особлива філософія

09:00, 23 липня 2021

Пресслужба ПФЛ представляє клуби-новачки Другої ліги 2021/22.

Фото: scpoltava.com


Відразу 12 команд поповнили змагання Другої ліги під час цього міжсезоння. Дуже різні клуби, кожен – зі своїми завданнями та пріоритетами, вони готуються до дебюту в сезоні 2021/22. Пресслужба ПФЛ прагне познайомити читачів із новими учасниками змагань ПФЛ. Сьогодні наше інтерв’ю – з менеджментом СК Полтава. Але, передовсім, почнемо з досьє:

СК Полтава

• Рік заснування: 2011

• Кольори клубу: малиново-золоті.

• Стадіон: «Локомотив» (вміщує 3700 глядачів)

Керівництво та тренерський штаб:

Президент: Іващенко Сергій Васильович

Виконавчий директор: Майзус Станіслав Леонідович

Головний тренер: Сисенко Володимир Анатолійович

Тренер: Тимченко Ігор Вікторович

Досягнення:

  • Чемпіон Полтавщини 2014 року.
  • Володар Суперкубку Полтавщини 2014 року.
  • Фіналіст Кубку Полтавської області 2020 року.
  • Чвертьфіналіст Кубку України серед аматорів сезону 2019/20.

СК Полтава на всеукраїнському рівні:

Рік

Раунд

І

В

Н

П

М’ячі

О

Чемпіонат ААФУ

2020/21

5 (із 12)

22

14

4

4

51:20 (+31)

46

Всього

 

22

14

4

4

51:20 (+31)

46

Кубок ААФУ

2019/20

1/4

6

3

1

2

13:8 (+5)

10

Всього

 

6

3

1

2

13:8 (+5)

10

СК Полтава в інтернеті:

Офіційний сайт: scpoltava.com

Facebook: facebook.com/SCPoltava

Instagram: instagram.com/sc_poltava/

YouTube: youtube.com/channel/СК Полтава/

Розповісти про клубну філософію, завдання та концепцію ми попросили президента СК Полтава Сергія Іващенка.

– Передовсім, наше традиційне запитання про отримання професіонального статусу. Як проходив процес атестації, чи багато питань вимагало коригування, над чим додатково працювали під час проходження атестаційного процесу й чи задоволені результатом?

– Наш клуб уперше отримав професійний статус. Підготовка була дуже напруженою, особливо якщо врахувати те, що практично всі організаційні моменти лягли на плечі однієї людини. Для нас все було новим. Потрібно було виконати нормативи, які потрібні для отримання атестату. Але, завдячуючи підтримці УАФ, ми отримали атестат і хочемо достойно представляти Полтавщину в Другій лізі Чемпіонату України.

Володимир Сисенко, Станіслав Майзус та Сергій Іващенко. Фото: scpoltava.com


– СК Полтава виграв усі обласні трофеї. Чи відчуваєте готовність до Другої ліги? Наскільки цікаво для вас буде тут грати після аматорських змагань?

– Клуб проходив нелегкий етап становлення. У 2019 році, фактично з нуля, завдячки чудовій роботі головного тренера Володимира Сисенка, відродилася наша команда. І два роки, які ми провели в обласному чемпіонаті та чемпіонаті України серед аматорів, клуб працював над постійним поліпшенням своїх спортивних досягнень. І ми подумки завжди були в професіональній лізі.

Наразі ми вже готові грати в професіональній лізі. Нове все – завжди цікаво. Це новий рівень, нові можливості. Є хлопці, які раніше не грали за професійні клуби, тепер вони зможуть показати свої можливості та достойно виступати за клуб і презентувати наше місто.

– Наскільки зміниться склад СК Полтава порівняно з попереднім сезоном? Який трансферний вектор оберете і чи залишиться клуб вірним попередній практиці, коли запрошувалися або місцеві футболісти, або ті, хто пройшов фундаментальну школу полтавського футболу?

– Так, політика клубу залишається незмінною. Кістяк команди - це наші, полтавські футболісти.  Зміни у складі є, але вони незначні. Окремі футболісти (Місяйло, Кірпіченко) вирішили для себе не бути професіоналами, ми їх розуміємо, проте є і підсилення.

– Що знаєте про майбутніх суперників по Другій лізі? Окрім недавніх колег по аматорських змаганнях, з іншими перетиналися в контрольних матчах чи на виставкових турнірах?

– У період підготовки ми провели контрольні зустрічі з командами Тростянець, Альянс, Гірник-спорт, а також з представником УПЛ - Металіст 1925. Ці зустрічі з сильними суперниками дали неоціненний досвід в підготовці футболістів. Друга ліга - для нас це новий крок, і тим цікавіше буде грати з командами в своїй групі.

– Як можна представити філософію вашого футбольного клубу? Яка його історія, на якому етапі ви до нього приєдналися?

– З самого початку ми започаткували девіз:  "Полтавці для Полтавців!". Полтавські футболісти грають для Полтавців, кожна гра - тільки на перемогу! Глядачі - перш за все! Це наша філософія та наш девіз!

Клуб створили в 2011 році головний тренер Володимир Сисенко та виконавчий директор Станіслав Майзус. Тоді команда грала на чемпіонат області та вигравала головні турніри області. Потім деякий час команда не виступала в офіційних змаганнях, і в 2019 році - зустрівшись за чашкою кави, ми вирішили відродити команду та клуб, та почали писати нову сторінку історії клубу – та знову виступати у чемпіонаті Полтавської області.

– Вболівальники часто запитують щодо родоводу ФК Полтава та СК Полтава - чи не споріднені це проекти, тим більше, зважаючи на будівельний бізнес в якості спонсорської підтримки?

– ФК Полтава – команда, яка грала в Першій лізі чемпіонату України, та СК Полтава - це зовсім різні клуби. Як кажуть - пальто, та не те. Єдине, що нас поєднує - це те, що поки що  СК Полтава  буде свої домашні матчі також грати на стадіоні «Локомотив».

– Які ваші особисті амбіції в футболі? До яких вершин прагнете?

– Амбіції прості - команда виграє в суперників в УПЛ при повних трибунах нового клубного стадіону.

– А самі грали в футбол?

– Сам я в футбол не грав, якщо не рахувати шкільні роки. Але в студентські роки був фанатом харківського Металіста, який в 1981 році вийшов в вищу лігу Чемпіонату Радянського Союзу.

– Відомо, що в Полтаві вже є певна футбольна інфраструктура. Які стадіони заявили як свої основний і резервний?

– Нашим головним стадіоном поки що буде, як я вже говорив, стадіон «Локомотив» у Полтаві, резервним - стадіон на тренувальній базі ФК Полтава.

– Чи планує клуб інвестувати в реконструкцію існуючих чи побудову нових арен?

– Так, ми не тільки плануємо створити власну інфраструктуру, але вже крок за кроком рухаємося в цьому напрямку. Клуб викупив інфраструктуру колишнього мотобольного клубу "Вимпел" в передмісті - Розсошенцях, яка останні тридцять років була захаращена і фактично не утримувалася. На цьому місці плануємо побудувати власний футбольний стадіон та футбольний манеж, тренувальні поля для дітей.

– Представте, будь ласка, менеджмент і тренерський штаб команди. Чи є поповнення серед співробітників клубу, зважаючи на перехід на професіональний рівень?

– У нас штат невеликий, поки що справляємось. Головний тренер – Володимир Сисенко, помічник головного тренера - Ігор Тимченко. Штат сформований відповідно до потреб професійної команди і ці люди працюють.

– Якими будуть завдання команди в наступному сезоні Другої ліги та Кубку України?

– Завдання два. Перше – вигравати в кожній грі та отримати максимальний результат, показуючи гарну та ефективну гру команди. Друге – максимальна кількість глядачів на трибунах та прихильників до нашого клубу.

– Чи готові, скажімо, до дербі з "Ворсклою"? Взагалі, на яких основах базуватиметься сусідство з уславленим клубом - дружба, співіснування, конкуренція? Як будете боротися за свого вболівальника?

– До дербі з «Ворсклою» ми готові, але це не головне. Головне, що ми не є конкурентами. Клуб Прем’єр-Ліги, який має амбітні плани – це перш за все взірець для нас. Ми вчимося, ми рухаємося вперед. А уболівальник сам вирішить, кого підтримувати, де йому буде цікавіше.

– Розкажіть, будь ласка, про перші трансфери. Хто пішов, хто прийшов, на які позиції шукаєте гравців?

– Футбол – це постійний рух вперед. Ми також рухаємося. Хтось покидає команду, коли настає питання – бути професійним футболістом, чи залишитися аматором. Нові амбітні гравці приходять.

У літній період, після закінчення чемпіонату України серед аматорів, в команді відбулися невеликі зміни. Покинув нашу команду та перейшов в клуб Першої ліги Полісся воротар Анатолій Тімофєєв. Досвідчені Роман Кірпіченко, Андрій Місяйло, Юрій Фоменко та Віталій Собко також залишили колектив.

Поповнення, яке відбулося в міжсезоння, на старті турніру Другої ліги невелике, але воно суттєво підсилить нашу команду. Повернувся в Полтаву Дмитро Копитов, підсилять нас нападник Євген Стрельцов і вихованець клубу Дмитро Щербак, погодився на пропозицію клубу знайомий уболівальникам по виступах у Ворсклі воротар Ян Вічний.

Ми запросили до клубу також невелику групу молодих перспективних футболістів, які навчалися в спортивній школі футбольного клубу Ворскла та грали за молодіжні команди клубу. Окремо хочу подякувати президенту Ворскли Роману Черняку та гендиректору Олегу Лисаку за розуміння та підтримку нашого молодого клубу.

– Чи відвідували збори команди? Який настрій панує в тренувальному таборі? Чи є відчуття, що новий сезон стане святковим для вашого клубу та його вболівальників?

– Підготовку до нового сезону ми проводимо в Полтаві. Часто буваю на тренуваннях. Вся команда розуміє чіткі завдання на новий сезон та старанно готується до початку чемпіонату та Кубка України. Настрій у колективі гарний, робочий, і я впевнений, що ми рухаємося  правильно.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору