Новини змагань

ФК Тростянець: клуб-дебютант і місто дебютант, спортивна гордість своєї громади

12:00, 19 липня 2021

Пресслужба ПФЛ пропонує представлення клубів-новачків Другої ліги 2021/22

Фото: fctrostyanets.com


Відразу 12 команд поповнили змагання Другої ліги під час цього міжсезоння. Дуже різні клуби, кожен – зі своїми завданнями та пріоритетами, вони готуються до дебюту в сезоні 2021/22. Пресслужба ПФЛ прагне познайомити читачів із новими учасниками змагань ПФЛ. Сьогодні наше інтерв’ю – з менеджментом ФК Тростянець. Але, передовсім, почнемо з досьє:

ФК Тростянець

• Рік заснування: 2015

• Кольори клубу: біло-зелені

• Стадіон: ім. В.П.Куца (вміщує 1100 глядачів)

• Керівництво та тренерський штаб

Директор клубу: Шевченко Іван Миколайович

Спортивний директор: Єсип Богдан Борисович

Головний тренер: Коритник Сергій Миколайович

Тренер: Скотніков Роман Володимирович

Досягнення:

Чемпіон Сумської області 2020 року, срібний призер – 2019 року (ФК Тростянець-2).

Володар Кубка Сумської області 2019 (ФК Тростянець-2) та 2020 років, фіналіст – 2018 (ФК Тростянець).

• ФК Тростянець в інтернеті:

Офіційний сайт: fctrostyanets.com

Facebook: facebook.com/fctrostyanets

Instagram: instagram.com/fctrostyanets

YouTube: youtube.com/c/ФКТростянець

Статистика виступів клубу на всеукраїнському рівні:

Рік

Місце

І

В

Н

П

М’ячі

О

Чемпіонат ААФУ

2019/20

4 (із 12)

22

11

4

7

30:30

37

2020/21

6 (із 12)

22

8

6

8

43:25 (+18)

30

Всього

 

44

19

10

15

73:55 (+18)

67

Розповісти про клубну філософію, завдання та концепцію ми попросили спортивного директора клубу Богдана Єсипа. До слова, він - видатний у недавньому минулому гравець змагань ПФЛ, рекордсмен команд Сумщини і один з найвидатніших бомбардирів в історії Першої ліги.

- Передовсім – про історію вашого клубу та особисто вашої появи в ньому.

- Клуб був створений в 2015 році. А я, як керівник клубу, приступив до роботи на початку 2018 року на запрошення міського голови Юрія Бови. Команда за цей період пройшла Першу та Вищу ліги чемпіонату Сумської області, а також Чемпіонат України серед аматорів. Виходить, пройшли шлях від обласного чемпіонату до Другої ліги. Важливо, що вдавалося прогресувати щороку. Виграли всі можливі нагороди на обласному рівні протягом року.

Юрій Бова і Богдан Єсип. Фото: fctrostyanets.com


- Чому вирішили спробувати сили на професіональному рівні?

- З самого початку існування клубу ставили завдання вийти на професіональний рівень і крок за кроком рухалися до цього. Є бажання прогресувати, гідно представляти місто Тростянець, а здобуття професіонального статусу – це важлива віха для історії будь-якого клубу.

Паралельно зі спортивними досягненнями розвивали інфраструктуру. Розуміли, що варто вже переходити на професіональний рівень, і досягли цієї мети. Щасливий, що в Україні є низка амбітних професіональних клубів – адже посилення Другої ліги відразу 12 новачками є непересічною подією.

- Які завдання ставите перед клубом у Другій лізі?

- У дебютному сезоні прагнутимемо закріпитися у Другій лізі, освоїтися на новому для нас рівні, а на наступний чемпіонат керівництво міста ставить завдання вийти у Першу лігу. Сподіваюся, що зможемо досягнути такої мети.

- Як проходив атестаційний процес?

- Безперечно, до нас були певні зауваження. У нас комунальній заклад, Академія спорту. В атестаційному комітеті не розуміли, як проходитиме відокремлення інших видів спорту від футболу. Почули всі зауваження і ухвалили рішення створити новий комунальний заклад ФК «Тростянець». Відтепер у нас окрема суто футбольна організація.

- Наскільки склад команди чи штаб зміниться в зв’язку з підвищенням у класі?

- Тренерський штаб залишається незмінним, адже він вивів команду на професіональний рівень. Думаю, що на 75-80% команди залишиться. Звісно, у нас є новачки, про яких повідомимо пізніше. Вважаю, що хлопці, які виступали за команду на аматорському рівні, заслужили на те, щоб зіграти у Другій лізі. Ми в них віримо і думаю, що у футболістів усе вийде.

- Це абсолютний дебют вашого міста в професіональному футболі. Наскільки Тростянець готовий приймати матчі Другої ліги?

- За 3,5 роки було зроблено чимало в плані інфраструктури. У нас є сучасний стадіон, реконструкція якого завершується – проте вже зараз на головній арені ми приймали матчі чемпіонату України. Залишилося покласти гумове покриття на легкоатлетичні доріжки. Також побудували шість футбольних полів, на яких є полив. У команди є хороша база з усіма необхідними умовами. З харчуванням та житлом проблем немає. Готові приймати всі команди в готелі. Рухаємося вперед, розвиваємося з кожним роком. З інфраструктурою проблем немає.

Фото: fctrostyanets.com


- Хто підтримує клуб?

- Клуб підтримує особисто міський голова міста Тростянець Юрій Анатолійович Бова – це завдяки його підтримці ми змогли вийти на всеукраїнський рівень і здобути професіональний статус, а спорт нашого міста отримав такий чудовий реконструйований спорткомплекс.

Наш засновник – Тростянецька міська рада, яка і виділяє фінанси на клуб. Фінансуємося виключно із місцевого бюджету, проте в планах є залучення спонсорів з різних сфер. У місті цікавляться футболом. До слова, через наше інтерв’ю хотів би передати таке повідомлення: ми готові співпрацювати з усіма, у кого є бажання розвивати футбол і підтримати ФК Тростянець.

Загалом же, ФК Тростянець гордий представляти наше місто в чемпіонаті України з футболу. Ми розуміємо, що є першопрохідцями – ніколи раніше команди міста не діставалися Другої ліги. Це честь – представляти наш Тростянець серед професіоналів.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору