Новини змагань

Скорук: гранд футболу Дніпропетровщини, ім’я потужного агробізнесу, представляє уславлений Нікопольський район

16:00, 17 липня 2021

Пресслужба ПФЛ пропонує представлення клубів-новачків Другої ліги 2021/22

Фото: fcskoruk.com


Відразу 12 команд поповнили змагання Другої ліги під час цього міжсезоння. Дуже різні клуби, кожен – зі своїми завданнями та пріоритетами, вони готуються до дебюту в сезоні 2021/22. Пресслужба ПФЛ прагне познайомити читачів із новими учасниками змагань ПФЛ. Сьогодні наше інтерв’ю – з менеджментом ФК Скорук. Але, передовсім, почнемо з досьє:

Скорук (Нікопольський район)

• Рік заснування: 2000

• Кольори клубу: синьо-білі

• Стадіон: «Електрометалург» м.Нікополь (вміщує 7200 глядачів)

Керівництво та тренерський штаб

Президент: Скорук Максим Анатолійович

Віце-президент: Скорук Тамара Олексіївна

Директор клубу: Степанов Олександр Олександрович

Головний тренер: Степанов Олександр Олександрович

Тренер: Варжеленко Григорій Тихонович, Шипа Олександр Миколайович

Начальник команди: Мирний Максим Васильович

Адміністратор: Попович Анатолій Іванович

Досягнення:

  • Чемпіон Дніпропетровської області 2019 року, віце-чемпіон 2018 року, бронзовий призер – 2015 та 2016 років.
  • Фіналіст Кубка Дніпропетровської області 2018 та 2019 років.
  • Переможець Меморіалу Миколи Кудрицького 2019 року.

Скорук у інтернеті:

Статистика виступів клубу на всеукраїнському рівні:

Рік

Місце

І

В

Н

П

М’ячі

О

Чемпіонат ААФУ

2018/19

5 (із 12)

22

8

7

7

19:25 (–6)

31

2020/21

4 (із 12)

22

16

2

4

59:18 (+41)

50

Всього

 

44

24

9

11

78:43 (+35)

81

Кубок ААФУ

2019/20

1/8

4

2

0

2

4:2 (-2)

6

Всього

 

4

2

0

2

4:2 (-2)

6

Розповісти про клубну філософію, завдання та концепцію ми попросили начальника команди Максима Мирного.

- ФК Скорук – серед учасників змагань професіоналів. Чого очікувати від команди у дебютному сезоні у Другій лізі?

- Важливо, що наша команда отримала професіональний статус. Участь у Другій лізі – це зовсім інша зацікавленість, нові різноманітні напрямки роботи. Якщо відверто, то ФК Скорук засидівся вже в аматорському футболі. Розуміли, що настав час виходити на професіональний рівень. Ішли до цього крок за кроком. Ретельно готувалися до подачі документів на атестацію, зважали на всі плюси та мінуси. Більше було плюсів, тому президент ухвалив таке рішення.

Розуміємо, що буде непросто і на нас очікує чимало роботи. Проте ми не боїмося труднощів. Основне завдання – виходити на кожен матч, демонструвати якісний футбол і радувати вболівальників. Друга ліга відрізняється від аматорського футболу, тому потрібен буде час для адаптації.

Конкретні завдання? З нашого боку, як клубу-дебютанту змагань, було б неправильно говорити якісь гучні слова – ми спершу роздивимося змагання, рівень суперників і конкуренції, освоїмося на цьому рівні. Якщо посядемо місце вище середини таблиці, то це буде непоганий результат. У нашого клубу свій шлях розвитку, це проект не одного року. Через рік-два ставитимемо більш амбітні завдання.

- Ваш клуб, на відміну від більшості, які представляють одне місто, позиціонує себе з пропискою цілого Нікопольського району. Чи не данина це колишньому Колосу, який досягав значних результатів у чемпіонаті СРСР?

- Уболівальники прагнуть бачити такий клуб, як Колос. У Нікопольському районі відбулося об’єднання територіальних громад. ОТГ Томаківка – це вже також Нікопольський район. У селищі Покровське є проект на будівництво стадіону, але поки воно заморожене, тому вирішили осісти в Нікополі.

Коли в аматорських змаганнях грали в Покровському, то у команди з’явилися свої вболівальники. Наш клуб полюбили місцеві жителі. Думаю, що вболівальників буде достатньо і на матчах Другої  ліги. Хочемо, щоб у нашого клубу була така слава, як у Колоса. Першими кроками до цього якраз і стали виступи в різних населених пунктах Нікопольського клубу.

- Цікаво, що назва клубу – це прізвище президента.

- Цей клуб заснував батько нашого президента – Анатолій Скорук – ще в 2000 році. На жаль, Анатолія Скорука вже нема в живих, але любов до футболу прищепив своєму синові. Максим Анатолійович сам грав за томаківську команду на першість області, він є вболівальником, добре розбирається в футболі, має своє бачення розвитку клубу. Відзначу, що його мама – Тамара Скорук – також є однією із засновниць нового клубу. У сім’ї Скорук аграрний бізнес, і саме з цього бізнесу спонсорується клуб.

Але треба розуміти, що родина Скорук – це не лише бізнесмени, а й знані меценати. Багато хорошого вони зробили для рідного краю. Зокрема, і в футболі. Цього року була заснована ДЮСШ ім. Анатолія Скорука, в якій займаються 60 дітей.

- Головний тренер Олександр Степанов працює у клубі вже протягом багатьох років. Як формувався його тренерський штаб?

- Дійсно, Степанов вже дуже багато часу працює у цій команді, він її комплектував і виводив на всеукраїнський рівень. Свого часу разом із ним ми грали за Електрометалург (Нікополь) у Першій лізі. Закінчував свою футбольну кар’єру Степанов у Томаківці, тут же й розпочав свою тренерську роботу. Треба віддати належне нашому тренеру, який протягом такого тривалого часу розвивав команду, виграв усі обласні трофеї в такому складному та конкурентному регіоні, як Дніпропетровська область, та й вивів на професіональний рівень ФК Скорук.

Допомагають Степанову Григорій Варжеленко (перший тренер Павла Яковенка) та Олександр Шипа. Я особисто прибув у Скорук після роботи в професіональному футбольному клубі ФК Нікополь.

- Наскільки великими будуть зміни у команді у порівнянні з аматорським чемпіонатом?

- Ухвалили рішення залишити провідних гравців, які виступали за нашу команду на аматорському рівні. Йдеться про воротаря Андрія Бобровського, захисників Станіслава Малиша, Володимира Приземліна та Ярослава Щербину, півзахисників Артема Перебору, Олексія Разуваєва, Дмитра Волкова, Данила Боженара та нападника Антона Шарка. Андрій Бобровський також тренуватиме воротарів. Підписали угоди з воротарем Ігорем Варцабою, захисниками Михайлом Лаптєвим, півзахисниками Олексієм Красовим, Святославом Шаповаловим і Сергієм Цибульським, нападниками Олександром Мішуренком і Микитою Жуковим. У нас на контракті зараз перебувають 16 футболістів. Ясна річ, до старту сезону ще доукомплектуємося. Вся команда – в бойовому настрої, з нетерпінням чекає старту змагань. Це буде нова сторінка в історії ФК Скорук, і ми сподіваємося, що нас підтримають вболівальники зі всього Нікопольського району.

 

Пресслужба ПФЛ




ТЕГИ: СКОРУК
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору