Новини змагань

Любомир (Ставище): дебют селища серед професіоналів, розвиток молоді, гордість ОТГ

11:00, 13 липня 2021

Пресслужба ПФЛ пропонує представлення клубів-новачків Другої ліги 2021/22

Відразу 12 команд поповнили змагання Другої ліги під час цього міжсезоння. Дуже різні клуби, кожен – зі своїми завданнями та пріоритетами, вони готуються до дебюту в сезоні 2021/22. Пресслужба ПФЛ прагне познайомити читачів із новими учасниками змагань ПФЛ. Сьогодні наше інтерв’ю – з керівництвом ставищенського Любомира. Але, передовсім, почнемо з досьє:

Любомир (Ставище)

• Рік заснування: 2004

• Кольори клубу: біло-зелені

• Стадіон: Колос смт. Ставище (вміщує 600 глядачів)

• Керівництво та тренерський штаб

Почесний президент: Джужик Леонід Петрович

Спортивний директор: Спічек Олег Володимирович

Головний тренер: Гончаров Олександр Віталійович

• Досягнення:

Віце-чемпіон Київської області 2010 року, бронзовий призер Чемпіонату Київщини 2008 року.

Срібний призер першості Київської області 2006 року.

Фіналіст Меморіалу Миколи Кирсанова 2009 року.

Переможець міжобласного турніру Кубка Афганця 2015, 2016, 2017 та 2018 років.

Любомир (Ставище) в інтернеті:

Офіційний сайт: fclubomir.org.ua

Facebook: facebook.com/fclubomir

Instagram: instagram.com/fc_lubomir/

YouTube: youtube.com/ФК ЛЮБОМИР

• Статистика виступів клубу на всеукраїнському рівні:

Рік

Місце

І

В

Н

П

М’ячі

О

Чемпіонат ААФУ

2020/21

10 (із 11)

20

3

4

13

21:24 (–3)

13

Всього

 

20

3

4

13

21:24 (–3)

13

Розповісти про клубну філософію, завдання та концепцію ми попросили спортивного директора ФК Любомир (Ставище) Олега Спічека.


- Передовсім, про поточний момент: на які завдання націлюєте тренерський штаб і футболістів вашої команди в дебютному сезоні серед професіоналів?

- Наша мета – залишитися у Другій лізі за підсумками сезону. ФК Любомир орієнтується на власних вихованців. У нашій команді 80% молодих гравців – в основному, 2003 року народження. Зараз намагаємося підписати чотирьох – п’ятьох досвідчених гравців, які допоможуть молоді розкритися. Проте в цілому вектор роботи саме такий – розкривати талант молодих футболістів з нашого регіону.

У нас є дитячо-юнацька футбольна школа, академія для гравців U-19. Мені вдалося вмовити президента створити власну професіональну команду, щоб вихованці бачили, до чого їм варто прагнути у майбутньому, мали змогу грати у дорослому футболі. Для нас важливо надати можливість сільським дітям стати професіональними футболістами.

Леонід Джужик


- Любомир не оминав жодної турнірної сходинки, беручи участь і в місцевих, і в обласних і в усеукраїнських аматорських змаганнях. Як створювався клуб і на чиїх плечах турбота про його утримання й розвиток?

- Наш президент Леонід Джужик – шанований на Київщині підприємець. Саме він у першій половині 2000-х створив ФК Любомир, багато років ми дійсно брали участь у обласних змаганнях і задіяли в нашому складі багато самобутніх гравців, із яких немало доросло й до професіонального рівня.

Відзначу, що наш президент одночасно є головою об’єднаної територіальної громади. Тож, можна сказати, своєю сподвижницькою роботою в спорті та меценатською діяльністю він заслужив підтримку земляків із рідного краю. Нині в нього багато роботи на благо Ставищенської ОТГ. А ми, футбольні команди нашого клубу, знаємо, що представляємо в Україні людей, які проживають у новому об’єднанні – Ставищенська селищна територіальна громада.

- Ви у минулому сезоні змінили тренера. Чи виправдав Олександр Гончаров ваші сподівання?

- Спеціаліст непогано впорався зі своєю роботою і готує команду до дебюту у Другій лізі. Відзначу, що Олександр також тренує юнацьку команду. Тому було логічно доручити йому керівництво й після здобуття професіонального статусу. Гончаров, як футболіст, до речі, грав у Другій лізі, та й не тільки.

Зараз наша команда вже провела тижневий збір, зіграли контрольний матч з Діназом. У першому таймі мали змогу проявити себе гравці, які знаходяться на перегляді. З 11 гравців залишили двох. У середу у нас гра з Сумами, а в суботу зустрінемося з Оболонню. Ці спаринги дадуть змогу перевірити власні сили напередодні старту чемпіонату.

- Скільки гравців на сьогоднішній день знаходяться у розпорядженні тренерського штабу?

- На контракті в ФК Любомир зараз 16 гравців, ще з двома підпишемо контракт в найближчий час. Очікуємо, що на перегляд приїдуть сім футболістів. Приблизно 25-30 футболістів є у нашому розпорядженні, а скільки залишаться - поки не можу сказати.

Читайте також: АФСК Київ: спорткомплекс у середмісті, оновлені склад і штаб, мультиспорт

- Наскільки готова до Другої ліги інфраструктура клубу?

- У нашому розпорядженні є низка тренувальних полів. У кожному селі є поля з хорошим покриттям. Ранкове тренування проводимо в селі Розкішна, де є поле з натуральним покриттям. Вечірнє тренування проводимо в себе. У нас є і санаторій-профілакторій на 120 місць, де протягом 30 років нічого не робилося, а зараз проводимо капітальний ремонт.

Також є певні зауваження щодо нашого стадіону, які протягом місяця усунемо. Президент сказав, що через декілька тижнів роздягальні на стадіоні приведуть до ладу. Першу домашню гру проводитимемо в Бучі на стадіоні «Ювілейний», проте надалі, звичайно, є сподівання, що Ставище долучиться до професіонального футболу.

- Ви працювали в київському Динамо та зарубіжних клубах – учасниках єврокубків. Які ваші фахові враження від нинішньої Другої ліги?

- Безперечно, для нашого клубу це дуже важливий крок у його історії. Тому Любомир з нетерпінням чекає на дебют серед професіоналів і вважає за честь виступати тут. Проте, маю сказати, що в нашому футболі встановилася дещо незвична ситуація: деякі аматорські команди можуть собі дозволити запрошення гравців більш високого рівня, ніж низка клубів Другої ліги. На жаль, через високу зарплату футболістів у певних клубах на аматорському рівні вони не мають бажання переходити на професіональний рівень.

Наша ж мета – розвивати молодь, давати їм шанс заграти на високому рівні. Не маємо таких шалених зарплат. Намагаємося рухатися крок за кроком. І будемо дуже раді, якщо наш клуб відкриє шлях у великий футбол власним вихованцям і тим здібним футболістам, які не мали б змоги пробитися за інших обставин в інших клубах. Любомир працює саме заради того, щоб дати шанс проявити себе в футболі молодим гравцям з нашого краю, столичного регіону, Київщини.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору