Новини змагань

АФСК «Київ»: спорткомплекс у середмісті, оновлені склад і штаб, мультиспорт

09:30, 12 липня 2021

Пресслужба ПФЛ пропонує представлення новачка Другої ліги 2021/22 АФСК Київ

Відразу 12 команд поповнили змагання Другої ліги під час цього міжсезоння. Дуже різні клуби, кожен – зі своїми завданнями та пріоритетами, вони готуються до дебюту в сезоні 2021/22. Пресслужба ПФЛ прагне познайомити читачів із новими учасниками змагань ПФЛ. У серії наших інтерв’ю перше – з керівництвом АФСК «Київ». Але, передовсім, почнемо з досьє:

Академія футболу СК «Київ» (АФСК «Київ»)

• Рік заснування: 2017

• Кольори клубу: біло-сині

• Стадіон: Urban Sport Сity Arsenal, Київ (вміщуватиме 1500 глядачів)

• Керівництво та тренерський штаб

Президент: Василенко Володимир Володимирович

Головний тренер: Нівінський В'ячеслав Миколайович

АФ СК Київ в інтернеті:

Офіційний сайт: afsckyiv.com/

Facebook: facebook.com/www.afsckyiv.com.ua

Instagram: instagram.com/afsc_kyiv

• Статистика виступів клубу на всеукраїнському рівні:

Рік

Місце

І

В

Н

П

М’ячі

О

Чемпіонат ААФУ

2020/21

9 (із 11)

20

4

3

13

28:52 (–24)

15

Всього

 

20

4

3

13

28:52 (–24)

15

Розповісти про клубну філософію, завдання та концепцію ми попросили його засновника та президента Володимира Василенка.

– Володимире Володимировичу, ваш клуб готується до дебюту в Другій лізі. Якими будуть завдання АФСК «Київ» і в чому клуб вбачає переваги від здобуття професіонального статусу?

– Головний пріоритет АФСК «Київ» – виховання молодих футболістів, виведення їх на новий рівень майстерності. Якщо хлопці проявлять себе, то на них звернуть увагу, так би мовити, більш імениті клуби і це стане хорошим трампліном в розвитку гравців. Відзначу, що професіональний статус допомагає у контрактному забезпеченні з футболістами. Професіональний статус дозволяє грати на високому рівні, в хорошій конкуренції. Така конкуренція йде на користь молоді.

До слова, мета нашого клубу – продемонструвати, що у Другій лізі можна виступати дійсно молодими футболістами. У команді гратимуть футболісти 16-19 років і лише один гравець у віці 29 років – для зв’язки гри в центрі поля. Зазвичай до юних футболістів ставляться зверхньо, довго тримають їх у глибокому резерві, аж поки з розряду перспективних не переведуть у «безперспективні». А ми вважаємо, що, умовно, в 18 років футболіст уже здатен виконувати турнірні завдання та грати серед дорослих.

Володимир Василенко. Фото: afsckyiv.com


– Перша представницька клубна команда виступатиме в Другій лізі. А якою є структура клубу в цілому?

– У серпні завершимо будівництво бази, де займатимуться спортсмени шести видів спорту. Наш спорткомплекс Urban Sport Сity Arsenal стане осередком спорту, в якому будуть займатися і дорослі, і діти. Цього року почнемо набирати дітей у вікові групи з футболу шість – дванадцять років. У 2022 році почнемо відбори в академічні групи 13-16 років, а також хлопців 19 років.

– Ваша ідеологія полягає у тому, щоб знайти заняття для юних футболістів у центральному регіоні Києва?

– Навіть ширше. У нас буде масштабний інфраструктурний об’єкт, який зможе залучити до занять дітей зі всього Києва. Центр міста – хороша локація. Наш стадіон вміщуватиме 1500 глядачів. Думаю, що зможемо претендувати за свого вболівальника. Сподіваюся, що якраз по 1500 глядачів і відвідуватимуть наші матчі. Локація та рівень об’єктів інфраструктури, безумовно, цьому сприятимуть.

– З чим пов’язане суттєве оновлення команди перед Другої лігою?

– Прагнемо розвивати молодих футболістів, щоб вони виходили на новий рівень. З колишнім складом пройшли суттєвий шлях, адже вони прийшли до команди у віці 15-16 років. Вважаю, що у 19 років футболіст вже має бути самостійним і сформованим, щоби грати на будь-якому рівні в Україні.

Група футболістів не відповідала цьому рівню і нашій філософії.  Ухвалили рішення завершити співпрацю з цими гравцями. У нас зараз низка футболістів 2004-2005 року народження. Думаю, що деякі футболісти 2004 року народження гратимуть в основному складі команди вже в наступному сезоні.

– Як команда розпланувала свою підготовку під час короткого міжсезоння?

– Перший збір провели в Києві в школі-інтернаті ім.Піддубного. Другий десятиденний збір проводимо в Копилах, де займатимемося до 12 липня. Потім повернемося до Києва, декілька днів відпочинемо і розпочнемо заключний збір. На цьому зборі у Києві проведемо серію контрольних матчів. Хороші спаринги зручно проводити в Києві, адже там низка сильних команд, на фоні яких можна перевірити свій рівень.

– Скільки зараз гравців у розпорядженні тренерського штабу?

– Селекція у нас не зупиняється. Кожного дня одні футболісти приїздять на перегляд, а інші залишають команду. Зараз на контракті в АФСК «Київ» 18 футболістів, а загалом на базі тренуються 25-30 гравців.

– Раніше ваш клуб називався «Чемпіон». Чому вирішили змінити назву?

– Коли зароджувалася наша команда, ми досить тісно співпрацювали з ДЮСШ «Чемпіон». На базі цієї ДЮСШ й створили команду U-19. Саме тому деякий час команда носила назву «Чемпіон». Потім вирішили йти своїм шляхом, тож логічно було змінити назву і прив’язати її до рідного міста. Заснували новий клуб в 2017 році, під нинішньою назвою граємо вже рік.

– Хто проводив ребрединг, адже емблема АФСК «Київ» виділяється системністю та впізнаваністю?

– Дизайн нашої емблеми розробила група талановитих київських маркетологів. Один із цих маркетологів – колишній футболістів, який був капітаном дитячої команди «Динамо». Йдеться про Ярослава Заграйчука, який працював з групою маркетологів та дизайнерів.

Спортивний клуб «Київ» культивує шість видів спорту: футбол, теніс, бойові види спорту, шахи, кіберспорт і легка атлетика. Кожен вид спорту на логотипі виокремлений – тож, коли ви бачите герб нашого клубу, ви можете зустріти варіації і для футболу, і для інших видів – і всі вони виконані в одному стилі.

– Тепер кілька слів про вас. Як прийшли у футбол і коли вирішили займатися власним проектом?

– Грав за дитячу команду «Дружба», а також ДЮСШ-19. Вирішив прийти у футбол, адже у нас є великі проблеми з дітьми, які завершують дитячо-юнацькі школи. У нашій країні після завершення дитячо-юнацької школи хлопців вважають ще молодими футболістами, а ми хочемо все змінити. У нашій команді у 16 років гравці вже підписують професіональні контракти і матимуть змогу грати у Другій лізі. В Україні необхідно пройти до професіонального футболу дуже великий шлях і низка футболістів через позафутбольні моменти завершують кар’єри. Хочемо створити проект, який допомагатиме розвиватися на професіональному рівні юним футболістам.

Головний тренер клубу В’ячеслав Нівінський. Фото: afsckyiv.com


– Які завдання ставите перед командою на сезон?

– У нас була мета – вийти в Другу лігу, і нам це вдалося. Створили команду, протягом двох сезонів грали в ДЮФЛУ, потім сезон провели на аматорському рівні. Дякувати Богу, зараз отримали професіональний статус. Нас, новачків, багато – всі різні за кадровою філософією, завданнями, цілями. Думаю, що, приміром, «Вікторія» та ЛНЗ вже у перший сезон ставитимуть перед собою завдання підвищитися у класі. На фоні цих суперників ми виглядали досить гідно. Проте ще треба подивитися, якою виявиться конкуренція в лізі в цілому. Тож наразі наше основне завдання – вигравати у кожному матчі.

– Анатолій Сіденко з низкою своїх підопічних захищав кольори АФСК «Київ» на аматорському рівні, при ньому команда вийшла з міського, обласного в усеукраїнський футбол. Як відбувалася ваша перша зміна тренера?

– Перш за все, варто подякувати Анатолію Сіденку, який багато зробив для нашого клубу. Цей спеціаліст пройшов з нами шлях із низів до Другої ліги. У кожного з нас свій погляд на розвиток клубу на професіональному рівні, тому вирішили завершити співпрацю. Я наполягав на тому, щоб перед Другою лігою команда ще більше омолодилася. Сіденко вважав, що треба підсилюватися досвідченими футболістами.

Розумію, що наш шлях є вірним і що ми не помилилися. Новачки команди сильніші за тих гравців, з якими виступали на аматорському рівні. Тим не менш, розсталися з Сіденком у хороших відносинах. Наш клуб пам’ятає все хороше, що було у нас із попереднім складом і тренерським штабом.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору