Новини змагань

Яскравий Танчик, ефективний Ралюченко, філігранний Фомін: Суперфінал у цифрах і фактах

09:00, 17 червня 2021

фото t.me/fcmetalua

Вчора харківський Метал завдяки голу зіркового Руслана Фоміна обіграв хмельницьке Поділля та здобув золоті медалі Другої ліги. В режимі реального часу матч відстежувала аналітична компанія InStat, тож тепер, використовуючи її статистику, ми пояснюємо основні фактори та чинники яскравої перемоги команди під керівництвом Олександра Кучера.

Метал досягнув переваги за володінням м’ячем і втіленням командної гри в конкретну гостроту. Харків’яни били по воротах суперників значно частіше (14 ударів проти всього двох у Поділля), вони загалом більше володіли м’ячем. Як у першому, так і в другому таймі підопічні Кучера досягли однакової переваги у відсотках – 54/46. Наслідком переваги в володінні стали більша кількість фолів у суперників (20 проти 12) та значна перевага Металу за небезпекою після стандартів (15 проти 5).

Вирішальним відрізком матчу став початок другого тайму. Переможний м’яч було забито на 56-й хвилині: Руслан Фомін чудово скористався подачею Володимира Танчика з лівого флангу. Під час ігрового відрізку 45-60 хвилин Метал досягнув значної переваги в володінні м’ячем (74/26%) та за кількістю ударів (6:0 за цей час). Окрім кількісної переваги за загрозою чужим воротам, Метал отримав і якісну – три удари в площину воріт проти одного в суперника.

Суперфінал порадував якістю виконання. Це підтверджує тезис, що і Метал, і Поділля є командами, які грають у футбол – віддають перевагу комбінаційності, роботі з м’ячем, осмисленим діям. Харків’яни виконали 457 передач, хмельничани – 444. Відсоток володіння – 82% у Металу та 85% у Поділля. Але от, що стосується ключових передач, переможці фінального матчу досягли значного успіху – 9 таких пасів проти шести у суперників і точність 67% проти 33% у хмельничан. Від 81-ї хвилини Метал грав у меншості – пов’язувати це з цим, чи із прагматичною грою по рахунку або ж бажанням Поділля обов’язково відігратися, але лише в кінцівці гри харків’яни суттєво поступилися в володінні м’ячем (47/53% на 60-75 хвилинах і 42/58% від 75-ї хвилини до фінального свистка).

У єдиноборствах також переважав Метал. Загальне співвідношення – 60% на 40% на користь харків’ян. Вони вигравали в верхових і низових єдиноборствах, в обіграшах, відбираннях і перехопленнях м’яча. Вражаючу гру провів центральний півзахисник Металу Ралюченко (найкращий за InStat Index – 258). Він досягнув точності в передачах 92%, виграв 93% єдиноборств, 91% низових, всі чотири верхових, шість разів відібрав м’яча при шести спробах. Зважаючи на відсутність Балулі та особливо Демченка, така продуктивна гра Ралюченка особливо радує. Можна сказати, виконаний ним обсяг робіт допоміг його команді здобути стратегічну перевагу в середині поля. Війналдум Металу, не інакше.

Щодо особистостей, то тут також є місце для сюрпризів. Наприклад, найчастіше по воротах Поділля пробивав оборонець Федорів. А от форвард Фомін забив переможний м’яч своїм єдиним у матчі ударом. За кількістю виконаних передач рекордсменом матчу став Поступаленко – 60 (із них 52 точних). Але за точністю загалом став представник амплуа, де передачі значно ризикованіші – фланговий захисник Поділля Корохов (92% точності – 47 пасів із 51).

Найбільше ж гострих передач виконав лівий край Танчик. Попри те, що грав на непритаманній для себе позиції та фланзі, Володимир видав відразу чотири гострих паси, половина з яких – точні, а один із них – результативний.

Граючи в рідному місті, Танчик діяв напрочуд яскраво. Він лідирує також за обіграшами – вісім спроб, п’ять успішних, 63% ефективності. Як ми вже відзначали, за відсотком єдиноборств найкращим був Ралюченко (93% - 14 із 15). Втім, за кількістю єдиноборств найкращим у матчі з великим відривом був більш атакувальний гравець – вінгер Підлепенець. 23 єдиноборства (16 успішних, 70% ефективності). Заробити на знанні спорту можна за посиланням online-betting.org.

Ну і наостанок – про Руслана Фоміна. Свій десятий м’яч у сезоні він забив з єдиного удару по воротах. Завдяки статистиці InStat, ми маємо можливість співставити роботу нападників обох команд.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору