Новини змагань

Метал - Чемпіон Другої ліги 2020/21! У яскравій боротьбі харків'яни виграли Суперфінал у Поділля

17:54, 16 червня 2021

Вп’яте в історії ПФЛ проводить Суперфінал Другої ліги. Гідне завершення сезону – матч за звання Чемпіона Другої ліги – цього разу проводилося в Черкасах. Матчу передувала яскрава церемонія відкриття, яку на своїй малій батьківщині провів прес-аташе ПФЛ Анатолій Янголь. Після цього на поле вийшли команди. Нам було що проаналізувати, зважаючи на сміливі рішення тренерів команд-переможниць Групи А та Групи Б

• Що замислили тренери?

Обидві команди підійшли до Суперфіналу в складах, максимально наближених до оптимальних. Харківський тренерський штаб працював над змінами в середній лінії – фінал пропустили через пошкодження Демченко та Балулі. Як наслідок, Олександр Кучер повернувся до напрацьованої формації з трьома центральними захисниками, причому, універсал Танчик (особливо мотивований матчем у рідному місті) вийшов цього разу не справа, а зліва, а зірковий сенегалець Гуйє вийшов поруч із Мизюком і Федорівим.

Хмельничани працювали над заміною Костенка, який опинився в лазареті – в останніх турах регулярного чемпіонату його успішно замінював Мораренко, тож саме він вийшов у трійці з Савошком і Каверіним під нападником Карпенком. Сюрпризом першого тайму виявилися постійні активні підключення до атак центрального півзахисника Пріхни – вихованця, до слова, харківського футболу. Також досить небезпечно пробивали Савошко та Мораренко.

• Перший тайм

Та й Метал запам’ятався гостротою. Вже в дебюті після кутового від Підлепенця Федорів і Фомін активно атакували воротаря, так що розряджати ситуацію доводилося захиснику Морговському. Пізніше виник небезпечний момент, в якому ледве не зіграли на добиванні Поступаленко та Фомін. А ще Чуваєв парирував досить влучний дальній удар активного Підлепенця. Це були головні яскраві події першого тайму.

Статистика першого тайму від InStat, яка в режимі реального часу підраховувала всі головні події матчу, зафіксувала такі факти та цифри:

За кількістю ударів – 3/1

За володінням м’ячем – 54/46

За точністю передач – 85% - 84% (блискучий показник, який показує високу кваліфікацію футболістів)

Найкращі за InStat-індексом:

Підлепенець – 119, Воловик – 106

 

 

• Другий тайм

Краще вдався харків’янам – вони провели після відпочинку відразу кілька гострих атак. Якщо Федорів пробив вздовж воріт після штрафного, а Жо не влучив у ціль, «склавшись» під удар з-за меж карного майданчика, то третій небезпечний епізод після перерви став результативним. Поступаленко помітив ліворуч Танчика та відпасував на фланг, звідки Володимир закрутив подачу на ворота. Досвідчений Руслан Фомін вдало підправив м’яча в сітку – 1:0.

Треба сказати, що в цей момент Поділля вистояло. Харків’яни намагалися закріпити рахунок, але гості заблокували удари Підлепенця з гри та Федоріва зі штрафного. Ще в одному моменті Жо, вибігши на воротаря, пробив повз ціль. Гол у цих моментах був би дуже важливим, тим більше, невдовзі Мизюк залишив Метал у меншості. Але навіть після вилучення підопічні Кучера мали нагоди забивати. Після одного зі стандартів Ралюченко скидав м’яча на дальню стійку, але Федорів, який постійно підключався до чужих воріт, дивом не влучив з близької відстані.

Незважаючи на спроби хмельничан відігратися (пригадуємо удар Салбака, який прочитав воротар), Метал довів гру до перемоги. Ми вітаємо харків'ян із здобуттям звання Чемпіона Другої ліги та золотих медалей. Срібло - у Поділля. Ці команди, а також другі місця обох груп, здобувають підвищення в класі.

Яскравий Суперфінал дозволяє вдруге в історії з п'яти розіграшів виграти представникам Групи Б. Харківський Метал здобуває свій трофей! Президент ПФЛ Олександр Каденко разом із почесними гостями взяли участь у нагородженні команд та привітали їх із підвищенням у класі та здобуттям медалей.

Середа, 16 червня 2021 року, 17:00. м. Черкаси, стадіон Черкаси-Арена. 850 глядачів. Поле – 5. +23С

Метал (Харків) – Поділля (Хмельницький) – 1:0

Гол: Фомін, 56

Метал: Каневцев, Люлька, Мізюк, Гуйє (Шопін, 46), Федорів, Танчик, Ралюченко, Поступаленко (Стрижак, 90+2), Підлепенець (Нехтій, 64), Жо (Рязанцев, 90), Фомін (Ярош, 85). Запасні: Денчук, Багачанський, Сікорський. Головний тренер: Олександр Кучер.

Поділля: Чуваєв, Корохов, Пернацький, Воловик, Морговський, Пріхна, Ліповуз (Цибульник, 55), Савошко (Панасенков, 61), Мораренко (Прильопа, 70), Каверін, Карпенко (Салбак, 70). Запасні: Шухман, Шпікула, Жданов, Матвеєнко, Худік, Романюк, Павлюк. Головний тренер: Віталій Костишин.

Попередження: Федорів, 40; Ліповуз, 50; Воловик, 70; Мизюк, 72; Танчик, 76; Стрижак, 90+4; Кучер, 90+4.

Вилучення: Мизюк, 81 (повторне попередження)

Арбітр – Софія Причина (Львівська область).

Використано фото t.me/fcmetalua

Статистика від InStat матчу в цілому:

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору