Новини змагань

MATCHDAY! Друга ліга. Супер-фінал. Анонс матчу

06:30, 16 червня 2021

Оперативне оновлення рахунку, а також технічні дані - за цим посиланням .

Анонс матчу супер-фіналу сезону 2020/21 у Другій лізі

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


Середа, 16 червня 2021 року. м. Черкаси, стадіон Черкаси-Арена, 17:00

Метал (Харків) – Поділля (Хмельницький)

Арбітр – Софія Причина (Львівська область).

Оперативне оновлення рахунку, а також технічні дані - за цим посиланням.

Раніше команди між собою не зустрічалися.

Метал у чемпіонаті: 22 матчі, 20 перемог, дві нічиї, різниця м’ячів 65-5. Відстань до другого місця – 12 очок.

Поділля у чемпіонаті: 24 матчі, 17 перемог, шість нічиїх, одна поразка, різниця м’ячів 46-13. Відстань до другого місця – два очки.

Третій сезон поспіль і вп'яте загалом відбудеться матч для визначення чемпіона Другої ліги. Суперфінал змагань між переможцями Груп А і Б цього разу прийме "Черкаси Арена" - слідом за, зокрема, кропивницьким стадіоном "Зірка" та НСК "Олімпійський". Історію протистоянь учасників Суперфіналу можна побачити в нашій окремій публікації.
 
Хмельницьке Поділля здобуло перемогу в Групі А в заключному турі - для цього треба було вигравати свій матч (3:0 в дербі з Епіцентром) і чекати вістей з Луцька, де Волинь-2 здобула вольову нічию з ФК Ужгород. Щодо Метала, то дебютант змагань ПФЛ виграв змагання в південно-східній групі Другої ліги достроково. Якщо хмельничани перебували в ігровому тонусі та грали останній матч 11 червня, то Метал волею календаря свій останній матч регулярного чемпіонату провів ще 29 травня, здобувши перемогу 3:0 над найближчим переслідувачем - Кривбасом, а також побивши історичний рекорд змагань ПФЛ і Другої ліги зокрема за відвідуваністю (тепер орієнтир - 32300 глядачів).
 
Обидві команди, як і належить найсильнішим у своїх групах, здобули вражаючі спортивні результати. Поділля підходить до Суперфіналу з 4-матчевою переможною серією (загальний рахунок 8:1) і 7-матчевою безпрограшною, яка триває ще з початку травня. Метал взагалі вражає - він ще жодного разу не програвав у рамках Другої ліги, а єдиної поразки в професіональному статусі зазнав у дебютному матчі (1:3 в кубку від першолігового ВПК-Агро). Останніх 11 матчів харків'яни виграли з приголомшливим загальним рахунком 39:3.
 
Суперники зустрінуться вперше - проте є певні не безпосередні кадрові перетини, які дозволять нам ще з більшим інтересом очікувати Суперфіналу. Так, півзахисник Олександр Цибульник є уродженцем Харкова та пройшов школу Металіста. Родом із Харківщини універсал захисту та півзахисту Дмитро Пріхна, який займався в Металісті та грав за Металіст 1925. Так само - досвідчений захисник Олександр Жданов. Безперечно, для них це буде особливий матч. Як і для всіх його учасників, адже на кону розподіл золотих і срібних медалей, а також матч "на чистовик" перед підвищенням у класі.
Тренерське питання буде на першому плані в цьому матчі - гідному завершенні сезону. Що цікаво, обидва фахівці розпочали свою тренерську роботу саме в нинішніх клубах. Віталій Костишин очолює Поділля з літа 2017 року. Цей сезон - найбільш успішний в роботі 34-річного тренера, який до цього виступав у півзахисті хмельничан. Команда під його керівництвом набрала біля 80% від загального числа розіграних очок, що є найкращим показником Групи А. Втім, Олександр Кучер досягнув взагалі вражаючого показника, за наявними даними, наразі найкращого в історії Другої ліги - 94% набраних очок!
 
Гравці в центрі уваги - ми пропонуємо вам звернути увагу на кількох футболістів у складі кожної з команд.
Із Поділля:
Олег Чуваєв - досвідчений воротар, який пройшов школу Ворскли, Севастополя та Зорі, відразу 15 матчів із 24 у поточному чемпіонаті завершив без пропуску м'ячів.
Олександр Воловик - 35-річний захисник, який починав виступи в рідному красилівсько-хмельницькому клубі, потім чудово проявив себе в донецькому Металурзі та грав у Шахтарі - зокрема, з наставником харків'ян Олександром Кучером. Надалі пограв за кордоном - у Бельгії (Ауд-Геверле) та Казахстані (Актобе й «Акжайик). Чемпіон України 2014 року.
Віталій Каверін - 30-річний вінгер є чемпіоном Європи 2009 року (грав там разом із нинішнім захисником Металу Сергієм Люлькою), подавав великі надії в Динамо та Дніпрі, грав також за запорізький Металург, Говерлу та Чорноморець. 6 голів і 5 асистів в активі стрімкого лівого крайнього.
 
Із Металу:
Володимир Танчик - 29-річний фланговий півзахисник має за плечима досвід успішних виступів у Севастополі, Княжій, Чорноморці та клубах Польщі й Угорщини. В Металі успішно перекваліфікувався в правого захисника, віддавши 8 результативних передач при трьох голах. А ще Володимир родом із Черкас!
Фарес Балулі - 26-річний легіонер виступав за юнацькі збірні Франції, Ліон, Монако та Лілль. Має досвід виступів у єврокубках. Після переходу в Метал у дев'яти матчах забив сім м'ячів при двох гольових передачах. А в Франції відразу ж замовили 800 футболок харківського клубу з прізвищем земляка, про Метал випускали сюжети провідні телеканали та спортивні сайти країни!
Руслан Фомін - одна з найкращих знахідок Краснікова, цей бомбардир доріс до Шахтаря й Металіста та юнацьких збірних, став віце-чемпіоном Європи серед молодіжних команд. Брав участь у тріумфальних сезонах Шахтаря та Металіста, ставши багаторазовим чемпіоном і володарем Кубка України. Після єврокубків і УПЛ відгукнувся на запрошення нового харківського клубу та допоміг йому 9 голами.
Слова
Євген Красніков, засновник ФК Метал (Харків):
- Безперечно, налаштовуємося тільки на перемогу. Взагалі, після перемоги над «Кривбасом» дали хлопцям аж три вихідних, але слідом знову взялися за роботу з усією відповідальністю. Для нас важливо боротися за трофей, це менталітет нашої харківської команди. Не уявляю собі, щоб ми виходили на офіційний матч із думкою, що можна розслабитися. Більше того, ми вже плануємо контрольні ігри на збори, ми вже наперед працюємо над підсиленням і вдосконаленням нашої гри. Як сказав Олександр Владиленович, наша ціль – вийти на той рівень, який притаманний для «Металіста». А це – боротьба за медалі Прем’єр-Ліги та повернення в єврокубки.
 
Віталій Костишин,головний тренер ФК "Поділля" (Хмельницький)
- Посвяткували декілька днів вихід до Першої ліги і знову в бій. Переключися на гру проти Метала. Чудово, що в заключному турі вибороли можливість грати у «золотому матчі». Для нас це протистояння важливе, всі гравці налаштовані на перемогу.  Знаємо, що буде складно, адже Метал - це сильний суперник. Хочемо своєю грою порадувати вболівальників і на мажорній ноті завершити сезон.
 
 
Пресслужба ПФЛ



Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору