Новини ЗМІ

Бойко: керівництво Таврії налаштоване на вихід в Першу лігу

09:00, 10 червня 2021

Герой 25-го туру у Другій лізі Олексій Бойко поділився враженнями від перемоги над Миколаєвом-2 (6:1) та наголосив на амбітних завданнях перед командою на наступний сезон

Фото: tavriya.com.ua


- Завжди приємно перемагати у такій почесній номінації, - зізнався гравець пресслужбі ПФЛ. - Отримую таке визнання не вперше, але кожного разу відчуваю лише позитивні емоції. Чудово, коли твої старання оцінуються гідно. Завжди намагаюся грати на максимум своїх можливостей. Прагну прогресувати з кожною грою.

- З якими очікуваннями підходили до матчу з останньою командою групи? Погоджуєтеся, що такі суперники навіть більш небезпечні, ніж лідери?

- Миколаїв-2 – незручний суперник, проти якого непросто грати. У них молода, амбітна команда. Налаштовувалися лише на перемогу, прагнули на мажорній ноті завершити сезон. Всі гравці морально втомилися, адже сезон був складний, змінилися три тренери. Намагалися проявити свої найкращі якості, щоб у відпустку піти з гарний настроєм. Відзначу, що перед грою тренер та я сказали декілька слів, мотивували команду. Чудово, що змогли зіграти в своє задоволення і досягнули результату. Всі футболісти грали на максимумі.

- Сподівалися на втрату залікових пунктів Металурга чи в глибині душі розуміли, що шанси на третє місце в групі примарні?

- Звісно, хотіли фінішувати в трійці, але на жаль, не змогли. Після зимової паузи були другими, могли навіть підвищитися у класі. Проте, маємо те, що маємо. Необхідно зробити правильні висновки і бути сильнішими в наступному сезоні. Після провальної гри з Перемогою (1:1) розуміли, що наздогнати Металург буде майже неможливо. Запоріжці продемонстрували свій клас і посіли третє місце.

- Вже на сьомій хвилин ви відкрили рахунок. Можна сказати, що після цього забитого м’яча все пішло за вашим сценарієм?

- Грали матч в Горностаївці, де був дуже м’який газон і високострижена трава. Постійні дощі завадили нормально підстригти газон. Важливо було забити швидкий м’яч, щоб відчути впевненість у власних силах та розбалансувати суперника. За рахунок швидких атак вдалося досягнути свого. Після трьох забитих м’ячів зрозуміли, що перемогу не віддамо і намагалися подарувати глядачам свято футболу. Відзначу, що на грі був присутній легендарний Олег Протасов, після гри влаштували салют. Всі прагнули проявити свої найкращі якості і нам це вдалося.

- Який із трьох забитих м’ячів вам найбільше сподобався?

- Варто відзначити перший забитий м’яч, адже він був найважливіший. Вдалося відправити м’яча у сітку за цікавою траєкторією.

- Пригадайте епізод з нереалізованим пенальті. Втома завадила забити чи що вам не вдалося у тому моменті?

- Думав, що воротар стрибатиме в інший кут, тому і пробив в ту саму точку, куди бив перший пенальті. Висока трава зменшила швидкість удару і воротар здійснив хороший сейв. Варто відзначити гру Владислава Закорського, який відбив два пенальті. У цьому молодого хлопця хороші перспективи.

- У нинішньому сезоні ви забили десять м’ячів. Задоволені такою результативністю?

- Думаю, що зіграв на високому рівні, але завжди хочеться кращого. Прагнув знову стати найкращим бомбардиром, але розумів, що цього сезону не зможу досягнути цієї мети. Задоволений, що забив найбільше м’ячів у групі Б, у якій була дуже сильна конкуренція.

- Чому вирішили залишити Гірник-Спорт і віддали перевагу клубу з Другої ліги?

- Дійсно, у Гірнику-Спорт грав досить непогано, але в колективі не було взаєморозуміння. Хочу подякувати Ігорю Жабченку за час, який працювали разом. Влітку вирішив, що перейду до краматорського Авангарда, щоб бути ближче до дому. До того ж, клуб тренував Городов, якого всі добре знають в Луганській області. Проте, в підсумку,не змогли знайти спільної мови з тренером і після чотирьох матчів залишив команду. Якщо відверто, то я не жалкую що підписав контракт з Таврією. Сподіваюся, що разом з командою зможу вийти в Першу лігу, а потім і в Прем’єр-Лігу.

- Як вважаєте, Сергій Шевченко міг би залишитися у команді?

- Якщо відверто, то всі були шоковані тим, що Шевченко залишив команду. Президент ухвалив неочікуване рішення про зміну тренера. Хочу подякувати цьому тренеру за роботу.

Думаю, що матч з Кривбасом (0:5) програли ще за день до гри. Були незрозумілі рішення Олега Федорчука, які призвели до такого результату. Федорчук зі скандалом залишив нашу команду. Президент зрозумів, що рішення зі звільненням Шевченка було помилковим.

- Як вважаєте, у наступному сезоні Таврія зможе зробити крок уперед у своєму розвитку?

- Зараз розглядається можливість призначення нового тренера, обговорюються певні кандидатури. Керівництво Таврії налаштоване на вихід в Першу лігу. Помітне бажання повернути Таврію в Прем’єр-Лігу. У президента присутні амбіції, в нього є фінанси для реалізації всіх планів. Сподіваюся, що зможемо досягнути поставлених завдань. Якщо вийдемо в Першу лігу, то почнуться роботи з реконструкції стадіону, вдосконалення інфраструктури. Думаю, що влітку можна очікувати підсилення складу.

                                            Бліц

  • Народився у місті Красний луч (Хрустальний) Луганської області
  • Перший тренер – Антон Володимирович Кандауров
  • Вихованець ЛОУФК
  • Улюблена команда – Манчестер Юнайтед
  • Улюблений гравці – Ерлінг Голанд та Роберт Левандовскі
  • Мрія у футболі? Прагну разом з Таврією вийти до Прем’єр-Ліги

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору